Skip to navigation Skip to main content
Makkelijke Piste Gurgl

Een skigebied hoeft niet altijd uitdagend en ingewikkeld te zijn: brede blauwe of gemakkelijke rode pistes zijn net zo fijn. Niet alleen voor beginners, maar ook voor gevorderden. Gelukkig zijn er genoeg makkelijke skigebieden in de Alpen. Uiteraard niet met alleen maar vlakke afdalingen waar je moet prikken of met saaie bospaden, maar met pistes waar je aan je skitechniek kunt werken en waar je heerlijk relaxed vanaf kunt cruisen. Er zijn vaak ook een aantal steilere varianten te vinden, maar deze kun je gemakkelijk vermijden. In dit artikel 10 makkelijke skigebieden in de Alpen.

1. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn behoort met 270 kilometer aan pistes tot de grootste skigebieden van Oostenrijk. Zeker nu de pistes ook nog eens zijn aangesloten op die van Zell am See-Kaprun. Het merendeel van de pistes is blauw en breed (140 km). Je kunt allerlei mooie tochten skiën, waaronder de Saalbachronde. Deze 20 kilometer lange skitocht bestaat uit 100% blauwe pistes. Daarnaast zijn er een aantal fijne blauwe afdalingen die je echt niet mag overslaan, zoals de 7 km lange Jausernabfahrt (piste 2a en 2b), piste 88 vanaf het Asitz Mittelstation en de 7,5 kilometer lange abfahrt Viehhofen (piste 68). Je kunt hier heerlijk vanaf cruisen of aan je techniek werken. 

Makkelijk skigebied Skicircus

2. Le Grand Domaine

Het Franse skigebied Le Grand Domaine is perfect voor beginners. Het skigebied wordt gevormd door de dorpen Valmorel en St. François Longchamp. De makkelijkste afdalingen zijn rondom Saint François Longchamp te vinden. Het skigebied beschikt in totaal over 165 kilometer aan pistes, waarvan 77 kilometer blauw en 27 kilometer groen. Steilere afdalingen zijn gemakkelijk te vermijden en dat betekent dat je de hele dag lekker kunt oefenen. 

3. Alta Badia

Een wintersport naar Alta Badia betekent een wintersport in het indrukwekkende berglandschap van de UNESCO Dolomieten. Het skigebied beschikt over ruim 130 pistekilometers en als je de pistekaart bekijkt, dan zie je meteen dat het merendeel blauw is (70 km). Ben je eenmaal een beetje ingeskied, dan behoort ook een rode afdaling tot de mogelijkheden. De meeste zijn breed en niet al te moeilijk. ’s Middags kun je jezelf trakteren op een heerlijke Italiaanse lunch in een van de vele berghutten en na afloop op een Aperol Spritz in het zonnetje.

Genoeg makkelijke pistes in Alta Badia
© Spalder Media Group

4. Kronplatz

De 2275 meter hoge Kronplatz torent hoog boven de stad Bruneck uit. Op deze berg vind je een skigebied met 119 kilometer aan pistes, waarvan het merendeel blauw is (58 km). Dit Italiaanse skigebied, dat bovendien zeer kindvriendelijk is, hoort daarmee absoluut thuis in deze lijst met makkelijke skigebieden. Je skiet in een prachtige bergwereld, dus vergeet af en toe niet om even om je heen te kijken!

5. Ehrwalder Alm (Tiroler Zugspitz Arena)

De Tiroler Zugspitz Arena is bestaat uit meerdere losse skigebieden, waaronder de Ehrwalder Alm. Je vindt hier bijna 30 km aan pistes, waarvan 18 kilometer blauw. Niet alleen beginners, maar ook families voelen zich hier thuis. De Ehrwalder Alm is een echt familieskigebied met uitgebreide lesmogelijkheden voor kinderen. De afdalingen zijn glooiend, breed en veelal eenvoudig. Zelfs de dalafdaling is voor minder geoefende skiërs prima te doen. Een echte tip is blauwe piste nummer 4. Wil je na een aantal dagen toch iets anders proberen? Kies dan voor één van de andere skigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena, zoals bijvoorbeeld Berwang

Makkelijk skigebied Ehrwalder Alm

6. Almenwelt Lofer

Dat een skigebied niet altijd groot hoeft te zijn bewijst Almenwelt Lofer. Het skigebied ligt in een prachtig landschap en heeft een romantische uitstraling. Je hebt toegang tot 46 kilometer aan pistes, waarvan maar liefst 32 kilometer blauw is. Vooral beginners en families weten de afdalingen te waarderen. Er is een kinderland voor de allerkleinsten en ook zijn er een aantal leuke berghutten waar je tussendoor even kunt pauzeren.

7. Kitzbühel & Kirchberg

Ben je op zoek naar een skigebied met flink wat pistekilometers, maar wel met genoeg makkelijke afdalingen? Dan is KitzSki ideaal. Van de ruim 200 kilometer aan pistes is maar liefst 102 kilometer blauw van kleur. Het merendeel van deze afdalingen is lekker breed en lang. Een goed voorbeeld is blauwe piste 25, welke start bij het bergstation van de Fleckalmbahn. Vooral ’s ochtends is het echt geen straf om deze afdaling een keer of vijf achter elkaar te skiën! 

Skigebied KitzSki

8. Adelboden-Frutigen-Lenk

Skigebied Adelboden-Frutigen-Lenk ligt in het Berner Oberland en beschikt over 204 kilometer aan pistes. Het merendeel daarvan is blauw (97 kilometer). Eigenlijk heeft dit skigebied voor ieder type wintersporter wel iets te bieden. Ideaal voor als je op wintersport gaat met een gemengde wintersportgroep! De meeste blauwe afdalingen liggen rondom Lenk

9. Tignes-Val d'Isère

Tignes-Val d'Isère is een skigebied met 300 kilometer aan pistes. Het aanbod is gevarieerd, maar wordt gedomineerd door blauwe (147 km) en groene (53 km) afdalingen. Je kunt hier iedere dag een andere tocht skiën over heerlijke brede en blauwe pistes. Tignes-Val d'Isère reik tot een maximale hoogte van 3456 meter is daarmee zeer sneeuwzeker.

10. La Plagne

La Plagne bestaat uit elf kleine dorpjes, die allemaal een ander karakter hebben. Zo hebben Centre en Aime vooral grote appartementengebouwen en is Plagne 1800 sfeervol met kleinere chalets en appartementen. Samen met het Les Arcs is La Plagne onderdeel van skigebied Paradiski. Je hebt hier toegang tot maar liefst 425 kilometer aan pistes, waarvan het merendeel blauw is (170 km). Geniet van brede blauwe en rode pistes en een prachtig uitzicht op de omringende bergwereld.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.