15 maart 2020 door Florien in Stellingen

Een wintervakantie is totaal anders dan een zomervakantie. Om 10 uur je bed uit, rustig ontbijten en lekker de hele dag luieren is er op wintersport niet bij. Een doorgewinterde wintersporter staat niet later dan half 8 op, maar het liefst nog eerder. Snel een goede bodem leggen met Kaiserbroodjes en yoghurt om vervolgens direct richting de lift te gaan! Voor velen zijn uitslapen en wintersport twee begrippen die mijlenver uit elkaar liggen. Logisch ook, je wilt het liefst zo lang mogelijk skiën! De enige reden die ik mij kan bedenken wanneer je uitslaapt op skivakantie, is dat je te lang in de après-ski hebt gestaan. Ben jij ook altijd vroeg uit de veren in de Alpen?

Als eerste op de piste

Er is niets fijner dan op een vers geprepareerde piste skiën. Voor een strak geprepareerde piste moet je er wel ‘vroeg’ uit. Op wintersport ga je natuurlijk niet uitslapen, je wilt het maximale uit je dag halen! Vroeg uit de veren en op naar gondel. Prachtige dagtochten beginnen natuurlijk ’s morgensvroeg. Wanneer je in de ochtend je eerste afdaling skiet over de verse ribbels, terwijl je geniet van de rust om je heen… hmmm, heerlijk.

blij verse ribbels

 

Hoe mijn skidag eruit ziet

Als ik op wintersport ben, gaat de wekker uiterlijk half 8. Vervolgens kijk ik naar de weersverwachtingen van de dag. Wanneer het een mooie dag belooft te worden, kleed ik mij snel om en ben ik als eerste klaar met ontbijten, zodat ik snel naar piste kan. Mijn skigenoten nemen vaak iets meer tijd dan ik, dus maak ik alvast een aantal afdalingen. Tijdens het skiën is er tijd om af en toe even te relaxen, het blijft tenslotte vakantie. Om elf uur een koffiepauze in de zon? Prima! In de middag, rond half twee, sla ik ook zeker een stevige lunch niet over. Na het skiën worden er met alle plezier een aantal drankjes genuttigd, maar de ochtend daarop sta ik weer fris en fruitig op de piste!

Als eerste op de piste of nog een keer omdraaien?

Zoals te lezen viel, geef ik overduidelijk de voorkeur aan als eerste op de piste staan. Nog een keer omdraaien doe ik thuis wel, of als het echt heel slecht weer is. Ergens begrijp ik het ook wel wanneer je je liever nog een keertje omdraait, het is en blijft vakantie. Ikzelf sta liever iets eerder op de skipiste om te profiteren van heerlijke, vers geprepareerde pistes.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.