17 september 2010 door Inge in 'Materiaal'' | 0 Reactie(s)

Je wilt natuurlijk dat je kind er leuk uitziet op de piste, wat zeker mogelijk is met de kinder skikleding van tegenwoordig. Maar naast dat je wilt dat je kind er leuk uit ziet, wil je ook dat je kind goed gekleed is. En met goed bedoelen we dat je kind functionele kleding aan heeft, dat lekker zit, waarin ze zich vrij kunnen bewegen en waarin ze het niet koud krijgen. En daarnaast moeten ze het juiste materiaal hebben om van de berg af te glijden.

Kleding

Het is verstandig om je kind een ski overall aan te trekken. Door het dragen van zo’n overall lopen kinderen niet de kans om nat te worden rond hun middel na een val in de sneeuw. De sneeuw krijgt dan namelijk geen kans om tussen de jas en broek te komen. Kies je wel voor twee losse onderdelen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lange jas, of een jas met een goede sneeuwvanger. Onder de ski overall kun je je kind een legging aantrekken, een skipulli en lange sokken. Het is verstandig om handschoenen te kopen met een touwtje ertussen en die door de mouwen te halen. Zo kunnen je kinderen hun handschoenen niet kwijt raken. Daarnaast is het belangrijk om een skibril op te zetten. Zorg er wel voor dat de skibril over een helm heen past!

Helm

De helm is één van de belangrijkste onderdelen van de skiuitrusting voor kinderen. Vanaf vorig wintersportseizoen, 2009-2010, is de helm dan ook verplicht voor alle kinderen tot 15 jaar. Deze regel geldt voor alle Oostenrijkse skigebieden, maar ook in Italië is het dragen van een helm verplicht voor kinderen tot 14 jaar. Maar verplicht of niet, zorg ervoor dat je kind een helm draagt. Een helm beschermt je kind tegen mogelijk ernstig letsel na een val. Daarnaast is een helm ook lekker warm.

Materiaal

Kinderen groeien snel en daarom is het verstandig om het skimateriaal voor je kind te huren. Ski’s en schoenen op de groei aanschaffen is onverstandig, dit kan het skiplezier van je kind negatief beïnvloeden! Voor de juiste skilengte is de leeftijd van het kind en de ervaring van belang. Voor de jongste skiërs, tot 6 jaar, geldt doorgaans dat zij een ski krijgen ter hoogte van minimaal hun oksel en maximaal hun schouder. Oudere skiërtjes krijgen meestal een ski met minimaal schouderlengte en maximaal hun eigen lichaamslengte. Ook de skischoenen zijn belangrijk. Om te controleren of de skischoen goed zit moet je de binnenschoen uit de buitenschaal halen en controleren hoeveel ruimte je kind nog over heeft bij de tenen. Let op dat je de hiel goed naar achteren schuift wanneer je dit doet. Je kind moet een klein beetje ruimte overhouden om knelling en koude voeten te voorkomen. Sommige bedrijven bieden een kinder-meegroei-plan aan. Je krijgt dan een vaste terugnameprijs terug, wanneer je het ‘te kleine’ materiaal terugbrengt. Ook bestaan er inmiddels skischoenen die met de schoenmaat van je kind ‘meegroeien’. Je kunt de maat van deze schoenen verstellen, waardoor de skischoen langer mee kan.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen