25 november 2017 door Nick in 'Lijstje''

Koninklijke familie Lech

Wintersport, een hobby van vele Nederlanders. De bekendheden onder ons zijn hier zeker geen uitzondering op. Met regelmaat zoeken veel BN’ers de pistes in de Alpen op. Bijna iedereen weet dat ons koningshuis jaarlijks in het Oostenrijkse Lech skiet, maar van veel andere beroemdheden in dit lijstje weet je waarschijnlijk niet waar ze naartoe gaan. Deze 12 BN’ers staan in ieder geval met regelmaat op de pistes. Sommige celebrities uit dit lijstje willen in alle privacy van hun skivakantie genieten. Daarom worden ze nog wel zo af en toe door andere landgenoten gespot. De andere BN'er uit dit lijstje is er juist heel open over, en zet het op social media.

#1. Lil’ Kleine

Was je vorig jaar op wintersport in St. Anton am Arlberg? Dan is de kans aanwezig dat je rapper Lil’ Kleine op de lange latten hebt gespot. De 23-jarige Amsterdammer kreeg hier privéles om het skiën iets beter onder de knie te krijgen. Zo zie je maar, je bent nooit te oud om het te leren!

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

#2. Jan-Peter Balkenende

Onze voormalig minister-president Jan-Peter Balkenende mag ook graag op wintervakantie gaan. Ieder wintersportseizoen wordt de ex-CDA politicus weer in het Oostenrijkse Ellmau gespot. Waar hij in het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental honderden kilometers aan skipistes verkent.

#3. Wolter Kroes

De Nederlandse zanger is erg populair in de Nederlands getinte après-skihutten. Zo treedt Wolter regelmatig op in Westendorf en Gerlos. Hij komt hier dan zeker niet alleen om de après-ski op stelten te zetten. Wolter mag ook graag een paar afdalingen meepikken.. Helaas brak Wolter in 2008 zijn been op zes verschillende plekken, en scheurde hij in 2011 een pees in zijn schouder tijdens het skiën. Ondanks dit is hij er niet veel banger van geworden, Wolter skiet namelijk nog steeds.

A post shared by wolter Kroes (@wolter_kroes) on

#4. Marco Borsato

Marco Borsato is regelmatig op de piste gespot. In het Oostenrijkse Fiss zijn de familie Borsato en andere BN’ers graag geziene gasten. Ook Ruud Gullit, Gerard Joling en diverse andere bekendheden hebben hier de pistes verkend.

#5. Bridget Maasland

Stond je afgelopen seizoen in Leogang op de skipistes? Dan is de kans aanwezig dat je Bridget Maasland tegengekomen bent. De presentatrice van RTL Boulevard is ook niet vies van de Alpen. Samen met haar kinderen genoot ze van de prachtige pistes in het Salzburgerland.

A post shared by Bridget (@bridgetmaasland) on

#6. Danny Blind

De voormalig bondscoach is ook regelmatig op de lange latten gesignaleerd. In het populaire dorp Gerlos is de ex-profvoetballer van Ajax wel eens geweest. Ook in de populaire Cin Cin bar kwam Blind wel eens kijken.

#7. Jan Smit

De zanger uit Volendam is ook dol op skiën. Afgelopen jaar was Jan te vinden in Flachau. Ook zoekt Jan regelmatig de bergen op in het televisieprogramma ‘De Winter Voorbij’ in onder andere Kirchberg en Les Deux Alpes. Hierin gaat hij met zijn Volendamse vrienden Nick & Simon en de 3 J’s de pistes op.

A post shared by JAN SMIT (@jansmitcom) on

#8. Sonja Bakker

De bekende gewichtsconsulent en schrijfster staat bekend als een goede en ervaren skiër. Dit doet ze dan ’s winters vaak op de pistes van de Zillertal Arena. In 2016 ging het in Gerlos flink mis voor Sonja. Na één dag skiën kwam ze lelijk ten val, waarbij ze haar kruisbanden scheurde.

#9. Max Verstappen

Je zou haast denken dat een Formule-1 coureur wel toe is aan rust als hij even vrij is. Max in ieder geval niet. Afgelopen winterseizoen stond Max op de pistes van Berwang. In het Oostenrijkse bergdorp was hij op zoek naar een ander soort adrenalinekick, die je niet in een raceauto kunt vinden. Ook wist Max deze twee sporten te combineren. De jonge coureur is namelijk met zijn Red Bull bolide van de Hahnenkamm-piste in Kitzbühel & Kirchberg gereden. Dit zorgde voor spectaculaire beelden.

#10. Martin Garrix

De jonge DJ is vrijwel altijd op reis, maar slaat desondanks de wintersport niet over. Martin Garrix, alias Martijn Garritsen, is alleen niet heel open over waar hij graag skiet. Op de Zwitserse pistes van Belalp is de 21-jarige DJ wel eens gespot.

#11. Lieke van Lexmond

Ook actrice Lieke van Lexmond is met regelmaat op de Oostenrijkse pistes te bewonderen. Dit doet ze onder meer in het Oostenrijkse Lech am Arlberg. Lieke is zeker niet de enige bekende Nederlander die hier skiet. Lech is vooral bekend als wintersportverblijf van het Nederlands Koningshuis, die hier jaarlijks hun wintervakantie doorbrengen.

#12. Afrojack

Ieder jaar weer zoekt Afrojack, alias Nick van der Wall, de Alpen op. De DJ is meerdere malen op de pistes van Val Thorens gespot, waar hij graag snowboardt en ook de après-ski niet overslaat. Daarnaast wil hij in de avond nog wel eens achter de draaitafels kruipen in het Franse bergoord. Afrojack maakt er zeker geen geheim van dat hij in Val Thorens skiet. Zo houdt hij zijn avonturen op de pistes door middel van te vloggen bij.

Ben jij wel eens een bekendheid op de pistes tegengekomen? Laat een reactie achter!

Nick stond vanaf zijn derde levensjaar op de ski's en heeft sindsdien de smaak te pakken. Een winter zonder skiën kan hij zich niet meer voorstellen en de SkiWelt kent hij inmiddels op z'n duimpje.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen