4 december 2017 door Nick in 'Stellingen''

Oostenrijk

Oostenrijk en Frankrijk zijn de twee favoriete wintersportlanden onder de Nederlanders. Beide landen beschikken over mooie skigebieden en prachtige berglandschappen. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat Oostenrijk wel degelijk populairder is dan Frankrijk. Oostenrijk blijft de nummer 1, terwijl het aantal Nederlanders wat in Frankrijk skiet, jaarlijks daalt. Voor welke van de twee landen jij kiest, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Kies jij voor sfeer en gezelligheid, dan is Oostenrijk erg voor de hand liggend. Houd je van grote gebieden en skiën tot aan de voordeur van je accommodatie, dan is Frankrijk de beste optie.

Oostenrijk, de absolute nummer één

Het CBS en de NBTC hebben de laatste jaren diverse keren onderzoek gedaan naar wintersporttoerisme onder de Nederlanders. Daaruit is gebleken dat Oostenrijk verreweg het populairste vakantieland is. 56% van de Nederlanders is op de Oostenrijkse pistes te vinden. Het wintertoerisme naar Oostenrijk is echter wel iets gedaald (58% in 2012). Frankrijk staat op plek 2 met 16% (16% in 2012). Het percentage wat in Oostenrijk gedaald is, trok niet naar Frankrijk. De Duitsland en Italië hebben dat aantal naar zich toegetrokken.

10 redenen waarom een wintersport in Oostenrijk het beste ooit is

10 redenen waarom een wintersport in Frankrijk het beste ooit is

Nederlandse enclaves

Gerlos, Kirchberg, Hinterglemm, Westendorf, Mayrhofen en Serfaus… Zo maar een aantal Oostenrijkse plaatsen waar jaarlijks veel Nederlanders te vinden zijn. Erg logisch, want deze dorpen zijn ontzettend sfeervol en gezellig. In de Franse skidorpen wil dit nog wel eens ontbreken. Vaak vind je hier hoogbouw en kleine appartementen. Het voordeel is wel, dat de meeste accommodaties aan de piste liggen.

Eisbar Kirchberg

De Eisbar in Kirchberg... Nederlandse gezelligheid!

Minder ver reizen

De meeste wintersporters reizen per auto richting de Alpen. Met de auto zijn Oostenrijkse skigebieden – in de meeste gevallen – eenvoudiger bereikbaar dan Franse skigebieden. Wanneer je naar Frankrijk reist, krijg je te maken met tolwegen of die vervelende Zwitserse grenscontroles. In Oostenrijk hoef je alleen vignet voor € 11,85 te kopen. Deze kun je sinds deze winter ook online bestellen. Veel goedkope busreizen gaan naar Frankrijk. De trein en het vliegtuig worden ook jaarlijks populairder. In de winter kun je met NS International of de Ski Thalys eenvoudig en comfortabel naar de Alpen reizen. Vanaf Amsterdam, Rotterdam en Groningen kun je tegenwoordig voor een gunstige prijs naar de Alpen vliegen.

Voordelen Frankrijk

Natuurlijk heeft Frankrijk ook genoeg voordelen. Zo zijn er in Frankrijk veel accommodaties aan de piste te vinden. Bovendien is Frankrijk een stuk gunstiger geprijsd ten opzichte van Oostenrijk. Er gaan ook veel goedkope busreizen richting de Franse Alpen. Het grootste voordeel van Frankrijk is toch wel de gigantische skigebieden. De tien grootste Franse skigebieden overtreffen bijna allemaal de grote Oostenrijkse gebieden.

Ski-in ski-out Frankrijk

Voor Ski-in ski-out dorpen moet je in Frankrijk zijn

Waar ga jij dit jaar naar toe?

Ik weet het al, ik ga zeker naar Oostenrijk! Het grootste deel van mijn landgenoten denkt daar het zelfde over als ik. Dit viel duidelijk te zien in de cijfers van het CBS en de NBTC. Naar mijn mening is Oostenrijk een veel leuker wintersportland. Gezellige après-ski, heerlijke gerechten en leuke dorpen vind je gegarandeerd in Oostenrijk. Ik ben erg benieuwd waar jullie deze winter naartoe reizen? En met welke reden?

Ben jij het met mij eens dat Oostenrijk beter is dan Frankrijk? Laat een reactie achter!

door Marion op 7 december

Schladmingggggggghdoor Andries Kraaijeveld op 28 december

Ik ben een beetje Zwitserlandfan: mooie skigebieden, goed aan te rijden (ook in de voorjaarsvakantie zonder files), vriendelijke mensen en prijzen van accommodatie, skipassen en skiles liggen op hetzelfde niveau als Oostenrijk of Frankrijk (alleen boodschappen zijn wat duurder).Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen