Skip to navigation Skip to main content

10 witte webcams die deze druilerige herfstdag goedmaken

Braunschweigerhuette 221117 0930 Uh

Harde wind, regen, kou, overvolle treinen, de langste ochtendspits van het jaar… Allemaal kenmerken die nou niet meteen een grote glimlach op je gezicht toveren. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! De afgelopen dagen heeft het weer lekker gesneeuwd in de Alpen. Ik durf te wedden dat deze 10 witte webcams je dag meteen goedmaken.

Sneeuwrijke week

Eindelijk laat Koning Winter zien wat hij in huis heeft. Na een ontzettend zachte herfstperiode is het weer genieten van winterse omstandigheden. Deze week is voor diverse skigebieden behoorlijk sneeuwrijk. Op maandag was het al genieten van heerlijke sneeuwbeelden en ook vandaag is dat weer het geval. Gisteren is er, met name aan de noordkant, zo’n 5 tot 10 cm sneeuw bij gevallen. Vandaag is het op veel plaatsen zonnig en droog, maar morgen kan er wederom sneeuw vallen. Overigens is deze week nog niks vergeleken bij wat er mogelijk volgende week gaat gebeuren. De eerste tekenen van een serieuze dump hebben zich aangediend. Meer daarover lees je in het Alpenweer ›

Hintertuxer Gletscher
Hintertuxer Gletscher
Saas-Fee
Saas-Fee
Kühtai
Kühtai
Mölltaler Gletscher
Mölltaler Gletscher
Hochzillertal Hochfügen
Hochzillertal Hochfügen
Stubaier Gletscher
Stubaier Gletscher
Axamer Lizum
Axamer Lizum
Tisenjoch, Ötztal
Tisenjoch, Ötztal
Zugspitze
Zugspitze
Langenferner, Sulden am Ortler
Langenferner, Sulden am Ortler
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.