6 januari 2018 door Nick in 'Lijstje''

Wintersport is een geweldige vakantie, maar niet volledig zonder risico’s. Op de pistes gebeuren soms ongelukken die niet altijd even goed aflopen. Wanneer jij lekker aan het skiën bent en je ziet een ‘banaan’ of een traumahelikopter verschijnen, weet je bijna zeker dat voor iemand de wintersport er op zit. Je wilt natuurlijk niet dat jij het slachtoffer bent in deze situatie, maar wat kun je doen als het je wel overkomt? Hier zijn enkele tips wanneer jij met een skiblessure in het dal moet blijven. Je hoeft je echt niet te vervelen! Er zijn tal van activiteiten, die je wellicht met je blessure kunt doen.

#1. Zoek een zonnig terras bij een leuke berghut op

Wanneer jouw skigroep al vroeg op de piste staat blijf jij nog even in je bed liggen. Je slaapt lekker een beetje uit en gaat wat later naar de gondel. Neem een goed boek mee of je iPad en wandel naar een leuke berghut. Je bestelt een paar lekkere drankjes en spreekt tussen de middag met je skivrienden af om samen te lunchen. Bij mooi weer kun je ook nog heerlijk op het terras gaan zitten en genieten van de Alpenzon.

#2. Netflix

Is het buiten geen mooi weer, of heb je geen zin om er op uit te trekken? Blijf dan gewoon lekker in je bed liggen en zet Netflix aan! Een goede serie of leuke film kijk je zo af. Misschien iets wat je ook gewoon thuis kunt doen, maar je hebt er nu toch de tijd voor.

#3. Hondensleetocht

Het is niet in ieder skigebied mogelijk, maar zeker een aanrader! Wat is er gaver dan getrokken worden door een roedel husky’s? Wanneer deze sledetochten mogelijk zijn in jouw skigebied, moet je dit zeker doen. Misschien weet je ook nog wel iemand uit de skigroep mee te krijgen die deze ervaring echt niet wilt missen.

#4. Wandeltocht indien mogelijk

Met sommige blessures is het niet mogelijk om wandelend op pad te gaan. Wanneer je dit nog wel kunt, kun je een prachtige sneeuwwandeling maken, of het dorp verkennen waar je verblijft. Een stedentrip is wellicht ook mogelijk. In en rondom de Alpen zijn een aantal leuke steden te vinden. Mocht Innsbruck, Salzburg, Milaan, Bergamo, München, Zürich of een andere stad binnen handbereik liggen, dan is een bezoekje brengen het zeker waard.

#5. Ga mee de après-ski in!

Met een skiblessure is het niet altijd onmogelijk om met je skigezelschap de après-ski in te duiken. Kijk alleen wel een beetje uit en vermijd de dansvloer. Het is niet heel prettig als iemand tegen je aanbotst wanneer je een kneuzing opgelopen hebt, of wanneer je een halve liter bier over je gips krijgt. Kijk dus rustig vanaf de bar toe, maar geniet wel van de gezelligheid in de après-ski!

#6. Paardenkoetstocht

In bijna ieder authentiek Alpendorp is het mogelijk om een tocht te doen met paard en wagen. Geniet van de prachtige Alpenlandschappen vanuit de koets en spijker je Duits of Frans bij door met de gids in gesprek te gaan. In dorpen als Kitzbühel, Zermatt, Avoriaz en Westendorf kun je prachtige tochten maken in een paardenkoets.

#7. Kook een lokaal gerecht voor je skigroep

Aangezien je nu toch alle tijd hebt, kun je lekker uitgebreid gaan koken. Misschien heeft de eigenaar van jouw pension of appartement nog kooktips voor je. Wij Nederlanders nemen het liefst zoveel mogelijk eigen producten mee naar het buitenland, maar maak eens wat anders dan een boerenkool of andijvieschotel. Bereid eens smakelijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn of een Zwitserse kaasfondue, heerlijk!

#8. Spa bezoeken

Misschien kun je dit niet met iedere skiblessure doen, maar mocht het mogelijk zijn, dan is het zeker aan te raden! In de meeste wintersportdorpen vind je wel een wellness. In ieder geval is er altijd wel één in de buurt. Even lekker tot rust komen in de sauna of in het aromabad.

#9. Maak een ritje met de trein

Ritjes met de trein in de Alpen zijn een stuk spectaculairder dan een treinrit met de NS. Uit je raam kijken en genieten van prachtige berglandschappen is net even iets anders dan de Oostvaardersplassen of de Veluwe. In de Jungfrau Region in Zwitserland ligt het hoogste treinstation van Europa (3454 meter). Wanneer je hier toch bent moet je dit zeker doen!

#10. Proeverij bezoeken

De Alpenlanden staan bekend om heerlijke lokale producten. Bezoek bijvoorbeeld een Italiaanse wijnproeverij of Zwitserse kaasproeverij. Of wat dacht je van een Oostenrijkse bierproeverij of Franse cognacproeverij? Er zijn tal van mogelijkheden per wintersportbestemming.

Heb jij wel eens een skiblessure gehad? En hoe heb jij je toen vermaakt tijdens de wintersport? Laat een reactie achter!

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen