Beoordelingen Hintertux

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Hintertux te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Hintertux ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Hintertux op wintersport zijn geweest. Ben jij in Hintertux geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 januari 2016

Door: Martin over Hintertux

Gewoonweg super, het lijkt wel echt tirol.

Vorderlanersbach en Lanersbach zijn twee rustige dorpen, er word door de tuxers een dialect gesproken die niet te volgen is, maar erg leuk klinkt, en je in een echte wintersport sfeer brengt. Met een sleetje van de Rastkogel naar Vorderlanersbach is een echte aanrader, onderweg even bij de olperblick wat drinken. Probeer daar maar eens de graukase...maakt ie zelf, maar hij heeft maar 1 koe...hahaha geweldig.

Als je de skitechniek echt wil leren moet je daar les nemen, super skileraren !!!
Vaak sneeuwkettingen nodig om daar te komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 9 februari 2015

Door: Emile over Hintertux

Fraai skigebied maar niet voor beginners.

Vorderlanersbach en Lanersbach zijn 2 kleine dorpen waar weinig sfeer is. Enkele restaurants en voor de rest hotels om s'avonds te eten. Voor de après-ski is er enkel de overvolle hexenkessel vol Duitsers. De Eggalm, het skigebied van Lanersbach is niet geschikt voor beginners. 1 blauwe piste die evengoed rood kan zijn. De verbinding met Mayrhofen is ook erg lastig voor beginners. Gevorderden daarentegen komen wel goed aan hun trekken. Ik verkies Mayrhofen voor de sfeer en de onmiddellijke verbinding met het skigebied.

Rustige dorpen.
Niet voor beginners.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 februari 2015

Door: Nico over Hintertux

Leuk skigebied maar niet voor beginners

Weinig of geen blauwe pistes op de Eggalm. De enige blauwe die er is, vind ik eerder rood. Wordt blauw vermeld om beginners niet af te schrikken. Voor de rest valt dat skigebied zeker mee maar weeral voor de beginners is de verbinding met Mayrnhofen lastig. Après-ski blijft beperkt tot Heksenketel voor wat betreft Vorderlanersbach en Lanersbach. Veel eetgelegenheden op de pistes. Vooral een Duits publiek.

Niet lang aanschuiven aan de gondels.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 juli 2013

Door: Jeroen over Hintertux

Volgend jaar weer

Ben met vrienden al in verschillende skigebieden geweest, twee jaar geleden voor het eerst in dit skigebied geweest (Finkenberg) en afgelopen jaar in Hintertux, volgend jaar komen we gewoon weer terug. Het skigebied is (naast altijd sneeuwzeker) heel erg uitgebreid, je hebt zoveel mogelijkheden omdat het skigebied zo groot is. Verschillende soorten pistes, off-piste, goeie funparks en après-ski, alles waar je naar op zoek bent op wintersport is hier te vinden.

Heel veel mogelijkheden in het skigebied
Altijd feest
Een week wintersport is te kort

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 maart 2011

Door: Bob over Hintertux

Leuk dorp. Skigebied Eggalm geeft aansluiting op de gebieden Rastkogel, Finkenberg en Ahorn (Mayerhofen) Een aanrader, zeker met kinderen. Voor de snowboarders zijn er 2 funparken (Hinterux gletcher + Rastkogel)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 november 2010

Door: Arend Scholtmeijer Almere over Hintertux

JANUARI 2011....WE komen er weer aan...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 16 maart 2010

Door: Anoniem over Hintertux

Eérste jaar hier; SCHITTEREND! Er lag dan wel geen 2.45 mtr sneeuw, maar meer dan genoeg om ons te vermaken. Uitstekende pistes met goede eet gelegenheden en veel variatie. De Gletsjer moet je geweest zijn, wat een uitzicht. In de Hexenkessel uitstekend vermaakt en komen hier zeker nog een keer terug. Hebben zelfs Mister Bean hier gezien!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 februari 2010

Door: Deborah over Hintertux

Dit jaar voor de tweede keer naar Lanersbach geweest. Het is geweldig skien daar! Eggalm, Rastkogel en Penken zijn met elkaar verbonden. Meer dan genoeg om je de hele week te vermaken. Wanneer je echt van iets prachtigs wil genieten ga je naar de Hintertux Gletcher. zo zo zo mooi! prachtig uitzicht, mooie goede brede pistes. De sfeer is gezellig in en rondom Lanersbach. De apres ski is top! Vooral de Hexenkessel onderaan de Rastkogel is een aanrader! Eén groot feest! Verder Hohenhaus Tenne, en Gletcherspalte geweldige apres ski!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2010

Door: Anoniem over Hintertux

Wij waren van 19 tot 22dec 2009 in Lanersbach. Het is een rustig dorp met goede après-ski en met veel ski mogelijkheden. Een heel mooi skigebied, zeker aan te raden voor gevorderden en beginners. Ook de Hintertux Gletjer is leuk om te doen. We zijn heel tevreden over alles. Je zal geen spijt krijgen als je er gekomen bent. Hexenkessel aprèski bar is ook heel tof!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 november 2009

Door: Serge Rijsdijk over Hintertux

Echt een gezellig en goed ski-dorp. Geschikt voor zowel beginners als gevorderde skiers en snowboarders. Ik heb aardig wat ski-gebieden gezien, maar deze lokatie is top. We verblijven altijd in Hotel Jaeger omdat de service daar uitstekend is en de sauna faciliteiten geweldig. Gratis gebak bij de apres-ski en 1x per week een gratis toch onder begeleiding van een ski leraar. Echt super!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 maart 2009

Door: Wijnand over Hintertux

In februari 2008 geweest en komende week gaan we weer. We zitten weer in Vorderlanersbach en dan zit je onderaan de Rastkogel. Ideaal om rustig te starten met veel blauwe pistes. Verder ben je daar verbonden met Eggalm en het skigebied van Mayrhofen. Voor sneeuwzekerheid ligt achterin het dal de Hintertuxer Gletsjer. Voor alle leeftijden en moeilijkheidsgraden is er wat te doen. De skipas geeft recht op 2 skigebieden: Zillertaler Arena en Zillertal3000. Samen zo'n 600 km piste als ik het goed heb. Via www.zillertal.at kun je heel eenvoudig een verblijf boeken. Van ontbijtpension tot 4-sterren hotel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 15 februari 2009

Door: Anoniem over Hintertux

Wat een feest!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 februari 2009

Door: Arend Scholtmeijer Stamgast! over Hintertux

Al sinds jaar en dag komen we in het Zillertal...met startpunt Lanersbach. We gaan altijd vroeg naar de gletscher en met je stamgastpas ben je als een speer boven. De eerste afdalingen gaan zonder ook maar een minuut op een lift te wachten...en dan om 11.04 u. op het terras van het Tuxerfernhaus..heerlijk in de zon koffie of choco drinken. Lunch om 13.00 en dan tot 15.00 u. rammen tot er uitslaande brand in je dijen ontstaat. Mooi geweest en naar Madseit om op het terras bij Zum Sepp een paar versnaperingen te nemen.( leuker dan hossen en slempen) Op de kamer "mens erger je nieten" met versnaperingen uit de Spar, tot we ergens gaan dineren...of zo...en dood op in bed storten...en dat 10x. Zo makkelijk is het...aangevuld met Eggalm enz...prachtig!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 oktober 2008

Door: Amy over Hintertux

Werkelijk fantastisch dorp! In Januari zijn we hier voor de eerste keer geweest. Door de hoge ligging lag er ook in het dorp zelf veel sneeuw. Het dorp is rustiger dan bijvoorbeeld Mayrhofen, maar doet veel traditioneler en gezelliger aan. Vanuit vorderlanersbach kun je naar het gebied van Mayrhofen, vanuit Lanersbach naar het kleinere skigebied Eggalm. De Gletscher is prachtig: veel en brede pistes, schitterend uitzicht en gezellige berghutjes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 januari 2008

Door: Helma over Hintertux

In maart gaan we weer naar Lanersbach. Dit jaar wilden we in principe naar Ischgl. Helaas was er geen plek meer tegen een redelijke prijs, volgend jaar dus vroeger boeken... De aprés ski in Vorderlanersbach is leuk. Jaren geleden was dit ook het geval in Lanersbach zelf, bij de Huhnerstall, maar dit is verleden tijd. Hintertux heeft ook een gezellige aprés ski. Mooie pistes richting Mayrhofen (Panorama route is aan te bevelen) en niet te vergeten de Tuxer Gletscher: Het dak van de wereld!! Groeten Helma

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 november 2007

Door: meisje over Hintertux

Ik kom al vanaf mijn 4e elk jaar met kerst naar Lanersbach met mijn familie. Het is een soort van mijn 2e woonplaats geworden. Altijd gezellig, goede sneeuw, lekker eten, sfeervolle dorpen en een goede uitrusting van de hotels. Je leert er goed skiën door de vele goede skileraren die daar aanwezig zijn. Er trainen ook veel goede skiërs in dit gebied. Ik kan jullie aanraden om naar oostenrijk te gaan als je echte sfeer wilt hebben!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 oktober 2007

Door: Mark over Hintertux

De Tuxer gletscher is een van de mooiste van Europa. Wij zijn er o.a. in oktober geweest en veel skiteams zijn hier dan aan het trainen. De pistes zijn mooi breed en steil genoeg. Er is een snowboardpark en er is een mooie lange afdaling. De off- piste mogelijkheden zijn beperkt en voor de apres- ski moet je echt in Mayrhofen zijn. In maart hebben wij in Lanersbach gezeten, een klein dorp, maar met een prima opstart: de Bergbahn Eggalm. Vanuit Lanersbach kun je zo met de bus naar de gletscher. Ik heb o.a. geskied in Saas Fee, Crans Montana, Solden, Serfaus, Ischgl, Val Thorens enzovoorts, maar ik vind dit een van de mooiste gebieden: sneeuwzeker, en goed bereikbaar vanuit Nederland.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 maart 2007

Door: Anoniem over Hintertux

Leuk skigebied. Voordeel is de gletcher bij Hintertux. Wij waren er toen er niet zoveel sneeuw lag, de mogelijkheden zijn dus niet allen uitgeprobeerd. Rond de gletcher weinig off-piste mogelijkheden. Nadeel van het gebied is, dat niet alles aaneengesloten is. Er rijden wel bussen zodat je binnen ca. een kwartier van het ene naar het andere eind kunt rijden. Soms wel jammer als je 's avonds met de bus terug wil na wat apres ski en de bus rijdt niet meer of je moet een half uur wachten op de bus. Overigens wel een leuk gebied, voor de geoefdende skier niet echt veel uitdagingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2006

Door: Peter Brands (Dronten) over Hintertux

Na al weer vier jaar zijn wij overtuigd van het heerlijke skigebied. Heel mooi is dat je van de Tuxer-gletscher van 3400 tot 1500 meter een afdaling kan maken met slechts één tussenstop in een stoeltjeslift. De Eggalm en de Rastkogel zijn heerlijk zonnige skipistes met voor ieder wat wils. Het dal is rustig en niet geschikt voor feestgangers. Lanersbach is het enige wat grotere dorp. Juns en Madseit zijn bijna alleen pensions en hotels (wel heel rustig) en Tux is knus maar met veel grote hotels. De bevolking blijft ook proberen het skigebied steeds beter te maken. Betere verbindingen, meer leukere restaurants op de pistes enz. Nogmaals, wij vinden het een heerlijk gebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 december 2005

Door: Frank Bos over Hintertux

Zeer gezellig dorpje net buiten de hectiek van Mayerhofen. Eigenlijk best wel centraal in het Zillertal... Hintertuxr is ongeveer 15 minuten rijden en Mayerhofen ook.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 september 2005

Door: fam.Vasseur over Hintertux

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Hintertux