4 december 2017 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

Pistetips in skigebied Nauders

(Foto: © Martin Lugger)

Nauders is samen met nog vijf andere deelskigebieden onderdeel van skigebied Skiparadies am Reschenpass. Met één skipas heb je toegang tot 211 pistekilometers en ski je niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Italië. Leuk om af en toe even een dag af te wisselen. Het skigebied van Nauders is met ruim 70 km aan pistes niet heel groot, maar wel lekker overzichtelijk en perfect voor families met kinderen. De pistes zijn overwegend rood of blauw, maar er zijn ook een aantal pittige zwarte pistes aanwezig. Ook vind je meerdere faciliteiten voor kinderen. In dit weblog geven we je 7 pistetips in skigebied Nauders.

#1. Van de Gueser Kopf naar het dal via piste 19 & 21

Een mooie lange afdaling in het skigebied is de Wiegenafdaling in combinatie met de Avagrassa-afdaling. Je start op 2662 meter hoogte, bij het bergstation van de Tscheyeckbahn. Het eerste gedeelte gaat via rode piste 19 en als je eenmaal het beginstation van de lift gepasseerd bent, ski je door naar het dal via blauwe piste 21. Tip: stop bij het net geopende restaurant Jochelius voor een culinaire lunch.

Piste Nauders

#2. Via piste 2, 7 & 1 naar het dal

Een andere leuke dalafdaling vind je rechts op de pistekaart. Neem de Bergkastelseilbahn omhoog en stap over op de Zirmbahn. Je stapt uit op 2496 meter hoogte. Geniet even van het uitzicht en ga vervolgens via blauwe piste 2 (Zirmafdaling west) door naar rode piste 7 (Westafdaling). Het einde van deze piste komt uit op het laatste stukje van rode piste 1, de Bergkasteldalafdaling. Tip: doe je deze afdaling rond lunchtijd, dan kun je op piste 7 stoppen bij de Lärchenalm voor een heerlijke lunch.

#3. Zirmabfahrt Ost – Bergkasteldalafdaling

Deze afdaling start bij het eindstation van de Zirmbahn en neemt je helemaal mee terug naar het dalstation van de Bergkastelseilbahn. Een heerlijke lange rode afdaling waar je lekker vanaf kunt cruisen. Eenmaal beneden word je door de Bergkastelseilbahn weer snel omhoog gebracht naar de rest van de pistes.

#4. Het Waldtier Erlebniswald

Dat Nauders een echte familiebestemming is, bewijst het maar weer met deze leuke piste voor het hele gezin. Het Waldtier Erlebnispark ligt naast blauwe piste 8. Via een leuk parcours maken de kinderen kennis met de dieren die in de Alpen leven. Langs de route komen de kids langs allerlei houten dieren, zoals gemzen en berggeitjes.

Familiepiste

(Foto: © Martin Lugger)

#5. Piste 26 & 28 voor een heerlijke lunch bij de Stieralm

De Stieralm ligt op het kruispunt van blauwe piste 26 en rode piste 28. De berghut heeft een authentieke uitstraling, maar eenmaal binnen is alles modern. Geniet hier van heerlijke hapjes en traditioneel Oostenrijkse specialiteiten. Piste 26 start bij het begin van de Zirmbahn en gaat bij het restaurant over in rode piste 28. Aan het eind van deze piste kun je via een klein stukje rode 7 en 1 weer terug naar het dal.

#6. Een tochtje door het familiesnowpark

In het skigebied van Nauders ligt ook een leuk snowpark dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen. Via kleine jumps en andere obstakels kunnen de kleintjes hun eerste trucjes in de sneeuw oefenen. Het snowpark ligt vlakbij het Nauderix Kinderland en biedt plezier voor jong en oud.

#7. Die Schwarze (piste 18)

Zoals de naam al doet vermoeden is ‘Die Schwarze’ een pittige zwarte afdaling. De piste gaat van start bij het bergstation van de Tscheyeckbahn en eindigt bij rode piste 17. Is de piste je toch iets te pittig, dan kun je halverwege overstappen op rode piste 17 of 19. Eenmaal bij het bergstation van de Tscheyeckbahn aangekomen, kun je via blauwe piste 21 terug te skiën naar het dal.

Piste Nauders

Wat is jouw favoriete piste in Nauders?

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen