20 oktober 2009 door Coen in 'Opmerkelijk''

Skiërs zijn er in alle soorten en maten. Als ik bijvoorbeeld een springbultje op mijn pad vind, kies ik altijd stoer het luchtruim om een fractie van een seconde later weer veilig, maar gespeend van enige souplesse ter aarde te storten. Al met al een beperkt repertoire. En allesbehalve ‘extreme’.

Extreme skiing

Deze ‘extremisten’ weten wel raad met bultjes, busjes, afgronden, rotspartijen en andere attributen waar je volgens mij zo ver mogelijk bij uit de buurt moet blijven. Af en toe vervaagt de grens tussen moedig en compleet gestoord, maar het levert wel altijd extreem stoere beelden op:

Deze lui doen het ook niet voor het eerst:

Bloopers

Hoewel spectaculair, hebben mijn stunts het nooit tot youtube geschopt. In het enige filmpje waarop ik skiënd schitter, vertil ik me hopeloos aan een flauwe bocht en eindig ik head-first in een bergje natte sneeuw. Gelukkig moest het digitale tijdperk toen nog beginnen en zal dit fragment de blooperfilmpjes van youtube daarom nooit halen. Welke fragmenten daar wél in voorkomen, zie je volgende week. Op het weblog van Snowplaza.nl!

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen