Skip to navigation Skip to main content

Een skihelm met vizier: de voordelen op een rijtje

Het zal je als wintersportliefhebber vast en zeker zijn opgevallen: je ziet steeds meer mensen met een skihelm met vizier op de piste verschijnen. Dat is niet zo gek, want de vizierhelm biedt veel voordelen. Voor brildragers is de helm bijvoorbeeld een stuk comfortabeler, maar ook voor mensen die een losse skibril niet zo prettig vinden, biedt dit type skihelm uitkomst. Laatst hebben we al soorten skihelmen zonder vizier onder de loep genomen, tijd dus om ook de skihelm met vizier eens goed te bekijken. In dit weblog zetten we de voordelen op een rijtje.

Veel merken bieden een skihelm met vizier

Alle bekende merken hebben al jaren vizierhelmen in het assortiment. Denk aan merken als Alpina, Casco, Uvex, Mango en Osbe. Sommige merken, zoals CP, Slokker en Kask, zijn zelfs zo overtuigd van de voordelen, dat ze alleen nog maar helmen met vizier in het assortiment hebben! De marktleider in de Alpenlanden is het stevig groeiende Zwitserse merk CP. Zij hebben als pionier op dit gebied al 15 jaar geleden gekozen voor een volledige focus op vizierhelmen. En met succes! CP komt komende winter zelfs met een geheel nieuwe lijn op de markt voor snowboarders en off-piste skiërs! Uiteraard met een voor deze doelgroep aantrekkelijk design.

De voordelen op een rijtje

Maar wat zijn nu de voordelen van een skihelm met vizier? We hebben deze vraag voorgelegd aan Floris Boer, eigenaar van een van de grootste webshops voor skihelmen en overtuigd voorstander van de vizierhelm. Floris: 'Ik zag deze trend al jaren geleden aankomen. Simpelweg omdat de vizierhelm echt veel voordelen heeft.' Bekijk een aantal voordelen hieronder:

  • Je hebt een veel breder blikveld dan wanneer je een helm met losse skibril draagt. Door voldoende ruimte achter het vizier en ventilatie, zullen de glazen van de bril niet snel beslaan
  • Een skihelm met vizier is zeer comfortabel. Het geeft je een vrijer gevoel, omdat je skibril niet de hele dag tegen je gezicht aan drukt. Ook handig: je kunt je skibril nooit kwijtraken of vergeten!
  • In de skilift schuif je het vizier gemakkelijk omhoog, zodat je kunt genieten van het zonnetje op je gezicht... Heerlijk!
  • Brildragers kunnen gemakkelijk hun bril ophouden onder het vizier.

Alle soorten, maten en lenzen

Skihelmen met vizier zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten en prijsklassen. Ook voor kinderen zijn er volop speciale modellen. Bovendien zijn er voor alle weertypes verschillende lenzen beschikbaar, ook polariserend en meekleurend. Het merk CP levert bijvoorbeeld voor al hun modellen een uitgebreide keuze aan verwisselbare lenzen. Voor een uitgebreide keuze aan skihelmen kun je in veel winkels terecht. Wil je je online oriënteren? Kijk dan eens op TopSnowShop.nl. De website is al jaren de specialist in skihelmen van topmerken in vele modellen en kleuren. Met meer dan 175 soorten vizierhelmen heeft het zelfs een van de grootste collecties binnen Europa!

Wat voor skihelm draag jij op wintersport?

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.