11 januari 2018 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw''

Live vanuit Turracher Höhe: zon en verse sneeuw

Snowplaza maakt op dit moment een roadtrip door Oostenrijk. Onze eerste bestemming is één van mijn favoriete skigebieden: Turracher Höhe. Het is een gebied dat diep in Oostenrijk ligt, op de grens van Steiermark en Karinthië. Waarom ik het zo leuk vind? Omdat het klein, rustig en gemoedelijk is en de service hoog. Er skiet zelfs een butler door het skigebied die je voorziet van prosecco, zakdoekjes, druivensuiker en zonnebrandcrème! Daarnaast is de natuur er prachtig; je skiet in het grootste (Zirben)dennenbos van midden-Europa. Kortom, het was weer genieten in Turracher Höhe!

Zondag: sluimerig zonnetje en rustige pistes

Als ik op zaterdagmiddag aankom, zie ik direct dat er in Turracher Höhe, net als overal in de Alpen, al heel veel sneeuw ligt. Het waait flink en helaas zijn de dennenbomen niet wit. Ik kan niet wachten om de volgende dag de pistes op te gaan. De zondag start met een sluimerig zonnetje en ik neem eerst de Kornocklift omhoog om te genieten van het waanzinnige uitzicht van deze hoogste berg in Turracher Höhe. Het waait nog steeds behoorlijk, maar dat mag de pret niet drukken. Ik blijf even op de top staan, voordat ik aan mijn eerste afdaling begin. De pistes liggen er waanzinnig goed bij, nergens is een ijsplaat te ontdekken. Ik gun mezelf tussendoor even een Goulashsoepje, maar verder carve ik de hele middag van mijn favoriete piste: de Schwarzseeabfahrt (rode nummer 23). ’s Avonds komt de rest van mijn reisgenoten aan en kan de gezelligheid beginnen.

Maandag: op pad met de pistenbutler

In Turracher Höhe hebben ze een uniek concept ontwikkeld: de pistenbutler. Er zijn er 3 en je komt ze overal in het skigebied tegen. Met de snowmobiel voorzien ze de wintersporters van een glaasje prosecco, zakdoekjes, druivensuiker en zonnebrandcrème. Daarnaast is er een uitgebreid programma van (gratis) activiteiten voor gasten en kun je de butler inhuren om een dag te skiën. Wij doen vandaag de ‘Genusstour’ met butler Christian. Hierbij ski je langs verschillende berghutten in het skigebied en bij elke hut krijg je een plaatselijke specialiteit. We proeven biersoep in de Almzeit Hütte (lekker!) en bij de K-alm krijgen we een enorme plank met vleeswaren en kaas voorgeschoteld. Het is een duidelijk verhaal waarom dit de ‘Genusstour’ heet! Verder worden we getrakteerd op een heerlijk zonnetje, die eigenlijk niet voorspeld was. Een extra bonus op deze zondag!

op pad met de pistenbutler in Turracher Höhe

Pistenbutler Christian leidt ons rond in het skigebied

Maandagavond: sneeuwscootersafari

Er zijn maar weinig plaatsen in de Alpen waar je als toerist mag rijden op een sneeuwscooter, maar in Turracher Höhe kan het. Het is niet goedkoop, € 180,- per sneeuwscooter waar je met z’n tweeën op kan, maar daarvoor krijg je een unieke ervaring. Na een korte introductie rijd je zo’n 1,5 tot 2 uur door de natuur. Het besturen van zo’n scooter is niet moeilijk, maar het kost wel wat kracht. Hoe harder je gaat (en het ding kan hard!), hoe soepeler hij stuurt. Het is na deze tocht duidelijk dat niet alleen mannen en jongens de sneeuwscootersafari leuk vinden, ook de dames scheuren met een big smile door het sneeuwlandschap.

sneeuwscootersafari Turracher Höhe

Sneeuwscooterrijden is een unieke ervaring

Dinsdag: mix van regen en sneeuw

Als we op dinsdagochtend wakker worden, is het erg mistig en vochtig buiten. Wat een verschil met maandag… Als we rond 09.00 uur de piste opgaan, begint het zelfs af en toe licht te regenen. Dit is wel een beetje droevig, maar ondanks het natte weer blijven we op de pistes. Het is heerlijk rustig (net als zondag en maandag trouwens) en dat is fijn. In de middag gaat de temperatuur omlaag en gaat de regen over in sneeuw. Binnen no time worden de bomen wit en dan is de natuur hier echt op z’n mooist. Het blijft ook ’s avonds en ’s nachts sneeuwen en woensdagochtend ligt er zeker 20 centimeter verse sneeuw. Wanneer ook de lucht nog opentrekt, is het hier helemaal een plaatje. Helaas kan ik er niet lang van genieten, want het is tijd om door te reizen naar onze volgende bestemming: Saalbach. Nadat de auto sneeuwvrij is gemaakt, rijd ik door een sprookjeslandschap richting het dal: Turracher Höhe je was weer heerlijk!

In de ligstoel op de piste

Even uitrusten op een van de ligstoelen die overal in het skigebied staan

Pistenbutler Turracher Höhe

De Pistenbutler schenkt prosecco op de piste

Zwarte piste

Het is heerlijk rustig op de piste in Turracher Höhe

Uitzicht vanaf de top van de Kornock

Het uitzicht vanaf de top van de Kornock is waanzinnig

Dennenbomen in Turracher Höhe

Schlosshotel Seewirt Turracher Höhe

Het besneeuwde Schlosshotel Seewirt in Turracher Höhe

Meer over Turracher Höhe

15 redenen om een keer naar Turracher Höhe te gaan >
Bekijk de skigebiedsreview van Turracher Höhe (video) >

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen