Skip to navigation Skip to main content

Wat doen professionele skiërs in de zomer?

16660 - Wat doen professionele skiërs in de zomer? (1)

We zitten middenin de zomer en de temperatuur doet allesbehalve aan de winter denken. Toch zijn de professionele skiërs alweer volop bezig met het komende wintersportseizoen. De eerste pro’s zijn alweer gespot op de gletsjers in de Alpen en ook alternatieve trainingsmethoden worden veelvuldig gevolgd. Men doet er alles aan om op 17 en 18 oktober 2020 in een goede vorm in Sölden te beginnen aan het wereldbekerseizoen. In dit weblog ontdek je hoe de professionele skiërs hun zomermaanden doorbrengen.

Wereldbekerseizoen 2020/2021

De wereldbeker alpineskiën 2020/2021 wordt op 17 en 18 oktober 2020 traditiegetrouw afgetrapt in Sölden. Voor de heren staan er komend seizoen 43 wedstrijden in 22 verschillende bestemmingen op het programma. De vrouwen hebben 39 wedstrijden in hun agenda staan in 21 verschillende bestemmingen. Nieuw op de kalender is Lech-Zürs, waar op 14 en 15 november 2020 paralelwedstrijden worden gehouden. Een andere opvallende wedstrijd is het nieuwjaarsevenement in Davos. Op 1 januari wordt hier in de avonduren een paralelwedstrijd georganiseerd. De prestigieuze Hahnenkamrennen vinden plaats van 19 t/m 24 januari 2021. Genoeg om voor te trainen in dit pre-olympische jaar!

Corine Suter bereidt zich voor op de gletsjer van Zermatt

Met de sprongkracht en reactiesnelheid van Alexis Pinturault zit het wel goed

Wereldbekerwinnares Federica Brignone op de racefiets in Italië

Viktoria Rebensburg heeft de 'schwüng' alweer te paken

Aleksander Aamodt Kilde hengelt naar meer succes

Sofia Goggia krijgt haar adrenalinerush door te downhillen

Clement Noël werkt aan zijn swing in plaats van schwüng

Early morning work-out voor Nina Ortlieb in Lech-Zürs
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.