2 november 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Pardatschgratbahn Ischgl

De Silvretta Arena Ischgl-Samnaun behoort met ruim 220 kilometer piste momenteel al tot de grotere skigebieden van de Alpen. De skipistes verbinden het Paznauntal in Oostenrijk met Samnaun in Zwitserland. 220 kilometer aan pistes is tegenwoordig echter nog niet groot genoeg. Er werd al lange tijd gesproken over mogelijke plannen, maar nu is er daadwerkelijk toestemming gegeven om de Silvretta Arena Ischgl-Samnaun te vergroten. Er komen extra liften en er wordt ook gesproken over een skiverbinding met Scuol. In dit weblog lees je alles over de uitbreiding van het skigebied en de geplande investeringen.

Plannen uitbreiding Silvetta Arena Ischgl-Samnaun

Het dagblad van Südostschweiz meldt dat er een uitbreiding van skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun gepland staat. Hiervoor kunnen in de nabije toekomst tal van investeringen in het skigebied gedaan worden. Hieronder vallen de aanleg van nieuwe skiliften en skipistes. Als eerste gaan er twee liften gebouwd worden in het Ravaischer Salaas gedeelte, komt er een nieuwe lift van Samnaun naar de Salaaserkopf en een lift van Samnaun Laret/Compatsch naar Muller. De autoriteiten hebben het plan goedgekeurd en er is inmiddels toestemming verleend voor de uitbreiding. Over een mogelijke skiverbinding met Scuol wordt nog gesproken.

Pistekaart Samnaun

Pistekaart Samnaun met plekken waar nieuwe liften gebouwd worden

Vernieuwingen voor deze winter

Wanneer het plan daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden is nog niet bekend. Toch staan er ook voor komende winter weer de nodige vernieuwingen gepland. Het skigebied investeert in de modernisering van de Alp Trida en in betere technische sneeuw voorzieningen. Er is een nieuw kunstmatig meer ‘Viderböden’ aangelegd met een volume van bijna 60.000 m³. Ook stoeltjeslift Palinkopfbahn wordt volledig gemoderniseerd. De nieuwe 6-persoons Palinkopf D1 vervoert wintersporters voortaan comfortabel in extra brede, ergonomisch gevormde, verwarmde stoeltjes.

Meer informatie over de Silvretta Arena Ischgl-Samnaun

Het skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun is met meer dan 220 kilometer aan pistes een van de grotere skigebieden van de Alpen. 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter, waardoor het gebied bovendien zeer sneeuwzeker is. Naast uitdagende afdalingen voor gevorderde wintersporters biedt het skigebied ook tal van mogelijkheden na het skiën. De grootste trekpleister is het ‘Top of the Mountain’ concert dat hier met Pasen en aan het begin en einde van het seizoen wordt georganiseerd. Daarnaast beschikt Ischgl over bruisende après-ski en tal van gezellige berghutten.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.