25 februari 2019 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wat is een wintersport in het voorjaar toch fijn. De dagen zijn langer, de temperatuur is vriendelijker en de zon schijnt volop. Nog op zoek naar een bestemming? De Stubaier Gletscher is een perfecte locatie om te gaan skiën in het voorjaar. In dit weblog lees je waarom je deze lente naar het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk toe moet.

#1. Sneeuwzeker

Aan sneeuw geen gebrek deze winter. Toch hebben de pistes van de Stubaier Gletscher een extra voordeel door de hoge ligging. Hier is aan het eind van de middag echt geen sprake van slush en geniet je van perfecte sneeuwcondities.

#2. Groot pisteaanbod

Wie in het voorjaar op wintersport wil, hoeft echt geen concessies te doen qua aantal beschikbare pistekilometers. Zeker niet wanneer je voor het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk kiest. De Stubaier Gletscher beschikt over 42 kilometer piste.

Groot pisteaanbod op de Stubaier Gletscher

(Foto: © Stubaier Gletscher)

#3. BIG Family Slopestyle

Op de Stubaier Gletscher zijn tal van voorzieningen voor families en kinderen. Sinds dit seizoen is er ook de BIG Family Slopestyle. Bij Gamsgarten is een slopestyle piste aangelegd voor kinderen en beginners. Ook worden er speciale freestyle/slopestyle lessen aangeboden om op een veilige manier de eerste sprongen en trucs te maken.

#4. Fantastisch uitzicht

De Stubaier Gletscher reikt tot een hoogte van 3210 meter. Op deze hoogte bevindt zich het uitzichtplatform ‘Top of Tyrol’. Het platform bestaat uit 20 ton staal en hangt negen meter boven de rotsten. Vanaf het ‘Top of Tyrol’ platform heb je een waanzinnig uitzicht op maar liefst 109 ‘drieduizenders’.

#5. Heerlijke berghutten

Een wintersport in het voorjaar staat ook in het teken van lekker eten en zonnebaden. Op de gletsjer bevinden zich diverse bergrestaurants en hutten. Relaxen bij ‘Zum Steinbock’, je lekker laten bedienen bij ‘Zur Goldenen Gams’ en après-ski bij Schneekristall Pavillon; er zijn tal van mogelijkheden.

Heerlijk lunchen op de Stubaier Gletscher

(Foto: © Andre Schönherr)

#6. Freeriden

Op en rond de Stubaier Gletscher kun je in het voorjaar ook nog gewoon freeriden. Er zijn 13 freeride runs die staan aangegeven op een speciale pistekaart. Ook is er een freeride checkpoint en bij Gamsgarten trainingsgedeelte voor lawine-oefeningen.

#7. Diverse events

Het voorjaar gaat niet voorbij zonder het organiseren van aansprekende events. Zo is er op 5-3-2019 het BIG Family Faschingsfest, op 30-03-2019 Futureheads Coaching en van 13-04 tot 14-04-2019 het SAAC Basic Camp.

#8. Familievriendelijke bestemming

Gaan de kinderen dit voorjaar ook mee op wintersport? Ook dan is de Stubaier Gletscher een prima bestemming! Het skigebied staat te boek als zeer familievriendelijk. Zo is er niet alleen een uitstekende skischool, maar ook een BIG Family slalom, boardercross, funslope, picknickruimte en zelfs een sneeuwburcht!

Kinderen maken plezier op de Stubaier Gletscher

(Foto: © Stubaier Gletscher)

#9. Tot jezelf komen

De drukte van alledag vergeten? Ontstressen? Mediteren? Een bijzondere plek om dit te doen is de 9m2 grote bergkapel op een hoogte van meer dan 3000 meter. Kapel Schaufeljoch is te voet bereikbaar vanaf het bergstation van de Schaufeljoch gondel.

#10. Voordelige aanbiedingen

Ook vanwege de voordelige aanbiedingen moet je dit voorjaar voor een wintersport op de Stubaier Gletscher kiezen. Al vanaf € 255,- overnacht je hier vier nachten inclusief skipas. Ga naar de ‘Sonnenskilauf 4=3 aanbieding >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.