12 november 2018 door Florien in 'Recepten''

Kaiserschmarrn kom je bijna in alle Oostenrijkse pisterestaurants tegen, maar ze zijn lang niet overal even lekker. Het ene portie is droog, terwijl je alleen al bij het zien van het andere portie begint te watertanden. Op de Snowplaza redactie kunnen we eerlijk zeggen dat we best wel verslaafd zijn aan deze Oostenrijkse specialiteit. De lekkerste porties heb ik zelf ooit gegeten in een restaurant in Alpbach en net buiten het centrum van Ischgl. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke varianten!

#1. Alpbach

Je moet er een klein stukje voor rijden, maar de route en de Kaiserschmarrn daarna zijn het waard. Jausenstation Zottahof is een schattig restaurantje net buiten Alpbach. De producten en gerechten worden ambachtelijk gemaakt en dat proef je. Ook bijzonder: hier serveren ze de Kaiserschmarrn in z'n geheel.

Kaiserschmarrn Alpbach

#2. Kitzbühel & Kirchberg

Een heerlijk pannetje vol krijg je bij de Hahnenkammstüberl in skigebied Kitzbühel & Kirchberg. Geniet van de smaak en maak ondertussen een praatje met de vriendelijke eigenaresse.

Kitzbühel & Kirchberg Kaiserschmarrn

#3. Gitschberg Jochtal

Gitschberg-Jochtal is fijn skigebied voor families met kinderen. Het gebied ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol en dat betekent een perfecte combinatie van Oostenrijk en Italië. De lekkerste Kaiserschmarrn eet je hier bij de Nesselhütte.

Gitschberg Jochtal Kaiserschmarrn

#4. Turracher Höhe

Dit heerlijke bordje Kaiserschmarrn kun je eten bij de Almzeit Hütte in skigebied Turracher Höhe. Lekker luchtig en vol van smaak. De rozijnen worden apart geserveerd, samen met de appelmoes.

Kaiserschmarrn Turracher Hohe

#5. Oberstdorf

Dit overheerlijke bordje Kaiserschmarrn hebben we gegeten in skigebied Kleinwalsertal & Oberstdorf. Langs de dalafdaling van de Nebelhorn naar Oberstdorf ligt Café Breitenberg. Een lekker rustig plekje en het is op en top genieten in combinatie met een stralend zonnetje en een groot glas bier.

Oberstdorf - Kleinwalsertal Kaiserschmarrn

#6. Mathon (Ischgl)

De Kaiserschmarrn die je bij Wirthaus Walser Stube kunt bestellen, zijn werkelijk de lekkerste die je ooit hebt geproefd. De smaak is fantastisch en de gekarameliseerde buitenkant geeft de schmarrn een compleet andere dimensie. Zo lekker, dat het bord al leeg was, voordat we een foto konden maken! Je vindt het restaurantje net buiten Ischgl, in de wijk Mathon.

Mathon (Ischgl)

#7. Westendorf

Van Kaiserschmarrn met een groot bakje appelmoes worden we blij! Niet alleen lekker bij het gerecht, maar ook om na afloop gewoon uit te lepelen. Dit heerlijke bordje Kaiserschmarrn kun je bestellen bij de Alpenrosehütte in Westendorf.

Kaiserschmarrn Westendorf

#8. Sölden

Kaiserschmarrn zijn niet alleen lekker met een groot bakje appelmoes, maar ook met veel poedersuiker. Deze overheerlijke variant kun je bestellen bij bergrestaurant Schwarzkogel in Sölden.

Kaiserschmarrn Sölden

#9. Damüls

Tot slot dit heerlijke bordje vol met dikke stukken Kaiserschmarrn en een flinke schep appelmoes uit Damüls. De Kaiserschmarrn zijn heerlijk luchtig en zoet van smaak. Op en top genieten dus!

Kaoserschmarrn Damüls

#10. Kühtai

Perfect gebakken Kaiserschmarrn met een heerlijk krokant suikerlaagje. Zo worden ze geserveerd bij de Kühtaier Dorfstadl in Kühtai. Hier kun je geen genoeg van krijgen!

Berghut en terras Kühtaier Dorfstadl

Trek gekregen? Klik hier voor het recept Kaiserschmarrn >

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen