21 december 2017 door Nick in 'Stellingen''

Geld op wintersport

Eigen bammetjes mee naar de piste en ’s avonds in je appartement lekker zelf koken. Een wintersport is altijd leuk en gewoon een heerlijke week. Je kunt ook iedere middag uitgebreid lunchen en ’s avonds weer lekker uit eten. Dan kost het allemaal wel iets meer, maar dan maakt niet uit. Toch? Je kunt tijdens de wintersport op verschillende manieren met je geld omgaan. Wintersport is altijd leuk, het maakt niet uit wat je budget is! Zelf ben ik daarom erg benieuwd: hoe letten jullie op de uitgaven tijdens een wintersportvakantie?

Een extra centje uitgeven kan geen kwaad

Het principe van boven je stand leven op wintersport moet je natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Ik bedoel hiermee te zeggen, dat je je niet te druk maakt om wat je uitgeeft. Je gaat tenslotte maar (meestal) eens per jaar op skivakantie. Waar kun je in Nederland nou zulke lekkere Kaiserschmarrn, Wiener Schnitzels en Alpenmacaroni eten als in de Alpen zelf? Juist, nergens. Of waar bouw je in Nederland zulke gezellige feestjes als in de après-ski? Daarom denk ik dat je op wintersport wel iets minder op de uitgaven mag letten. Een weekje een klein gaatje in je hand kan geen kwaad…

après-ski

De après-ski is natuurlijk niet gratis

“Ik kom alleen voor het skiën”

Wanneer je alleen voor het skiën komt, kan jouw weekje goedkoper zijn. Je stopt wat kaiserbroodjes en een flesje Almdudler in je rugzak voor tussen de middag. Randactiviteiten doe je ook niet aan, je komt immers voor het skiën. De echte skiërs die veel kilometers maken zijn dus vaak voordeliger uit. Je uitgaven hangen dus ook een beetje af van met welk motief je naar de Alpen reist.

Met de hele familie of vriendengroep op wintersport

Wintersport is altijd leuk, het maakt niet uit wat je budget is. Om wintersport toch extra leuk te maken, is het handig iets extra te sparen. Voor die ene keer in het jaar mag je best iets extra’s uitgeven, vind ik. Een lekkere lunch tussen de middag of een biertje extra na het skiën maakt het allemaal net iets amusanter. Een keertje rodelen of een andere activiteit ondernemen is ook een meerwaarde. Op wintersport mag je best een beetje ‘boven je stand leven’!

Lunchen met de familie

Gezellig met het hele gezin lunchen

Denk vroegtijdig na over hoeveel je ongeveer wil besteden

Hoeveel je besteedt heb je zelf aardig in de hand. Houd er van te voren dan ook rekening mee, hoeveel je van plan bent uit te gaan geven. Wanneer je met jonge kinderen gaat moet je ook denken aan kosten van bijvoorbeeld skiles. Ga je met een vriendengroep? Houd dan rekening met de kosten van extra biertjes in de après-ski. Zo kom je op wintersport niet voor verassingen te staan en kun je zonder al te veel stress je geld besteden. Bepaal dus van te voren je budget.

In hoeverre let jij op je uitgaven wanneer je op wintersport bent? Laat een reactie achter!

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.