30 januari 2021 door Miranda in Lijstje

Wintersport is fantastisch. De hele week lekker buiten zijn, genieten van de bergen, de sneeuw en de gezelligheid. Toch doen we tijdens deze mooiste week van het jaar soms dingen die we in het dagelijks leven echt nooit zouden doen... Om 21.00 uur 's avonds naar bed gaan en twee keer per dag patat eten bijvoorbeeld. En wat dacht je van dagen achter elkaar dezelfde sokken en hetzelfde shirt dragen? Of heel hard zingen dat je 'solo bent', terwijl je vriend/vriendin iets verderop aan de bar staat. Deze 14 dingen doen wij als wintersporters, maar zeggen we liever niet hardop.

#1. Gewoon nog met je ouders op vakantie gaan

Schaamteloos op de achterbank in de auto van je ouders naar de Alpen. Dat kan gewoon als je op wintersport gaat. In de zomer moet je er niet aan denken om naast je ouders op het strand te liggen, maar skiën met de hele familie is gewoon heel erg gezellig!

#2. Je thermoshirt 3 dagen achter elkaar dragen

Wanneer je een week op wintersport gaat, ski je meestal 6 dagen. Thermoshirts zijn best duur en 6 stuks in je koffer past echt niet, dus trek je gewoon dagenlang hetzelfde shirt aan onder je ski jas. Niemand die het door heeft toch? Tenzij je merkt dat niemand meer bij je in de gondellift wil zitten, dan is het de hoogste tijd om je shirt even door een wasbak met shampoo te slingeren.

#3. Ontbijten met de koude pizza van gisteravond

's Ochtends wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer op de piste staan. Het liefst bij de eerste lift als het even kan. Naar de bakker om broodjes te halen en vervolgens uitgebreid ontbijten? Nou nee hoor, dat doen we niet altijd: die overgebleven koude pizza van gisteravond smaakt als ontbijt ook prima.

#4. Zonder te douchen je bed in duiken

Je hebt de hele dag op de piste gestaan en flink gezweet op die ene zwarte piste, dus eigenlijk is even douchen geen overbodige luxe. Maar ja, eerst 'moest' je nog naar de après-ski en daarna riep je bed direct. Of die bank in het appartement zat zó lekker dat je echt geen zin meer had om te douchen. Morgen weer een kans!

#5. Elke avond spelletjes spelen

Tijdens de wintersport speel je het liefst 's avonds spelletjes. Halli Galli, 30 seconds, Monopoly, het is allemaal even leuk. Thuis doe je echt noooooit een spelletje, maar tijdens de skivakantie is het bijna elke avond raak.

spelletjes wintersport

#6. Met samengeknepen billen van de zwarte piste afdalen

"Nemen we die zwarte?" roept iemand in je groepje. "Tuurlijk, leuk!" schreeuwen we allemaal in koor. Maar ondertussen gaat de helft van de groep met samengeknepen billen van die ene vreselijke, ijzige, bijzonder moeilijke zwarte piste. Doodeng! Waarom doen we dit?

#7. 's Middags én 's avonds patat eten

Wintersport en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rond het middaguur schuif je met alle gemak van de wereld een bord Pommes mit Wurstel naar binnen. Beetje ketchup, mayo en mosterd erbij, heerlijk. Maar dan 's avonds. Oh lekker zo'n hele grote Schnitzel! Okeee, daar zitten ook frites bij. Lekker!

#8. Zonder gêne voordringen bij de skilift

Voorkruipen bij de skilift. Dit staat zonder twijfel heel hoog in de top irritaties van wintersporters, maar stiekem doen we het toch heel vaak. Bewust of onbewust. En wees nou eerlijk: je kunt toch best dat gaatje in de rij even opvullen als de rest niet oplet? Leuk dat zij allemaal vakantie en geen haast hebben, maar jij wilt zoveel mogelijk kilometers maken op een dag.

voordringen rij skilift

#9. Om 21.00 uur 's avonds naar bed gaan

Laten we eerlijk zijn, skiën en frisse buitenlucht zijn dé perfecte combinatie, maar je wordt er zoooo moe van. De hele dag sporten, après-skiën of 's avonds een beetje lummelen bij de open haard. Tja, dan vallen je ogen gewoon op een gegeven moment dicht en kruip je lekker onder je heerlijke donzen dekbed. Oh is het pas 21.00 uur? Nou ja, primaaaa.

#10. Het liefst alleen van blauwe pistes gaan

Zwart is stoer, rood is voor gevorderden en blauw voor beginners. Toch? Maar heel eerlijk? Eigenlijk zijn blauwe pistes fantastisch. Heerlijk relaxed bochtjes draaien of er op hoog tempo vanaf knallen. Blauwe pistes zijn top! Maar ja, dat zeggen we natuurlijk niet.

#11. De hele week dezelfde sokken aan

Net als nummer #2. neem je natuurlijk geen 6 paar sokken mee op wintersport. Misschien 3 paar voor een week. Die gooi je vervolgens na een dag dragen op het balkon. De volgende dag pak je een paar schone sokken die ook op het balkon eindigen aan het einde van de dag. Op dag 3, 4, 5 en 6 heb je werkelijk geen idee meer welke sokken je nou aan hebt gehad en welke niet. Grote kans dat het de hele week dezelfde waren...

hele week dezelfde sokken aan

#12. Flirten met foute mannen en vrouwen in de après-ski

In de après-ski hebben we allemaal maar één doel: keihard feestvieren. We blèren vol overgave mee op de meest foute après-ski hits en voor we het weten hangen we schouder aan schouder met wildvreemden of doen een dansje met een foute (veel te oude?) man of vrouw en zingen keihard: "Ich bin soloooo, ich bin solooo". Tja...

#13. Op skiles gaan omdat je de skileraar of -lerares zo leuk vindt

Eigenlijk had je besloten om dit jaar niet op skiles te gaan. Je hebt de skitechniek immers al goed onder de knie en komt met gemak elke piste af. Totdat je die ene leuke skileraar of skilerares van je vriend of vriendin ziet. Dat is een lekker hapje! Je stapt 's middags direct de skischool in en boekt je lessen voor de rest van de week.

#14. Met je eigen groepje in de lift stappen

Het is 'all about quality time' tijdens je wintersportvakantie. Heerlijk de hele week doorbrengen met je familie of vrienden. En het liefst zit je dan ook samen in een lift. Je stapt dus net even iets langzamer in de gondel, zodat niemand anders de kans krijgt nog in te stappen. Heel fout, dat wel...

Welke dingen doe jij nog meer tijdens de wintersport, die je eigenlijk niet hardop durft te zeggen?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen