Skip to navigation Skip to main content

Webcams: en weer is er verse sneeuw gevallen!

Net als vorig weekend is er ook nu weer verse sneeuw gevallen in de Alpen! Gisteravond begon het in Frankrijk met sneeuwen en afgelopen nacht trok de sneeuw richting Zwitserland en het westen van Oostenrijk. Wederom zorgt dit voor prachtige beelden! Op sommige plaatsen ligt de sneeuwgrens zelfs onder de 2000 meter. In delen van Zwitserland en Oostenrijk is het nog altijd niet gestopt met sneeuwen, waardoor er nog wel wat centimeters bij kunnen vallen. September is ons qua sneeuw goed gezind, maar laten we hopen dat dit zich ook doorzet richting de start van het wintersportseizoen.

De gletsjers gaan weer open!

Het wintersportseizoen komt beetje bij beetje dichterbij en sinds gisteren is het alweer mogelijk om op de gletsjer van Sölden te skiën. Ook op de overige gletsjers van Oostenrijk duurt het niet lang meer voor de liften weer gaan draaien. Halverwege september hoopt de Stubaier Gletscher haar pistes te kunnen openen en op de Mölltaler Gletscher kan gelukkig alweer geskied worden. De Pitztaler Gletscher heeft in de planning om op 16 september open te gaan. Met de verse sneeuw van vannacht zijn de gletsjers in ieder geval weer een stapje dichterbij de opening!

Flims, Crap Sogn Gion

Savognin, Radons

Davos, Strelapas

Saas Fee, Mittelallalin

Passo dello Stelvio

Passo dello Stelvio

Valtournenche

Sölden

Silvretta Bielerhöhe

Golm

Au-Schoppernau

Lech am Arlberg

Serfaus-Fiss-Ladis, Plansegg

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.