12 december 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Bardonecchia

Niet alleen in Nederland hebben we een memorabele dag achter de rug, ook in de Alpen was het goed raak. De verschillen in het Alpengebied waren gister zeer groot. Waar er lokaal meer dan een meter sneeuw is gevallen, is er ook op plekken veel regen gevallen. Oostenrijk had te maken met een stormachtige wind en hoge temperaturen. Gelukkig is de föhnwind nu verdreven en is ook hier nog verse sneeuw gevallen. De grootste hoeveelheden zijn gevallen in de Italiaanse Alpen. Wat een pak sneeuw zien we hier op de webcams liggen! Van deze beelden krijg je toch nooit genoeg?

Het is nog niet gedaan met de sneeuw

Ook vandaag én morgen én overmorgen kan er nog verse sneeuw vallen. Vanochtend sneeuwt het met name in Oostenrijk nog even door. Hierna trekt het open en kan in het hele Alpengebied de zon zich even laten zien. Donderdag en vrijdag is de westflank aan de beurt, waarbij de hoeveelheden zomaar weer op kunnen lopen naar 50 centimeter. Wat een ongekende hoeveelheid verse sneeuw deze week!

Klik hier voor de webcams in de Alpen >

Bardonecchia

Bardonecchia

Bardonecchia

Bardonecchia

Bardonecchia

Bardonecchia

Courmayeur

Courmayeur

Passo d'Eira - Livigno

Passo d

Catinaccio - Val di Fassa

Catinaccio

Alleghe

Alleghe

Brandnertal

Brandnertal

Wildenkarkogel - Saalbach Hinterglemm

Wildenkarkogel

Oberlech

Oberlech

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.