10 oktober 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is een klinkende naam in de wintersportwereld. Het skigebied staat bekend als één van de beste familiebestemmingen in de Alpen, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden. De 214 pistekilometers bieden voldoende mogelijkheden voor ieder niveau. Geniet van brede, blauwe afdalingen of een pittige zwarte piste. ’s Middags zijn er voldoende berghutten voor een lekkere lunch en na afloop van de skidag kun je een borreltje drinken in de après-ski. Genoeg te doen dus! In dit weblog geef ik je tips voor een wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

#1. Bertas Kinderland, Murmlipark & de Kinderschneealm

Serfaus-Fiss-Ladis is een hele fijne bestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Kleine kinderen kunnen terecht in de kinderlanden waar Mascottes Berta en Murmli er elke dag een feestje van maken. Samen met de skileraren en skileraressen beleven de kinderen iedere dag een nieuw avontuur in de sneeuw. De eerste bochten op de ski’s worden gemaakt en uiteraard is er voldoende tijd om te spelen. Er zijn drie kinderlanden in het skigebied: Bertas Kinderland, Murmlipark & de Kinderschneealm.

Kinderen met Berta in Bertas Kinderland in Fiss

(Foto: © Skischule-Fiss-Ladis)

#2. Ski de 7,2 km lange Frommesabfahrt

Vanaf het bergstation van de Schöngampbahn vertrekt de langste piste uit het skigebied, de Frommesabfahrt (piste 7). De afdaling is rood en neemt je vanaf de Schönjöchl mee terug naar Fiss. Bekijk hier nog meer pistetips >

#3. De Fisser Flieger & Skyswing

Ben je op zoek naar een spannende activiteit met een flinke dosis adrenaline? Maak dan een ritje in de Fisser Flieger en neem daarna plaats in de Skyswing. De Fisser Flieger is een soort zipline waarbij je liggend op je buik over het besneeuwde landschap vliegt. Je kunt snelheden tot wel 80 kilometer per uur behalen en je hangt maximaal 47 meter boven de grond. De Skyswing is, zoals de naam misschien al doet vermoeden, een hele grote schommel. Met acht personen neem je plaats en kan er op verschillende niveaus geschommeld worden. Een combiticket kost voor volwassenen € 14,90 en voor kinderen € 10,20.

Een ritje in de Fisser Fliger in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis)

#4. Avondrodelen op de Möseralm

Rodelen is een leuke activiteit voor de hele familie. Dat kan in een coaster, maar met een houten slee in de sneeuw is veel leuker! In Serfaus-Fiss-Ladis kun je overdag en 's avonds rodelen. Kies je voor dat laatste, dan is de rodeltocht eventueel te combineren met een diner in de Möseralm. Eerst lekker eten en daarna met z’n allen naar beneden sjezen.

#5. Culinair genieten in de Crystal Cube

Bovenop de Zwölferkopf staat één van de meest bijzondere berghutten van het skigebied: de Crystal Cube. In de ramen van deze vierkante kubus wordt de omliggende bergwereld weerspiegeld en dat geeft een extra speciaal effect. Je kunt hier een champagne ontbijt nuttigen of een luxe lunch. Zorg wel dat je op tijd bent met reserveren, er is plaats voor maximaal acht personen.

De Crystal Cube op de Zwölferkopf in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Bergbahnen Fiss-Ladis, Foto Müller)

#6. Bezoek de twee uitzichtpunten

Het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis reikt tot een maximale hoogte van 2828 meter. Op meerdere punten kun je genieten van een prachtig uitzicht. Ook zijn er twee uitzichtplatformen aangelegd. Het eerste platform is P1, op de 2770 meter hoge Pezid. Nadat je van het uitzicht hebt genoten, kun je terugskiën via de heerlijke Arrez-Non-Stop afdaling. Het tweede platform is de Z1 op de 2598 meter hoge Zwölferkopf. Je kunt hier zelfs bergen in Duitsland, Tirol en Italië bewonderen! Ski vervolgens terug via piste 31, 52 en 7 (de Frommesabfahrt).

#7. Maak een tour met een pistebully

Vind jij pistebully’s ook zo fascinerend en droom je er al jaren van om een keer mee te mogen rijden? In Serfaus-Fiss-Ladis is dat mogelijk tijdens de 1,5 uur durende pistebully tour.

Tour met een pistebully in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Andreas Kirschner, Fiss)

#8. Après-ski in de Hexenalm

Ook op het gebied van après-ski valt er in Serfaus-Fiss-Ladis genoeg te beleven. Na het skiën is er volop gezelligheid, een lekker drankje en gezellige après-ski hits. Een tip is de Hexenalm. Daal je ’s middags van de Schönjoch af, dan zie je de mensenmassa al van veraf. Vanaf drie uur gaat de après-ski van start en rond 19.00 uur keert iedereen weer terug naar het dorp.

#9. Als eerste op de piste

Ga jij altijd met de eerste lift omhoog? In Serfaus-Fiss-Ladis kan het één keer in de week nog vroeger! Van 19 december 2018 tot 17 maart 2019 kun je iedere woensdag om 07.30 uur met de eerste lift omhoog. Trek het eerste spoor over de vers geprepareerde pistes en geniet in alle rust van het opkomende zonnetje. Uiteraard beloon je jezelf daarna met een heerlijk ontbijtje in een berghut.

Bekijk hier meer tips voor een vakantie in Serfaus-Fiss-Ladis >

Skiën op een vers geprepareerde piste in skigebied Serfaus-Fiss-Ladis

(Foto: © Serfaus-Fiss-Ladis, Andreas Kirschner)

#10. Lunchen bij de Seealm Hög

Verspreid door het skigebied liggen allerlei leuke berghutten. Een tip is de Seealm Hög, halverwege piste 92 (Waldabfahrt). Omdat ook het middenstation van de Alpkopfbahn dichtbij is, is de berghut ook zonder ski’s bereikbaar. Ideaal voor een wintersport waar ook niet-skiërs bij aanwezig zijn. De menukaart bestaat uit een mix van Oostenrijkse- en internationale gerechten. Wij vonden de zoete aardappelfrietjes en Fish & Chips ontzettend lekker!

Bekijk hier meer tips voor een vakantie in Serfaus-Fiss-Ladis >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen