19 september 2017 door Thijs in 'Nieuws''

En weer is het raak! De weerkaarten kondigden het al aan en afgelopen nacht is de sneeuwdump daadwerkelijk begonnen. Morgen aan het eind van de dag kan er in (het oosten van) Oostenrijk meer dan 50 centimeter sneeuw zijn gevallen! Bovendien is de temperatuur behoorlijk laag, waardoor het boven de 1500 meter op veel plaatsen wit zal zijn! De beelden in dit weblog doen allesbehalve aan september denken. Het lijkt wel volop winter! Laten we hopen dat dit de voortekenen zijn van een lange, sneeuwzekere winter. Als je komende tijd nog een weekendje vrij hebt zou ik maar even langs een van de gletsjers gaan!

Veel sneeuw in Karinthië en Salzburgerland

September is ons gunstig gezind qua sneeuwval. Op 2 september konden we de eerste witte webcams al publiceren. Nadat vervolgens de zomer weer even terugkeerde was het op 10 september weer raak. Hoeveelheden zoals nu hebben we echter nog niet gezien. De hoeveelheden in Karinthië en Salzburgerland kunnen zomaar oplopen tot meer dan 50 centimeter. Daarnaast ligt de sneeuwgrens soms zo laag (1500 meter), dat ook de dorpen er weer winters uitzien.

Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >

Turracher Höhe

Turracher Höhe

Galsterberg

Galsterberg

Almstadl, Wagrain

Almstadl, Wagrain

Großglockner Hochalpenstraße

Großglockner Hochalpenstraße

Hauser Kaibling

Hauser Kaibling

Zauchensee

Zauchensee

Großeck - Speiereck

Großeck - Speiereck

Gerlos

Gerlos

Turracher Höhe

Turracher Höhe

Val Gardena

Val Gardena

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.