9 maart 2018 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Rodelen in het Skicircus

(Foto: © Saalfelden-leogang.com)

Naast skiën of snowboarden kun je ook rodelen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Rodelen is een leuke activiteit voor jong en oud. Lekker met een houten slee door de sneeuw naar beneden glijden of over een spannend parcours van rails met een coaster. Dolle pret en mooie herinneringen gegarandeerd! In het Skicircus zijn genoeg mogelijkheden om te gaan rodelen. Een aantal banen zijn niet alleen overdag geopend, maar ook 's avonds. In dit weblog heb ik 4 leuke rodelbanen in het Skicircus op een rijtje gezet. Welke heb jij al uitgeprobeerd?

#1. Rodelen op de Reiterkogel

De rodelbaan op de 1819 meter hoge Reiterkogel in Hinterglemm is zowel overdag als 's avonds geopend. Heb je nog nooit 's avonds gerodeld, dan is het echt aan te raden om dat eens te proberen. De frisse berglucht en de donkere hemel vol met sterren maken de tocht naar beneden extra speciaal. Rodelen op de Reiterkogel kan overdag van 8.30 tot 16.15 uur en van maandag tot zaterdag ook van 18.00 tot 21.30 uur. De rodelbaan heeft een lengte van 3,2 kilometer en daarbij overbrug je ruim 400 hoogtemeters. De huur van de slee bedraagt € 8,- en gebruik van de gondel omhoog is gratis met een geldige skipas.

Ook interessant:

(Foto: © Saalbach.com)

#2. Rodelbaan Spielbergerhaus

Bij de rodelbaan van het Spielbergerhaus begint het plezier al op de heenreis. Om bij de baan te komen kun je namelijk instappen in een echte pistenbully. Deze brengt je weg van alle drukte, naar 1311 meter hoogte. Hier staat berghut Spelbergerhaus, waar je kunt genieten van een heerlijke traditionele maaltijd. Na afloop rodel je via de 3,2 km lange rodelbaan terug naar Saalbach. De huur van de slee, inclusief het ritje met de pistenbully, kost €9,-. Het diner in het restaurant is exclusief. Reserveren is noodzakelijk.

Met de pistenbully naar berghut Spielbergerhaus

(Foto: © Saalbach.com)

#3. Rodelen in Leogang

In Leogang ligt een rodelbaan die zowel overdag als 's avonds toegankelijk is. Het beginpunt van beide rodelbanen is hetzelfde en vind je bij het middenstation van de Asitzbahn. Overdag kun je iedere dag rodelen van 13.00 tot 16.00 uur over een parcours van 2,5 kilometer. Het eindpunt van deze rodelbaan ligt bij de

(Foto: © Saalbach.com)

#4. De Timok's Coaster in Fieberbrunn

De Timok's Coaster in Fieberbrunn is het hele jaar door geopend. Op deze coaster rodel je niet met een houten slee door de sneeuw, maar in een plastic slee over een parcours van rails. Het parcours heeft een lengte van 1160 meter en bestaat uit allerlei bochten en hellingen. Je kunt met z'n tweeën in het sleetje plaatsnemen, maar ook alleen. De Timok's Coaster is dagelijks geopend van 12.00 tot 16.00 uur en is in combinatie met een geldige skipas gratis toegankelijk.

Vader en zoon in de Timok

(Foto: © Saalbach.com)

Wat is jouw favoriete rodelbaan in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.