13 november 2018 door Florien in 'Bestemmingen''

Er liggen maar liefst 22 skigebieden in de vakantieregio SalzburgerLand. Samen goed voor meer dan 2000 pistekilometers. Beginners, gevorderden en experts kunnen hier allemaal uit de voeten. De komende weken nemen we zes skigebieden in het SalzburgerLand onder de loep. Te beginnen met Grossarltal, Wagrain-Kleinarl en de Wildkogel-Arena. Niet alleen lees je meer over deze bestemmingen en de bijbehorende tips, je kunt ook een wintersport voor 2 personen winnen. Lees snel verder!

Op wintersport in het SalzburgerLand

Ieder type wintersporter kan in het SalzburgerLand uit de voeten. Veel skischolen hebben Nederlandssprekende skileraren- en leraressen in dienst. Het is dus goed mogelijk dat je in je eigen taal skiles kunt volgen. Heb je al een tijd niet meer op de latten gestaan en wil je het graag weer een keer proberen? Volg dan het speciale SalzburgerLand programma voor herintreders. Van de ruim 2000 pistekilometers in het SalzburgerLand kan maar liefst 85% kunstmatig worden besneeuwd. Ideaal als moeder natuur het toch een beetje laat afweten. En ben je gek op après-ski? Die is hier altijd gezellig!

Gemakkelijk bereikbaar met de auto of het vliegtuig

De skigebieden in het SalzburgerLand zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het vliegtuig. Transavia vliegt deze winter dagelijks van Amsterdam naar Salzburg en 5 keer per week vanaf Rotterdam. Zo wordt dus ook een wintersport van 3 of 4 dagen een aantrekkelijke optie. En heb je ook nog behoefte aan een beetje cultuursnuiven? Plan dan een extra nacht in Salzburg en ontdek het historische centrum.

Wintersport in Wagrain-Kleinarl

Vanuit Wagrain-Kleinarl heb je toegang tot de 120 km aan pistes van Snow Space Salzburg en de ruim 70 pistekilometers van Zauchensee, Flachauwinkl en Kleinarl. Beide gebieden zijn onderdeel van de Ski amadé en toegankelijk met één skipas. Wagrain-Kleinarl is een ideale bestemming voor families met kinderen. Je vindt hier tal van faciliteiten, waaronder Wagrainis Winterwereld en het Absolut Park. Ook buiten de pistes valt er genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld rodelen of schaatsen, een middagje zwemmen in Wasserwelt Wagrain of maak een ritje in een arrenslee. Lees hier meer over een wintersport in Wagrain-Kleinarl >

Tip: In 2018 (en een deel van 2019) viert men de 200e verjaardag van 'Stille Nacht Wagrain-Kleinarl'. Er zijn onder andere tentoonstellingen, kerstmarkten en leuke themawandelingen.

Skiën en snowboarden op de piste in Wagrain-Kleinarl

Wintersport in het Grossarltal

In het Grossarltal liggen de twee plaatsen Grossarl en Hüttschlag. Je skiet hier op de ruim 70 pistekilometers van Grossarltal – Dorfgastein. Het skigebied is onderdeel van de grootste wintersportregio in Oostenrijk: Ski amadé. In totaal kun je 760 pistekilometers ontdekken en die worden ontsloten door 270 skiliften. Het Grossarltal is een ideale bestemming voor families met kinderen. In de buurt van de Sonnenbahnlift kunnen kinderen spelen op het Panoramaplateau. Voor de allerkleinsten is er de speciale ‘Kids Area’ en voor stoere tieners is er een funpark. Lees hier meer over wintersport in het Grossarltal >

Tip: Onder het motto ‘Berg-gesund’ organiseert men wekelijks 6 activiteiten. Overnacht je in één van de partnerbedrijven, dan is deelname gratis. Voorbeelden van deze activiteiten zijn ijsklimmen, langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

Rodelen in het Grossarltal in Oostenrijk

Wintersport in Wildkogel-Arena

Skigebied Wildkogel-Arena is ideaal voor een wintersport met de hele familie. Je hebt hier toegang tot 75 km aan pistes, waarvan het merendeel blauw of rood is. De familievriendelijkheid merk je aan alles. Er is een kinderdagverblijf, er zijn meerdere skischolen en ook zijn er speciale kinderrestaurants. Mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia zijn nooit ver weg en maken er samen met de kinderen een feestelijke dag in de sneeuw van. Speciaal voor de hele familie is er de Family Fun Arena. Je vindt hier een spannende funslope met heuvels en bochten. In het funpark kunnen stoere tieners vervolgens oefenen op hun trucjes. En is de dag op de pistes voorbij? Keer terug naar het dal via de langste verlichte rodelbaan ter wereld. Je kunt hier maar liefst 14 km afdalen op een houten slee. Lees hier meer over een wintersport in de Wildkogel-Arena >

Tip: Wandel het nieuwe winterwandelpad. Deze start bij het bergstation van de Smaragdbahn en neemt je via het bergstation van de Wildkogelbahn mee naar het bergstation van de Gensbichlalm.

Rodelen op de langste verlichte rodelbaan van Europa in Wildkogel-Arena

Win één van de 6 wintersportvakanties naar het SalzburgerLand >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.