28 juni 2017 door Florien in 'Nieuws''

sneeuw in de alpen

Na het aanhoudende warme weer in de Alpen, zal het zonnetje in de loop van het weekend plaats moeten maken voor onweersbuien, regen en lagere temperaturen. Tot en met maandag wordt het weer onstuimig en valt er regelmatig neerslag. Het wordt kouder en een stuk minder zomers. Daar waar het maandag op veel plekken nog erg zonnig was, komt er nu steeds meer regen aan. En, met dalende temperaturen betekent dat maar één ding: regen in het dal en sneeuw (hoog) op de bergen! Benieuwd waar? Lees dan snel verder!

Sneeuw in aantocht!

Maandag en dinsdag was het nog vrij warm in de Alpen, maar door een koufront komt daar vanaf vandaag verandering in. De dalende temperaturen en aanhoudende regen in Zwitserland en Frankrijk, zullen zich verder uitstrekken richting Italië, Oostenrijk en Duitsland. In de dalen betekent dat regen, maar in de hoger gelegen gebieden kan die regen al snel omslaan in sneeuw. Zo wordt er in Zermatt ruim 90 centimeter verwacht, in Hintertux 56 centimeter en in Les Deux Alpes ruim 70 centimeter. Ideaal als je geen genoeg kunt krijgen van het witte goud en een bezoekje aan één van de gletsjers wel ziet zitten!

Hintertuxer Gletscher

Bewolking en neerslag op de Hintertuxer Gletscher

Regen + lage temperaturen = sneeuw

Zowel in Oostenrijk als Zwitserland, Italië en Frankrijk kunnen we de komende dagen sneeuw verwachten. Richting het weekend zal de sneeuwgrens op sommige plaatsen tot onder de 2500 meter dalen. Verwacht wordt dat dit koufront tot maandag aanhoudt en dat de temperaturen vanaf dan weer zullen stijgen. De meeste sneeuw kunnen we in ieder geval verwachten in Zermatt, Les Deux Alpes, Sulden am Ortler, Hintertux en Val d’Isere.

Ideaal voor een week(end) zomerskiën

Kun jij geen genoeg krijgen van alles wat met wintersport te maken heeft en kan de zomer wat jou betreft niet snel genoeg voorbij gaan? Sla dan de zon-zee-strandvakantie over en kies voor een vakantie in de sneeuw. De Hintertuxer Gletscher en Zermatt zijn het hele jaar door geopend. In Zermatt geniet je van 21 km aan pistes en op de Hintertuxer Gletscher van ongeveer 20 kilometer. Meer informatie over zomerskiën vind je hier >

Jungfraujoch in Zwitserland

De Jungfraujoch in Zwitserland

Handige weerlinks:

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.