Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: komende dagen stralend weer

21526 - Alpenweer: komende dagen stralend weer (2)

Wintersporters boffen! Het is deze week stralend weer in de Alpen en de term Kaiserwetter (een stralende zon boven mooi besneeuwde pistes en aangename temperaturen) wordt dan ook veelvuldig in de mond genomen. De komende dagen komt er weinig verandering in het weerbeeld, fijn voor degenen die deze week in de Alpen verblijven!

Komende dagen zonnig

Vandaag is er nog vrij veel bewolking, maar de komende dagen wordt het ronduit zonnig. De sneeuw heeft daar wel onder te leiden naarmate de dag vordert. De maxima liggen rond 10 graden. 's Nachts is het rond het vriespunt en draaien de sneeuwmachines op volle toeren. De meeste pistes zijn dan ook gewoon open.

Vrijdag wat sneeuw in Oostenrijk

Alleen vrijdag kan het in Oostenrijk een beetje tegenvallen. Restanten van een oude storing trekken vanuit het noordoosten het land in en brengen in het laagland wat regen en in de noordelijke Alpen wat sneeuw. Lokaal kan zo’n 20cm verse sneeuw vallen, iets boven de 1000 meter. Zaterdag herstelt het weer zich direct en komt de zon weer helemaal terug. Het is zaterdag wel wat frisser maar dat is tijdelijk.

Weekend: druk op de weg

Komend weekend wordt er weer veel verkeer verwacht op de wegen van en naar de Alpen. De vakantie voor regio noord loopt op zijn eind, terwijl de regio’s midden en zuid juist gaan beginnen aan hun vrije week. Ook in de landen om ons heen wordt vakantie gevierd en voor veel mensen betekent dit dat zij de lange latten onderbinden. Hoewel het weer onderweg niet voor problemen zal zorgen wordt er wel veel vakantieverkeer verwacht. Hou dus rekening met extra reistijd.

Volgende week blijft het mooi

Ben je eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen dan kan je volgende week ook genieten van prima weer. Volgens de laatste berekeningen blijft hogedruk het weer bepalen en dus zal ook in de tweede vakantieweek de zon dominant aanwezig zijn. Het blijft wel aan de zachte kant, maar omdat de lucht erg droog is houdt het sneeuwdek zich over het algemeen prima. Ook in Sauerland is de invloed van het hogedrukgebied te merken. In Willingen en Winterberg ligt vooral kunstsneeuw.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.