5 december 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

We nemen op Snowplaza een aantal skigebieden van de vakantieregio SalzburgerLand onder de loep. Eerder heb je kunnen lezen over Grossarltal, Wagrain-Kleinarl en de Wildkogel-Arena. Vandaag zijn Flachau, Obertauern en Sankt Johann in Salzburg aan de beurt. In dit weblog lees je meer over de bestemmingen en ook geven we je een aantal tips. Maar dat is niet het enige: je kunt ook nog eens kans maken op een 6-daagse skivakantie naar het SalzburgerLand!

Wintersport SalzburgerLand: heerlijke pistes en veel gezelligheid

De vakantieregio SalzburgerLand biedt maar liefst 22 skigebieden en die zijn samen goed voor ruim 2000 km aan pistes. De skigebieden zijn sneeuwzeker, maar valt het een seizoen toch tegen met de sneeuwval, dan kan maar liefst 85% van alle pistes kunstmatig worden besneeuwd. Ieder type wintersporter kan hier uit de voeten. Of je nou kiest voor een vakantie met het hele gezin, met vrienden of alleen met partner. Naast fijne pistes, tal van winterse activiteiten en knusse berghutten, staat het SalzburgerLand bekend om de feestelijke après-ski. Na het skiën kun je altijd ergens terecht voor een drankje en gezelligheid is daarbij gegarandeerd!

Wintersport in Obertauern

Het skigebied van Obertauern ligt in een prachtig berglandschap en reikt tot een maximale hoogte van 2313 meter. Wintersporters hebben hier toegang tot 100 km aan sneeuwzekere pistes die worden ontsloten door 26 moderne bergliften. Veel accommodaties liggen aan de piste en bij alle andere accommodaties is alles op loopafstand bereikbaar. Obertauern biedt voor ieder type wintersporter wat wils. Het merendeel van de pistes is blauw en daarmee ideaal voor beginners en families. Maar ook voor gevorderden en off-piste skiërs is er voldoende uitdaging. Lees hier meer over een wintersport in Obertauern >

Tips in Obertauern: ski de Tauernrunde skitocht, après-ski bij de Lürzer Alm, Hochalm of Edelweissalm en een lunch bij één van de vele gezellige berghutten.

Wintersport in Obertauern

Wintersport in Sankt Johann in Salzburg

Op ongeveer 60 km vanaf Salzburg ligt Sankt Johann in Salzburg. Deze prachtige Alpenstad is onderverdeeld in meerdere wijken. De meest bekende is Alpendorf. Je hebt hier toegang tot de 120 pistekilometers van Snow Space Salzburg. De Sankt Johanner huisberg heeft drie liften en is ideaal om met kleine kinderen en beginners op te oefenen. Meer uitdaging is te vinden wanneer je de gondel bij Alpendorf omhoog neemt. Hier heb je toegang tot de rest van het skigebied. Lees hier meer over een wintersport in Sankt Johann in Salzburg >

Tips in Sankt Johann in Salzburg: toerskiën samen met een gids, een tocht met een paardenslee en rodelen. Gek op winkelen? In St. Johann in Salzburg zijn allerlei leuke winkels te vinden.

Wintersport in St. Johann-Alpendorf

Wintersport in Flachau

Flachau is net zoals het hierbovengenoemde Sankt Johann in Salzburg onderdeel van Snow Space Salzburg. Maar dat niet alleen, het dorp en het skigebied zijn ook onderdeel van de wintersportregio Ski amadé (760 km aan pistes). Geniet van mooie afdalingen, gave freestyle parken en veel off-piste mogelijkheden. Flachau is een gezellig dorp met dito après-ski. De Hofstadl onderaan de Hermann Maier FIS Worldcup afdaling is populair bij menig après-ski liefhebber. Lees meer over een wintersport in Flachau >

Tips in Flachau: rodelen op één van de vier rodelbanen, een sneeuwschoenwandeling of een middag relaxen in Therme Amadé.

Wintersport in Flachau

Win één van de 6 wintersportvakanties naar het SalzburgerLand >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.