Skip to navigation Skip to main content
DW Relaxed Erber 4599 150Dpi
© Dachstein West / Erber

In Dachstein Salzkammergut bieden de twee skigebieden Dachstein West en Krippenstein met hun fijne pistes mogelijkheden aan skiërs van alle niveaus. Naast heerlijk skiën biedt de regio echter ook alle gelegenheid om andere sneeuwactiviteiten te ondernemen. Vanuit de dorpen van Dachstein Salzkammergut worden er allerlei winterse activiteiten mogelijk gemaakt, waarmee je optimaal van de natuur kunt genieten. We hebben de leukste voor je op een rijtje gezet.

1. Sneeuwschoenwandelen met gids

In Dachstein Salzkammergut zijn professionele berggidsen die je kunnen meenemen om op sneeuwschoenen de natuur in te gaan. In een rustig tempo en met Nordic Walking stokken in je handen stap je door het ongerepte sneeuwlandschap. De gids voert je dwars door de natuur, zodat de stilte en de ongebaande paden extra charme aan de wandeling geven. Sneeuwschoenwandelen is voor iedereen goed te doen en een ideale manier om sportieve activiteit en natuurbeleving ’s winters te combineren. Je kunt meedoen aan dagtochten en zelfs ook meerdaagse tochten.

Sneeuwschoenwandelen in Dachstein Salzkammergut
© Oberoesterreich Tourismus Dachstein Salzkammergut / Michael Groessinger

2. Sneeuwschoenwandelen over speciale trails

Ga je liever zelf op pad en vind je het geen probleem om zelf routebordjes te volgen? Deze winter zijn er drie nieuwe gemarkeerde trails in Goisern Wurmstein aangelegd, die zowel voor beginnende als ervaren sneeuwschoenwandelaars geschikt zijn. Je vindt ze tussen Predigstuhl, Rossmoosalm en Hütteneck. Het zijn makkelijke trails die weinig technische ervaring vragen en je een prachtig uitzicht op de Dachstein en omliggende bergen bieden. Het startpunt van de drie trails is parkeerplaats Predigstuhl in Bad Goisern. Daar staat het informatiebord met routebeschrijvingen. De Rossmoos-ronde is 3,4 km lang en hierbij overbrug je 105 hoogtemeters. De kleine Rosenkogel-ronde is met 4,6 km iets langer en het aantal hoogtemeters dat je tijdens deze trail moet overbruggen is ook iets meer, nml. 172. De Hütteneck-ronde is met 5,1 km lengte en 305 hoogtemeters de pittigste van de drie trails. Via een van beide andere tours ga je naar de Hütteneckalm op 1240 meter hoogte. Dit is het keerpunt van de trail; vanaf hier ga je via dezelfde route terug.

Romantisch en gezellig: samen in de arrenslee
© Rudi Kain Photografie

3. Een ritje met een arrenslee

Romantisch met z’n tweetjes of gezellig met het hele gezin: in een arrenslee die wordt voortgetrokken door een stel paarden beleef je een paar heerlijke ontspannen uurtjes. Terwijl de briesende paarden door de dikke sneeuw stappen, zit jij heerlijk ingepakt in de wagen en kijk je je ogen uit naar de prachtige omgeving. Wil je het extra bijzonder maken? Boek je tocht dan ’s avonds naar een van de bergrestaurants, zodat je onderweg naar de sterrenhemel kunt kijken. De tochten worden vanuit Bad Goisern verzorgd en duren ongeveer een uur.

Sleeën, sneeuwballen gooien en een sneeuwpop maken in Dachstein Salzkammergut
© Oberoesterreich Tourismus Gmbh / Salih Alagic

4. Op een sleetje de berg af

Lekker ouderwets sleetje rijden, dat is pret voor het hele gezin. Zeker als het op zo’n mooie natuurrodelbaan kan, waarvan er drie in de dorpen van Dachstein Salzkammergut zijn. In Obertraun is een korte natuurrodelbaan, speciaal voor kinderen. Je vindt ‘m op de flank van de Sarstein, bij voldoende sneeuw. De natuurrodelbaan Rabenkogel in Gosau is 1,26 km lang en geschikt voor jong en oud. Na een wandeling van 20 minuten ben je bij de start. De route gaat door het bos, waarbij je 200 hoogtemeters overbrugt. Rodelbaan Trockentann in Bad Goisern start bij de gezellige Rodelhütte, waar je na een wandeling van ca. 40 minuten klimmend door het bos aankomt. De rodelbaan is 1,38 km lang en je overbrugt 206 hoogtemeters. Je kunt voor je afdaling kiezen uit twee parcours, waarvan er eentje verlicht is. Beide zijn niet heel eenvoudig, maar ook niet moeilijk te doen. Wel je eigen sleetje van beneden meebrengen!

Toerskiën over nieuwe routes in Dachstein Salzkammergut
© Oberoesterreich Tourismus Dachstein Salzkammergut / Michael Groessinger

5. Toerskiën over gemarkeerde routes

De afgelopen jaren is toerskiën in Oostenrijk razend populair geworden. Bij deze intensieve vorm van skiën bouw je een beresterke conditie op. Je ben je niet gebonden aan skiliften en skipistes, want je begeeft je buiten de pistes. Omhoog, wel te verstaan Bij toerskiën klim je op je ski’s, die voorzien zijn van anti-slip stijgvellen, tegen een berg op, waarna je als beloning voor je inspanningen door de verse sneeuw omlaag kunt suizen. In Gosau zijn twee nieuwe routes voor toerskiërs aangelegd en gemarkeerd, waarbij plaatsen die als wildvoederplaatsen bekend staan, zijn vermeden. Let op, bij deze routes voor toerskiërs gaat het om onbeveiligde routes door de vrije natuur.

Meer over Dachstein Salzkammergut

De regio Dachstein Salzkammergut biedt alles voor een heerlijke wintersport. Wil je weten of het iets voor jouw gezin is? Lees dan dit blog dat we eerder schreven. Meer over de dorpen in Dachstein Salzkammergut en de mooiste pistes in beide skigebieden Dachstein West en Krippenstein lees je in dit blog. Heb je zin gekregen in een wintersport in deze mooie regio? De VVV van Dachstein Salzkammergut helpt je graag aan een passende accommodatie.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ferienregion Dachstein Salzkammergut.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.