25 december 2017 door Miranda in 'Materiaal'' | 0 Reactie(s)

Redster en Cloud: de snelle jongens van Atomic

Elke jaar komen er vele nieuwe ski’s op de markt. Door de grote variëteit aan soorten ski's is het soms lastig kiezen, want: welke ski past nou het beste bij jou? In dit artikel vertel ik je meer over de twee toplijnen van Atomic: de Redster en de Cloud voor dames. Beide ski’s zijn echte piste ski’s gemaakt voor wintersporters die ervan houden om op snelheid van de piste af te dalen. Gevorderde skiërs die een aardige techniek onder de knie hebben en graag gesneden bochten op de piste maken, zullen zich helemaal thuis voelen op deze performanceski’s van Atomic. Passen deze ski’s ook bij jou? Lees snel verder voor meer informatie.

Atomic Redster: geboren op de wedstrijdafdaling, gemaakt voor de piste

Bij wedstrijdskiën gaat het erom met hoge snelheden, maar zeer gecontroleerd, van de piste af te dalen. Hiervoor dienen de ski’s zowel stabiel als wendbaar te zijn. De technologie van de nieuwe Redster lijn van Atomic is regelrecht afkomstig uit het wedstrijdskiën: Servotec. Deze technologie heeft invloed op de ‘flex’ van de ski. Tijdens het bochten draaien zorgt het ervoor dat je ski flexibeler is, directer stuurt en snel reageert op jouw ingezette bochten. Ga je echter op volle snelheid rechtdoor, dan is de ski stijver en wordt ook het sturen stabieler. Een slimme ski dus die reageert op jouw snelheid en bochtenradius.

Atomic Redster

Atomic Redster: gemaakt voor hoge snelheden

De verschillende modellen van de Redster serie

De Redster is er in verschillende modellen. Van de reuzenslalom G9 die vooral voorkeur heeft voor lange bochten, tot de S9 voor korte krachtige salolombochten. Wil jij korte en lange bochten graag afwisselen, dan is de X9 het perfecte model voor jou; hierop maak je zowel gemakkelijk korte als lange bochten. Voor alle ski’s geldt dat je op hoge snelheden optimale kantengrip hebt. Naast dat de Redster ski’s goede eigenschappen heeft voor de ervaren skiër die houdt van snelheid, moet ik eerlijk zeggen dat de Redsters er ook nog eens heel mooi en stoer uitzien. Met deze rode ski’s val je absoluut op tijdens je wintersport. Het is geen ski voor de ongeoefende skiër die graag relaxed van de berg afdaalt. Je moet er wel een beetje op werken…

Redster CS 130 skischoen: topprestaties en controle

Bij de snelle Redster ski’s hoort natuurlijk ook een bijpassende skischoen. De Redster CS 130 is een echte raceschoen. Dat wil zeggen dat de schoen stug en relatief smal is, zodat je optimale controle over je ski’s hebt. Iedere beweging die jij maakt, wordt heel direct overgebracht op de ski. Dit betekent echter wel dat het geen skischoen is voor beginners, want ze zijn weinig vergevingsgezind. Ook in de Redster CS 130 zijn technologieën uit de World Cup skischoenen toegepast. Echter is deze skischoen wel iets comfortabeler en biedt meer demping dan de keiharde skischoenen waarop topskiërs als Marcel Hirscher de berg af komen.

Redster en Cloud

De Redster en Cloud zijn niet alleen snel, maar ook 'goodlooking'

Atomic Cloud: voor snelle en sportieve dames

De Cloud serie van Atomic is één van de meest verkochte damesski’s in de wereld. Ook deze ski’s zijn echt gemaakt voor op de piste, afgeleid vanuit de Worldcup wedstrijdski’s en geschikt voor gevorderde dames die houden van snelheid en bovendien een goede skitechniek hebben. De Cloud 12 is het topmodel uit de serie en vraagt om pittige dames, die deze ski de input (kracht en techniek) geven die ze nodig heeft. Ook in deze ski is de technologie Servotec toegepast die de flex van de ski beïnvloed afhankelijk van de snelheid en bochtenradius. De Cloud 9 heeft een wat bredere doelgroep die meer vrouwen zal aanspreken. Deze ski presteert ook prima op lagere snelheden en geslipte bochten zonder veel kracht. Ook met de looks van de Cloud serie zit het wel goed. Geen flauwe bloemetjes of roze kleurtjes, maar stijlvol zwart en wit. Ik vind ze mooi (en fijn)!

Marlies Raich

De Cloud is een heerlijke ski voor snelle dames met techniek

Ontwikkeld samen met Marlies Raich

Het gezicht van de Cloud serie van Atomic is ex-topskiester Marlies Raich. Inmiddels heeft ze haar topsportcarrière beëindigd en doet het wat rustiger aan. Controle en prestatie van ski’s zijn altijd belangrijk geweest voor haar en bij de ontwikkeling van de Cloud serie stond dit hoog op het prioriteitenlijstje. Maar als je het iets rustiger aan gaat doen, moet een ski ook gemakkelijk te handelen en sturen zijn, en dat is de Cloud. Je hebt er niet veel kracht voor nodig en dat maakt deze damesski van Atomic zo speciaal, vertelt Marlies.

Ontwikkeld samen met Marlies Raich

Het gezicht van de Cloud serie van Atomic: Marlies Raich

Wil jij deze winter nog op één van deze ski's de piste af? Doe mee aan onze prijsvraag en maak kans op een paar Atomic ski's naar keuze >

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen