Skip to navigation Skip to main content

10x de lekkerste Kaiserschmarrn van de Alpen

Kaiserschmarrn kom je bijna in alle Oostenrijkse pisterestaurants tegen, maar ze zijn lang niet overal even lekker. Het ene portie is droog, terwijl je alleen al bij het zien van het andere portie begint te watertanden. Op de Snowplaza redactie kunnen we eerlijk zeggen dat we best wel verslaafd zijn aan deze Oostenrijkse specialiteit. Het lekkerste portie heb ik zelf ooit gegeten in een restaurant in Alpbach! In dit weblog foto's van de de lekkerste Kaiserschmarrn van de Alpen.

#1. Alpbach

Je moet er een klein stukje voor rijden, maar de route en de Kaiserschmarrn daarna zijn het waard. Jausenstation Zottahof is een schattig restaurantje net buiten Alpbach. De producten en gerechten worden ambachtelijk gemaakt en dat proef je. Ook bijzonder: hier serveren ze de Kaiserschmarrn in z'n geheel.

#2. Kitzbühel & Kirchberg

Een heerlijk pannetje vol Schmarrn krijg je bij de Hahnenkammstüberl in skigebied Kitzbühel & Kirchberg. Geniet van de smaak en maak ondertussen een praatje met de vriendelijke eigenaresse.

#3. Obergurgl

Voor de lekkerste Schmarrn van Gurgl moet je naar de Festkogl. Bij de gelijknamige Festkogl Hütte zijn de Kaiserscharrn een droom. Heerlijk luchtig, poedersuiker als sneeuw over het deeg en perfect gebakken.

#4. Turracher Höhe

Dit heerlijke bordje Kaiserschmarrn kun je eten bij Gasthof Almstube in skigebied Turracher Höhe. Ze smaken, zoals ze eruitzien, overheerlijk!

#5. Saalbach

Bezig aan een mooie skitocht door het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Dan zul je tussen Vorderglemm en Leogang wel trek gekregen hebben! De ideale plek voor een pauze is de Hochwartalm. Voor de Kaiserschmarrn blijf je keer op keer terugkeren naar deze plek.

#6. Westendorf

Van Kaiserschmarrn met een groot bakje appelmoes worden we blij! Niet alleen lekker bij het gerecht, maar ook om na afloop gewoon uit te lepelen. Dit heerlijke bordje Kaiserschmarrn kun je bestellen bij de Alpenrosehütte in Westendorf.

#7. Sölden

Kaiserschmarrn zijn niet alleen lekker met een groot bakje appelmoes, maar ook met veel poedersuiker. Deze overheerlijke variant kun je bestellen bij bergrestaurant Schwarzkogel in Sölden.

#8. Kühtai

De Kaiserschmarrn van de Dorfstadl in Kühtai zijn vrijwel onovertroffen, maar die van de Kühtaier Alm komen dicht in de buurt. Ze zijn gewoon precies zoals ze horen te zijn! Geserveerd in een pannetje, uiterst smaakvol en genoeg om het weer uren uit te kunnen houden op de piste.

#9. Hochkönig

Mag het een onsje meer zijn? Bij Die Deantnerin boven Dienten am Hochkönig in skigebied Hochkönig mag dat zeker! Je krijgt hier je eigen schaal met Kaiserschmarrn en daarnaast ook nog eens zelfgemaakte appelmoes en compote. Zorg dat je flink honger hebt voordat je hier naar binnen stapt.

#10. Kaiserschmarrn van thuis

Maar de 9 lekkerste Kaiserschmarrn van de Alpen kun je ook thuis weten te benaderen. Zeker wanneer je ons recept volgt. In de onderstaande video leg ik stap voor stap uit hoe je thuis de lekkerste Kaiserschmarrn maakt. Aan het uitzicht en de frisse berglucht kan ik je helaas niet helpen. Klik hier voor het recept Kaiserschmarrn >Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.