Skip to navigation Skip to main content

Hemsedal: skiën in de Scandinavische Alpen

17097 - Hemsedal: skiën in de Scandinavische Alpen (1)

Een wintersport in Hemsedal wordt ook wel een vakantie in de Scandinavische Alpen genoemd. De bergen die tot maximaal 1450 meter reiken, lijken het meest op wat we in de Alpen gewend zijn. Maar uiteraard, zoals je van Noorwegen kunt verwachten, ook weer heel anders. De prachtige natuur, vreemde taal en de schattige houten huisjes geven de vakantie een bijna magisch tintje. In dit weblog vertellen we je alles over een wintersport in Hemsedal.

Hemsedal: een klein dorpje omringd door bergen

Het dorp Hemsedal ligt op 620 meter hoogte, aan de rivier de Hemsila. Iets hoger, op 645 meter hoogte, begint het skigebied. Vanuit het dorp is het skigebied gemakkelijk met de skibus of auto te bereiken, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om in het resort of in één van de appartementen aan de piste te overnachten. Doe je dit niet, dan kun je aan het einde van de skidag via blauwe piste 49 weer terug naar Hemsedal skiën. Zowel bij de liften als in het dorp liggen meerdere leuke restaurants waar je terecht kunt voor internationale smaken en typische Noorse specialiteiten, zoals rendier en eland. In de bars is het vooral in het weekend en op feestdagen gezellig druk.

Skiën in de Scandinavische Alpen

De pistes van Hemsedal bevinden zich op de 1450 meter hoge Totten, de 1345 meter hoge Tinden en de 1225 meter hoge Roni. Met ruim 45 pistekilometers behoort het skigebied tot de grootste skigebieden in Noorwegen. Het pisteaanbod is gevarieerd. Je vindt hier gemakkelijke groene en blauwe pistes, glooiende rode afdalingen en een aantal pittige zwarte pistes. En dat niet alleen: er zijn ook een aantal mooie skiroutes. Een wintersport naar Hemsedal is geschikt voor wintersporters van alle niveaus. Beginner, kind, gevorderde of expert, iedereen kan hier uit de voeten. De langste afdaling gaat van start op de 1450 meter hoge Totten, is ongeveer 6 km lang en volledig groen.

Off-piste skiën en freestylen

Off-piste liefhebbers vinden in Hemsedal uitstekende mogelijkheden. Het merendeel is gemakkelijk met de skilift te bereiken. Ook is het mogelijk om samen met een gids op stap te gaan. Net zoals in de rest van Scandinavië, spreekt men ook in Noorwegen uitstekend Engels. Ben je op zoek naar meer uitdaging? Er zijn maar liefst drie snowparks aanwezig die geschikt zijn voor beginners en experts. Verder kun je nog de reuzenslalom uitproberen en een bezoekje brengen aan de Ski Cross Area.

Ideaal voor families met kinderen

Hemsedal is een ideale bestemming voor families met kinderen. Mascotte Valle de sneeuwpop maakt er iedere dag opnieuw een feestje van in de sneeuw. Skiën, dansen en spelen zijn de ingrediënten voor een familievakantie in Hemsedal. Er is een speciaal kinderland onderaan de piste en ook is er kinderopvang mogelijk.

Tal van andere activiteiten mogelijk

Een wintersport naar Noorwegen betekent veel meer dan alleen skiën. Het prachtige landschap moet je gewoon ontdekken. Twee bijzondere opties om dat te doen zijn met een hondenslee en een stel dolenthousiaste husky’s of op een sneeuwscooter. Samen met een gids verken je het winterse landschap vol bevroren meren, sneeuwvlaktes en dennenbomen. Andere leuke activiteiten zijn een ritje met de paardenslee, avondskiën en ijsklimmen.

Boek een wintersport naar Hemsedal vanaf € 580,- per persoon

Een reis naar Hemsedal hoeft helemaal niet duur te zijn. Via Norway Home of Skiing boek je bij Scandic Booking al een reis vanaf € 580,- per persoon. Dat is inclusief een accommodatie aan de piste, vijfdaagse skipas en een ferry overtocht met de Color Line tussen Kiel (Duitsland) en Oslo (Noorwegen). Met de auto rijd je zelf in ongeveer 5 uur naar Kiel (vanaf Utrecht). Vervolgens stap je op de ferry en kan de vakantie officieel beginnen. In een luxe hut overnacht je op de boot en de volgende ochtend kom je op tijd aan in Oslo. Vanaf daar is het nog slechts 3,5 uur rijden naar Hemsedal. Boek hier een vakantie naar Hemsedal >

Heb jij Hemsedal wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.