3 februari 2019 door Nick in 'Stellingen''

Tijdens de wintersport ben je vaak erg afhankelijk van het weer. Het liefst heb je een week lang prachtig weer met zonneschijn, een helderblauwe lucht, perfecte sneeuw en gemoedelijke temperaturen. Helaas heb je in de Alpen vaak te maken met wisselvallig weer. De ene dag is het prachtig en de volgende dag is het koud, sneeuwt en waait het. De meeste wintersporters prefereren toch de gemoedelijke weersomstandigheden. Helaas kunnen we hier geen invloed op uitoefenen. Nu is de grote vraag: wat doe jij bij slecht weer; heb je dan nog plezier in het skiën of is de lol er snel af?

Er gaat niets boven…

Van een vers geprepareerde piste afdalen terwijl er een zonnetje aan de helderblauwe hemel staat… Heerlijk! Tijdens de lunch kun je op het terras van een berghut genieten van een biertje en je goggle inruilen voor een zonnebril. In de namiddag plof je nog even heerlijk neer in een ligstoel, topdag! Dit klinkt natuurlijk wel als het ideale beeld van een wintersportdag.

Ribbeltjes piste en blauwe lucht

Het liefst willen we natuurlijk elke dag Kaiserwetter!

Met slecht weer een minder leuke dag?

Het weer in de Alpen is erg wisselvallig en kan erg ruig zijn. Dat betekent dat je ook te maken kunt hebben met hevige sneeuwval, lage temperaturen en harde wind. Met name in januari is dit nog wel eens het geval. Zo extreem zelfs dat sommige skigebieden hun deuren voor enkele dagen moesten sluiten of verkeer in en uit de dorpen niet mogelijk was. Is het bij dit soort extreme weersomstandigheden nog wel leuk om op de piste te staan?

Slecht weer

Niet altijd is het even mooi weer...

Prioriteit nummer één: kleding!

Om het niet koud te krijgen op wintersport is je warm aankleden misschien wel het belangrijkst. Je beschermen tegen de kou kan er voor zorgen dat je skidag langer leuk blijft. Bij dichte mist is het belangrijk dat je een goede skibril draagt en goed op de pistebordjes blijft letten. Ski ook zeker in een groep dicht bij elkaar, want je wilt elkaar absoluut niet kwijtraken. Wintersporters met een gevoelige maag kunnen tijdens de dichte mist beter in het dal blijven, aangezien je snel misselijk wordt door het verslechterde zicht, maar dat verschilt natuurlijk per skiër. Lees hier nog meer tips over hoe je slecht weer kunt overleven tijdens de wintersport!

Met mooi weer skiën blijft leuker…

Over het algemeen skiet iedereen natuurlijk het liefst met perfecte weersomstandigheden. Maar is de lol er eerder af wanneer het weer minder is? Zelf zou ik zeggen van wel, aangezien je met mooi weer gewoon meer plezier hebt. Maar om nou niet de piste op te gaan met slecht weer, absoluut niet! Je moet altijd het maximale uit je wintersportvakantie willen halen natuurlijk! En mochten de pistes nou echt niet begaanbaar zijn, dan kun je je altijd nog iets anders gaan doen, zoals skiën of spelletjes spelen.

Wat doe jij bij slecht weer tijdens de wintersport? Laat een reactie achter!

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.