11 februari 2018 door Florien in 'Algemeen'' | 0 Reactie(s)

Hollanders op wintersport

Wij Nederlanders blijven bijzonder al zeg ik het zelf. De typische gewoontes, gesprekjes en gebruiken maken mij altijd weer aan het lachen. Het is dan ook niet moeilijk om de typisch Hollandse wintersporter op de piste te herkennen. De gebruiken van thuis hanteren we natuurlijk ook op wintersport. Zo stoppen we stipt om 10.30 uur voor een Apfelstrudel en warme choco, lunchen we om 13.00 uur en na het skiën gaan we après-skiën of lekker spelletjes spelen in het appartement met zelf meegebrachte hapjes en drankjes. Natuurlijk doen we zo nu en dan een paar typisch Hollandse uitspraken. De meest herkenbare vind je hier.

#1. Vol gas anders moet je prikken!

#2. Wat een ijsplaten zeg…

#3. Ik kan al skiën in pizzapunt!

#4. Wie wil er een Sultana, Fruitella of pakje Wicky?

#5. Ik heb echt een hekel aan pannenkoeken- en sleepliften!

#6. Ik doe m’n zonnebril op hoor, anders word ik nooit bruin!

#7. (om 10.00 uur) Biertje?

#8. Mijn god, wat een lange rij voor de lift!

#9. Ik ga niet eten in zo’n vreetschuur hoor!

#10. Hebben jullie ook zo’n honger?

#11. Tijd voor Schnitzel!

#12. Auw, die lift knalde keihard tegen m’n kuiten

#13. Ik heb mijn skipak nou al 10 keer voorbij zien komen…

#14. Let jij even op m’n spullen

#15. Ik ga niet naar Frankrijk hoor, daar hebben ze geen après-ski

#16. Het sneeuwt, ik ga niet skiën hoor!

#17. Zullen we zo even een fotosessie doen?

fotosessie wintersport

#18. Is het al tijd voor après-ski?

#19. Ai, daar gaat weer iemand in een banaan…

#20. Ik vind die Schnapps met een peertje er in toch vies!

Schnapps peertje

#21. Ik wil niet alleen in de lift hoor!

#22. Wat een aso’s daar!

#23. Vandaag nemen we een lunchpakketje mee. Het eten op de piste is veel te duur!

#24. Bah, wat stinken die mensen waarmee ik net in de lift zat!

#25. Zullen we vandaag in de groepstrui après-skiën?

#26. Wij hebben van tevoren nog even geoefend bij Snowplanet

#27. Pfff… het is net waterskiën!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen