Skip to navigation Skip to main content

Top 10 wintercampings in Oostenrijk

Wintercampings Oostenrijk voor wintersport

In Oostenrijk vind je ontzettend veel wintercampings waar je in de wintermaanden kunt overnachten met een camper of caravan. Winterkamperen wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden! Het is avontuurlijk, de omgeving waarin je overnacht is schitterend en het is weer eens iets anders dan anders. En nee, koud is het zeker niet. Caravans en campers zijn tegenwoordig hartstikke goed geïsoleerd. Wil jij winterkamperen in de Oostenrijkse skigebieden? In dit artikel de 10 leukste wintercampings in Oostenrijk.

Wintercampings in Oostenrijk

Oostenrijk biedt genoeg mogelijkheden voor een wintersport op de camping. Aan leuke wintercampings geen gebrek en ook op de faciliteiten hoef je niet in te leveren. Zo zijn er campings met privé sanitair, animatie voor de kinderen, wellnessmogelijkheden en ga zo maar door. Vaak zijn er zelfs staanplaatsen aan of in de buurt van de pistes! Heb jij geen eigen camper of caravan? Je kunt er ook eenvoudig eentje huren. Kijk bijvoorbeeld eens op Goboony. Aan leuke campers geen gebrek op dit camper deelplatform en je neemt er zo eentje mee de Alpen in! Voor caravans kun je vaak gewoon terecht op de camping. Op zoek naar de beste wintercampings in Oostenrijk? Van Fügen tot Hermagor: dit zijn 10 tips.

Winterkamperen in Oostenrijk

1. Wohlfühlcamping Hell, Fügen

Hoewel de naam van deze camping anders doet vermoeden, waan je je hier in de kampeerhemel. 5* Wohlfühlcamping Hell biedt grote staanplaatsen en uitgebreide voorzieningen: overdekt zwembad, 1500 m² wellness, fitnessstudio en 5* was- en sanitaire ruimtes en internetaansluiting. Met de skibus kun je snel de pistes van Fügen of één van de andere skigebieden in het Zillertal bereiken.

Skiën in skigebied Hochzillertal-Hochfügen tijdens overnachten wintercamping Fügen
Vanuit Fügen sta je zo op de pistes van Hochzillertal-Hochfügen

2. Ötztal Camping Umhausen, Umhausen

Ötztal Camping Umhausen ligt op een hoogte van 1500 meter, aan de voet van de grootste waterval van Tirol (Stuibenfall). Al meer dan 25 jaar wordt deze camping uitgebaat door de familie Krismer. De staanplaatsen zijn uitgerust met stroomaansluiting en wifi, daarnaast beschikt de camping over moderne en schone sanitaire voorzieningen met vloerverwarming, een badkamer voor baby’s en een sauna met zonnebank. Avondje geen zin om te koken? Je bent van harte welkom in het traditionele Tiroler restaurant Kaminstadl. De pistes van Oetz im Ötztal bevinden zich op 10 kilometer afstand.

3. Camping Aufenfeld, Aschau im Zillertal

Een staanplaats met eigen sanitair is soms wel zo fijn zo fijn tijdens een kampeervakantie in de winter. Op Camping Aufenfeld in Aschau im Zillertal kun je kiezen voor een eigen badkamer bij je caravan. Zo hoef je niet in de rij te staan én niet met je handdoek over de camping. Restaurant Jagdhof is de plek om je tegoed te doen aan een uitgebreid ontbijt of stevige avondmaaltijd. Ook is er een heerlijk zwembad met een watertemperatuur van 30ºC. De gratis skibus vertrekt iedere 30 minuten vanaf de camping naar Hochzillertal-Hochfügen en de Zillertal Arena.

4. Ferienparadies Natterer See, Natters

Camping Ferienparadies Natterer See ligt op een steenworp afstand van Innsbruck en onderscheidt zich door de rust. De camping wordt omgeven door bossen en ligt aan de oevers van het gelijknamige meer. Het multifunctionele hoofdgebouw is een architectonisch hoogstandje een heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. In het met gelakt grenenhout omhulde gebouw, vind je onder andere de receptie, bibliotheek, sunSEEbar, sanitair, privé-sanitair en ontspanningsruimtes. Het dichtstbijzijnde skigebied is de Mutterer Alm.

5. Aktiv & Familienresort Tiroler Zugspitze, Ehrwald

Als je dan toch gaat kamperen in de winter, dan mag de camping best wat luxer zijn. Het 4* Aktiv & Familienresort Tiroler Zugspitze biedt de perfecte combinatie van een vakantieresort en een camping. Zo kun je onder andere gebruik maken van de Aktive & Vitalwelt en de miniclub met kinderopvang vanaf 3 jaar. Het luxe badhuis van de camping beschikt over 15 privébadkamers, een keuken, een ski- en droogruimte en tal van andere faciliteiten. De skigebieden van de Tiroler Zugspitz Arena liggen stuk voor stuk binnen handbereik.

Wintersport in Ehrwald
Je kunt onder andere skiën op de Wetterstein in Ehrwald!

6. EuroParcs Hermagor · Nassfeld, Hermagor

EuroParcs Hermagor · Nassfeld in het Karinthische Hermagor is het gehele jaar geopend en ligt aan de Pressegger See. Deze camping is zeer kindvriendelijk. Er is zelfs een grote indoor speeltuin waar de kinderen zich uit kunnen leven. De wellness heeft onder meer een verwarmd buitenbad, whirlpool, sauna en stoombad. Zin in iets bijzonders? Je kunt op deze camping ook ‘houten vaten’ huren om in te slapen!

7. Sportkamp Woferlgut, Bruck an der Großglocknerstraße

Camping Sportkamp Woferlgut ligt aan het begin van de Großglocknerstraße en op slechts een paar kilometer afstand van Kaprun en Zell am See. Tijdens je verblijf op deze, camping zal het je aan niks ontbreken. Er zijn luxe badhuizen, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen privé-sanitair te huren. Andere faciliteiten waar je gebruik van kunt maken zijn het wellnesslandschap, de kinderbios, de Pinzgauer boerenkamer en de hobbyruimte.

Winterkamperen Oostenrijk dicht bij Kaprun
Het skigebied van Kaprun ligt niet ver van de camping.

8. Tirol Camp Fieberbrunn

Tirol Camp ligt direct naast de gondel van Fieberbrunn en is een 4-sterrencamping. Je hebt de keuze uit comfortplaatsen en DeLuxe plaatsen, waarbij de laatstgenoemde een eigen verwarmde badkamer hebben. In de ‘Stüberl Tirol’ worden heerlijke ontbijtjes en diners geserveerd, en ook vinden hier regelmatig gezellige avondjes met livemuziek plaats. Op het gebied van wellness ontbreekt het je aan deze camping ook aan niets.

9. Panoramacamping Westendorf

Zoals de naam van deze Panoramacamping Westendorf al doet vermoeden, geniet je hier tijdens je verblijf van een panoramisch uitzicht op de omringende witte bergwereld. De camping ligt in Westendorf, in het hart van het Oostenrijkse Brixental en biedt op een terrein van ruim 20.000 m2 140 staanplaatsen. Allemaal voorzien van stroom, gas, water, een afvoerkanaal en een tv aansluiting. De camping grenst aan een loipe en de dichtstbijzijnde skilift van het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt op zo'n 1,5 kilometer. Met de gratis skibusservice word je gehaald en gebracht.

Panoramacamping Westendorf top 10 wintercampings Oostenrijk

10. Alpencamping Nenzing

Winterkamperen is al lang niet meer behelpen. Alpencamping Nenzing behoort tot de beste campings van Oostenrijk en wordt al meer dan 40 jaar uitgebaat door de familie Morik. De camping ligt op slechts 4 kilometer van de snelweg en is onder alle omstandigheden bereikbaar. Verheug je onder meer op de wellnesszone met binnen- en buitenzwembad, de saunawereld, het authentieke restaurant, speelplaatsen en een bewegingsruimte voor grote en kleine kampeerders. Skigebieden zoals het Montafon, de Sonnenkopf en Damüls - Mellau - Faschina Schneereich bevinden zich nabij.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.