Op de terugweg naar Les Menuires kwamen we via de 3 vallées 1 lift bij restaurant / bar ‘La Folie Douce’, waar het één groot feest was. Hoezo geen après-ski in Frankrijk? Het terras, waar de dj aan het draaien was, stond zo vol dat veel mensen zelfs buiten op de piste meegenoten van het feest.

Dag 6: Zon en warm!

Van het ene uiterste in het andere. Was het zondag nog -23 graden op de berg, nu was het +4 graden, ofwel een verschil van 27 graden in een paar dagen tijd! Niet iedereen was hier dan ook op voorbereid, gezien het vele aantal mensen dat langs de piste stilstond om truien en jassen uit te trekken. Ook voor mij waren de ventilatiemogelijkheden in mijn jas en broek een welkome verkoeling. In het zonnetje zijn we via

Op de wat lager gelegen pistes kom je weer richting de boomgrens.

Dag 7: Sneeuw!

Vandaag sneeuwde het en niet zo’n klein beetje ook! Het leek wel hagel. Het weerbericht omschreef het weer van vandaag als ‘very bad weather’. Dit weerhield ons er echter niet van om de piste op te gaan. Heerlijk skiën in de verse poeder! Erg veel lol gehad, zeker om een paar beginnende vrouwen die na ongeveer iedere bocht vielen en zich hardop afvroegen hoe ze ooit beneden zouden komen. Het was wel zwaar, maar het heeft toch ook wel weer wat, die sneeuw. Een mooie afsluiter van deze geweldige week!

Conclusie

Les Trois Vallées is een fantastisch skigebied! Je kunt ontzettend veel kilometers maken zonder dat je dezelfde pistes hoeft te skiën (op verbindings- en dalpistes na). Hierbij nog even een korte conclusie na deze wintersportvakantie:

Inge ‘moet’ ieder jaar minimaal een paar keer op de ski’s staan. Ze houdt van lange dagen skiën, lekker eten in de zon op het terras en daarna een gezellige après-ski. Het complete wintersportplaatje dus!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen