22 december 2012 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Trentino

Met schoolgaande kinderen ben je meestal gebonden aan de kerst- en krokusvakantie als je op wintersport wilt. Helaas betekent dit dat het vaak druk is op de pistes en je de hoofdprijs betaalt voor je onderkomen. Maar er zijn alternatieven voor het drukke Oostenrijk, denk bijvoorbeeld eens aan het familivriendelijke Trentino in Italië.

Geen krokusvakantie

De Italianen kennen geen krokusvakantie, officieel zijn de scholen er alleen in de zomer en tijdens de kerstperiode gesloten. Wil een Italiaan tussendoor een keer skiën, dan haalt ie z’n kinderen gewoon een paar dagen van school. Zo gemakkelijk gaat dat. Hierdoor is er niet een enorme wintersportpiek in februari, zoals wij dat kennen. Onze oosterburen – de Duitsers – rijden vaak niet zuidelijker dan Sud-Tirol. Dus... ben je op zoek naar een bestemming waar het tijdens de krokusvakantie niet al te druk is op de pistes en je (bijna) niet hoeft te wachten voor de liften? Rijd dan deze winter door naar Trentino!

Trentino

Deze foto is genomen tijdens de krokusvakanti; geen wachtrij voor de lift

Steeds populairder bij Nederlandse families

De skigebieden in Trentino worden steeds populairder bij Nederlandse families. Oké, het is misschien ietsje verder rijden, maar als je eenmaal het drukke Oostenrijk door bent, kun je de hele week genieten van ruimte op de pistes! En dat is wel zo fijn, zeker met kinderen. Er zijn kleinere overzichtelijk skigebieden als Monte Bondone, Paganella en Folgaria, Lavarone & Luserna, maar je kunt ook eindeloos skiën in de grote gebieden van Skiarea Campiglio of Val di Fassa-Carezza. Italianen zijn gek op kinderen en dat merk je in de skigebieden; het is hier bijzonder kindvriendelijk!

Trentino

Geen hoogseizoensprijzen

Het hoogseizoen in Italië ligt rond deze periode; kerst en oud&nieuw. Dat zie je aan de prijzen van de accommodaties en de skipas. Buiten deze periode om liggen de prijzen bijna altijd gelijk en betaal je dus in februari hetzelfde als bijvoorbeeld in januari of maart. Dat scheelt voor een gezin al snel een paar honderd euro. Bovendien zijn ook de prijzen van het eten op de berg, de skipassen- en lessen net wat lager dan in de omringende Alpenlanden.

Klik hier voor meer informatie over wintersport in Trentino >>

Trentino

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen