29 juli 2017 door Thijs in 'Opmerkelijk''

Skiër springt met salto in z’n ski’s

Vrijwel ieder skigebied heeft tegenwoordig een snowpark waar freestylers de meest bizarre tricks kunnen uitvoeren. Maar ook buiten het funpark kunnen er kunststukjes uitgehaald worden. Veel wintersporters hebben de ‘Didier Cuche Flip’ weleens geprobeerd en het nemen van een schansje is ook altijd leuk. Er zijn echter altijd mensen voor wie het nooit spectaculair genoeg is. Er is een video opgedoken waarbij de ski’s wel op een hele bizarre manier worden ingeklikt. In dit weblog zie je de video waarin een skiër met een salto in zijn skibindingen landt!

Ski’s inklikken 2.0

Het eerste shot van de video laat een kicker zien. Vervolgens zwenkt de camera en zie je een wintersporter in een volledige outfit en de skistokken al in zijn hand. Alleen de ski’s ontbreken nog aan het plaatje. Hij neemt een aanloop naar de schans, maakt een salto en landt perfect op zijn ski’s! Met zijn skischoenen in de bindingen glijdt hij uit beeld. Vervolgens wordt het bijzondere moment gevierd samen met de vrienden die getuige zijn van de bizarre stunt. Dit moet wel de meest spectaculaire manier zijn om je ski’s onder te klikken.

Didier Cuche Flip

Wanneer je met een salto in je ski’s springt moet je je ski’s natuurlijk ook op een spectaculaire manier uitklikken. Hier leent de ‘Didier Cuche Flip’ zich uitstekend voor. Hierbij klik je je ski met de skistok los, verplaats je je gewicht naar de ski die nog vastzit om vervolgens met de vrije voet een schoppende beweging te maken waarbij de ski omhoog gaat en een salto maakt. Vervolgens vang je de ski en doe je alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat de ‘Didier Cuche Flip’, vernoemd naar een Zwitserse alpineskiër, ook weleens verkeerd gaat laat de onderstaande video zien.

Freestyle voor beginners: oefening baart kunst

Of de saltovideo nou nep of echt is, feit is dat er op freestylegebied veel mogelijk is en dat de tricks steeds gekker worden. Professionele freestylers steken uren in het oefenen en perfectioneren van hun tricks. In de snowparks op de geopende gletsjers zijn ze alweer hard bezig met de voorbereiding op het volgende seizoen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen is het devies. Wanneer jij of ik kennis wilt maken beginnen we ook niet direct met de hoogste kicker. Veel snowparks beschikken over een easy line met lage schansen, kleine boxen en korte rails. Deze obstakels zijn ideaal voor de eerste stapjes op freestyle gebied.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen