Skip to navigation Skip to main content

De beste après-skibars in de Kitzbüheler Alpen in Tirol

15926 - De beste après-skibars in de Kitzbüheler Alpen in Tirol (1)

(Foto: © Franz Gerdl)

Après-ski mag voor veel mensen niet ontbreken tijdens de wintersport. Of het nou een middag wild dansen is in een dampende après-skibar of lekker rustig in een wijnbarretje met wat lokale hapjes. Oostenrijk heeft in dat opzicht veel te bieden. Zo ook in de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Er liggen maar liefst 9 skigebieden, verdeeld over de regio’s St. Johann in Tirol en Oberndorf, Hohe Salve, Pillerseetal en het Brixental. De dorpen in de regio’s bieden meer dan voldoende mogelijkheden voor après-ski. Omdat er zoveel keuze is, geven we je in dit weblog een aantal tips.

Après-ski in de regio Pillerseetal

Het Pillerseetal bestaat uit de skigebieden Fieberbrunn (Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn), Steinplatte-Winklmoosalm en Buchensteinwand. Jaarlijks valt hier gemiddeld meer sneeuw dan elders in Tirol en daarmee behoort het Pillerseetal tot het meest sneeuwzekere dal van de provincie. Het is een ideale regio voor families, maar ook voor skifanaten die op zoek zijn naar iets meer rust, maar wel genoeg pistekilometers. Tips voor après-ski zijn:

Fieberbrunn: après-ski op z’n Hollands bij Biwak, livemuziek bij de Enzianhütte, Schirmbar Streuböden Alm en après-ski met dj bij de S4 Alm. Ook gezellig, maar zonder live muziek of dj: de Ferchlstadl en Fontana Stadl.
Waidring: voor livemuziek en bekende dj’s moet je naar Zardini’s Schindldorf.
Hochfilzen: het is gezellig bij Sechs Kant en bij de Hoametzl Hütte. Verwacht echter geen dj’s of livemuziek.

(Foto: © Defrancesco)

Après-ski in de regio St. Johann in Tirol en Oberndorf

Net voorbij Fieberbrunn ligt het skigebied St. Johann in Tirol & Oberndorf. Met 43 kilometer aan pistes is het skigebied niet groot, maar wel ontzettend fijn. Heerlijke brede pistes, gezellige berghutten en familievriendelijkheid zijn hier allemaal van toepassing. Verwacht geen wilde après-ski, maar wel gezelligheid in een gemoedelijke sfeer. Tips zijn:

St. Johann in Tirol: gezelligheid, livemuziek en dj’s bij de Max Pub of de grote buitenbar met dito terras van berghut Grander Schupf.
Oberndorf: rond het middaguur is het goed toeven bij berghut s’Liftradl. Geniet van een drankje met uitzicht op de Wilder Kaiser.

(Foto: © Stefan Eisend)

Après-ski in de regio Brixental

De volgende bestemming is het Brixental. In het dal liggen de dorpen Kitzbühel, Kirchberg, Brixen im Thale en Westendorf. Je kunt skiën in het populaire Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki en SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. De après-skimogelijkheden zijn hier bijna eindeloos te noemen. Enkele tips zijn:

Brixen im Thale: de PapalaPub onderaan de gondel, het Alpeniglu Iglodorp of de Brixner Stadl. Andere leuke bars: Glühbirnstadl, Schau Zuichi Bar en Berggasthof Nieding.
Westendorf: start bij Gerry’s Inn aan de piste of de Moskito en ga daarna door naar de Karat Bar. Andere tips: Bruchstadl, de Free Rider Schirmbar en Friends.
Kirchberg: begin met een drankje bij Schneebar Oberkasser, vier daarna een Hollands feestje bij de Eisbar of tap je eigen bier bij de Schatzi’s Bar. Andere tips: London Pub, Kuhstall en Heidi & Peter.

(Foto: © Brixental TVB)

Après-ski in de regio Hohe Salve

De Hohe Salve behoort tot één van de meest bekende bergen van SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Je kunt met ski’s helemaal op de top van de berg komen en er loopt ook een leuke skisafari naartoe. Rondom de Hohe Salve liggen een aantal dorpen, waaronder Hopfgarten im Brixental. Tips voor après-ski:

Hopfgarten im Brixental: de Sunnseit Hütte op de berg, de Tennerstadl bij het middenstation van de gondel vanaf Hopfgarten en Das Rundell bij het dalstation.

(Foto © Tropper Kurt)

Staat jouw favoriete bar er ook tussen? Of heb je nog aanvullingen? Laat een reactie achter!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.