29 januari 2018 door Miranda in 'Materiaal''

3 tophelmen van Salomon

De skihelm is niet meer weg te denken uit je wintersportuitrusting. Hij beschermt je hoofd wanneer je valt, maar houdt je bovendien ook lekker warm op koude dagen en koel wanneer de zon volop schijnt. In het weblog soorten skihelmen kon je al lezen wat de verschillen zijn tussen de diverse bouwwijzen van skihelmen en we hebben ook tips gegeven voor als je een skihelm gaat kopen. Naast de bouwwijze is de pasvorm natuurlijk van enorm groot belang. In dit artikel zetten we 3 Salomon helmen voor je op een rijtje met elk hun eigen pasvorm en eigenschappen. Welke helm past het beste bij jou?

De nieuwe Salomon Driver

De Driver is het nieuwste model helm van Salomon met een vizier. Een vizier is een ideale oplossing wanneer je een losse goggles vervelend vindt en ook voor brildragers is het fijn. Het vizier kun je snel en eenvoudig vervangen, waardoor je altijd de juiste bril voor de diverse weercondities hebt. Salomon heeft een eigen technologie ontwikkeld voor een betere bescherming tijdens eventuele botsingen: EPS 4D. Er is hierbij gebruik gemaakt van kennis uit de wintersport, maar ook uit de auto-industrie en tevens neurologen zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling.
Adviesverkooprijs: €229,90

Salomon Driver

Salomon Driver

Shell Hybride constructie, EPS 4D-technolgie
Pasvorm Ovaal, Custom Dial, Motion Shield
Ventilatie Thermo Control Systeem, actieve ventilatie
Voering AdvancedSkin Activedry, merinowol
Oorkussens 3D, geschikt voor audiosystemen

Salomon QST Charge voor de hele berg

De Salomon QST Charge is een freeride helm die je bescherming biedt zowel op als naast de piste. Met de nieuwe, dubbele, actieve ventilatie weet je zeker dat je je hoofd koel houdt tijdens de meest spannende afdalingen. Ook de merinovoering met AdvancedSkin ActiveDry dragen bij een droog hoofd en optimaal klimaat in je helm. De looks van deze helm zijn stoer, hier kun je mee gezien worden.
Adviesverkooprijs: €149,90

Salomon QST Charg

Salomon QST Charge

Shell In-mold, EPS 4D-technolgie
Pasvorm Ovaal, Custom Dial
Ventilatie Thermo Control Systeem, actieve ventilatie
Voering Afneem- en wasbaar, AdvancedSkin Activedry, merinowol

Salomon Ranger2: de tijdloze bestseller

De Salomon Ranger2 is één van de meest verkochte skihelmen en dat is niet voor niks. De helm is vriendelijk geprijsd en biedt een optimale bescherming door de EPS 4D-technolgie van Salomon. Optimale veiligheid op de piste voor iedereen met een rond hoofd.
Adviesverkooprijs: €99,90

Salomon Ranger2

Salomon Ranger2

Shell In-mold, EPS 4D-technolgie
Pasvorm Rond, Custom Dial
Ventilatie Actieve ventilatie
Voering Afneem- en wasbaar

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.