26 januari 2020 door Nick in Stellingen

Iedere wintersporter heeft natuurlijk zijn favoriete skigebied. Zo mag duidelijk zijn dat SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental mijn favoriet is. Dit valt dan ook regelmatig te lezen in mijn blogposts. De meeste wintersporters hebben een favoriet skigebied om bepaalde redenen. Wanneer jouw gebied voldoet aan je gewenste aantal pistekilometers, goede berghutten, een gezellige après-ski en al jouw overige eisen, waarom zou je dan naar een ander gebied gaan? Toch ben ik erg benieuwd of de meeste wintersporters ieder jaar voor een nieuw avontuur kiezen of toch liever jaarlijks terugkeren naar hetzelfde gebied.

Toch maar weer naar dat ene gebied…

Wanneer een skigebied de gemiddelde Nederlander eenmaal bevalt, komen ze er vaker. Zelf ken ik veel wintersporters die nergens anders komen dan in een bepaald gebied of dorp. Zelf heb ik dat eigenlijk ook. Al jaren kom ik in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Waarom? Omdat je je er een week lang uitstekend kunt vermaken en eventueel ook in Kitzbühel & Kirchberg kunt skiën. Toch wil ik wel een keer iets anders. Op mijn ‘bucketlist’ staan onder meer: Silvretta Arena Ischgl - Samnaun, Whistler Blackcomb, Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Val Gardena en Serfaus-Fiss-Ladis.

Berghut Zell am Ziller
Het is er zó gezellig!

Waarom zijn wij Nederlanders zo standvastig?

Wij Nederlanders zijn erg van de standaard rituelen. Avondeten om zes uur, we spreken alles stipt met elkaar af en we weten vaak op zondag al exact hoe onze week eruit gaat zien. Wanneer wij op vakantie gaan, doen wij dat zeker niet anders. Complete Nederlandse volksstammen komen ieder jaar weer in de Hollandse enclaves als Kirchberg, Westendorf en Gerlos. Wanneer je in een supermarkt in Gerlos loopt, kun je zelfs hagelslag en pindakaas kopen. Meestal zijn we al goed voorbereid en nemen we een kofferbak vol Nederlandse artikelen mee. Wanneer we zien dat we Nederlandse snacks kunnen eten op wintersport, zoals bij Fabels in Ellmau, doen we dat maar al te graag. 

Waar is de avontuurlijke Nederlander?

In verhouding zie ik minder Nederlandse wintersporters die jaarlijks een ander skigebied gaan verkennen. Nemen we dan écht genoegen met ieder jaar weer de zelfde pistes afdalen? Ik zou toch graag mijn landgenoten iets meer uitdagen. Bezoek eens dat gebied waar je goede verhalen over hebt gehoord in plaats van de Zillertal Arena!

Volgend seizoen weer naar de Zillertal Arena of?

Reis een keer naar een ander gebied af!

Ieder jaar weer naar hetzelfde gebied afreizen is natuurlijk niets mis mee. Ik vind het enigszins best logisch, zeker voor families. Wanneer een gebied aan jouw wensen voldoet; de kinderen vinden het er geweldig en je hebt er leuke pisterestaurants, waarom niet? Toch zou ik Nederlanders wel iets meer willen motiveren om meer gebieden te bewonderen. Doe hetzelfde als ik, maak een bucketlist met skigebieden die jij graag een keer wilt bezoeken! Zo maak je het weekje wintersporten een stukje avontuurlijker.

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen