Beoordelingen Obergurgl

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Obergurgl te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Obergurgl ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Obergurgl op wintersport zijn geweest. Ben jij in Obergurgl geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2018

Door: Trui over Obergurgl

Heerlijk

Super

Mooie pistes, geen wachtrijen in hoogseizoen.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2018

Door: Coen over Obergurgl

Geweldig uitgestrekt skigebied met lange pistes

Obergurgl wordt ook wel de 'diamant der Alpen' genoemd, en dit is wat mij betreft zó waar. Een pareltje, net iets achter Sölden, wat het ook meteen een stuk rustiger maakt. Veel kans op zon, want dicht in de buurt van Italië. Ook veel events (met dank aan Audi ;)). Après-ski is niet heel erg actief, het is meer een familiedorp. Maar voor de après-ski kan je prima afreizen naar Sölden (15 min.)! Wat mij betreft, echt een aanrader.

Zeer hoog, goed geprepareerd, uitgestrekt en daardoor vaak rustig
Relatief duur qua eten en skipas

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 maart 2016

Door: Mark over Obergurgl

Leuk skigebied, korte wachttijden

Leuk gebied voor skiën maar apres-ski weinig t.o.v. Sölden Alleen Jennewijn en Josl keller late night. Eten 3 tentjes. Jennewijn en Picknick en Magherita. Bij de hotel/restaurants kom je niet binnen word je steevast geweigerd of met de nek aangekeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 april 2015

Door: Gijs over Obergurgl

Sneeuwzeker, maar niet groots

Voor een gebied van 110 pistekilometers doet het gebied vrij beperkt aan. De grote cluster pistes boven Hochgurgl is veel van hetzelfde. Helemaal niet verkeerd, maar niet al te veel afwisseling. Na een ochtend heeft een gevorderde skiër dat wel gezien op de piste. Op de Festkogel (zelfde oriëntatie, net iets moeilijkere pistes) heb je ook in een halve dag gehad als je op de piste blijft. En het nodigde mij niet meteen uit er veel langer te blijven. Het leukste stukje van dit gebied vond ik helemaal achterin het skigebied onder de Bruggenbodenlift en de Steinmannbahn. Vele mogelijkheden tussen de bomen. Dat is bij slecht zicht heel fijn, maar omdat dit het enige deel van het gebied is tussen de bomen, ook meteen vrij druk. Op zich geen verkeerd gebied, maar toch duidelijk twee gebieden. Ze zijn dan wel verbonden met een lift, maar van de ene naar de andere helling is niet een heel efficiënte route. En het is er erg rustig. Er zijn geen grote mensenmassa's (daar is ook helemaal niet de accommodatie voor in de dorpen, trouwens) en als de sneeuw goed is en het lawinegevaar acceptabel zijn er ongekende mogelijkheden voor freeriders.

Rustig
Veel freeride mogelijkheden
Sneeuwzeker
Beperkte en dure accommodatie
Twee losse gebieden, ondanks de verbindingslift
Niet heel veelzijdig op de piste

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 22 januari 2015

Door: SUZANNE F over Obergurgl

Heerlijk lange afdalingen en brede pistes

ik vertel t liever niet anders wordt t alsnog druk ;) maar heerlijk relaxed bij de liften, er zijn er genoeg, brede pistes en mooi uitzichten. Omdat er in Obergurgl niet zo heel erg veel hotels zijn is het ook nooit giga druk op alles pistes. Het ligt hoog genoeg voor sneeuwzekere condities. Niet echt super voor de apres-ski in het dorp maar wel super gezellig op de pistes. Aanrader!

Brede pistes
Sneeuwzeker
Weinig apres-ski in het dorp

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2014

Door: zijlstra over Obergurgl

Super gebied, sneeuwzeker

Wij verbleven hier begin december voor 4 dagen. Geluk met de sneeuw en alle dagen zon. Geen groot gebied dus 4 dagen is meer dan genoeg.

Rustige pistes super accommodaties
Klein gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 22 maart 2013

Door: Hidde over Obergurgl

Prettig en vriendelijk gebied, waar het prima skiën is!

Afgelopen krokusvakantie voor het eerst naar dit gebied geweest. We waren met 3 gezinnen met kinderen tussen 4 en 9 jaar, een paar gevorderde volwassenen en een paar relatieve beginners. Het is ons erg goed bevallen! Het gebied heeft een paar grote prés: rustig, geen rijen en drukte op de pistes, (restaurant)service is goed, de skischool is persoonlijk en klein én het skiën is erg prettig! Het gebied is relatief klein, dus grote tochten kun je hier niet maken, maar er is genoeg uitdaging en je kunt werkelijk overal tussen en van de pistes af. Aangezien het ook erg hoog ligt blijft de sneeuw van goede kwaliteit. Op de pas zat ook een dag Sölden, hebben we gedaan, maar dan merk je ook weer dat daar dus wel de drukte en 'piste-idioten' aanwezig zijn. Gletscher daar is wel mooi met een paar super off-piste afdalingen! Laatste opmerking is dat Ober- en Hochgurgl wat minder faciliteiten hebben, zoals een openbaar zwembad (Sölden wel bijv.). We hebben wel ontzettend gelachen op de prachtige ´rodelbaan´, zowel in de verlichte 's avonds als overdag. Après-ski? Niet geweldig, maar in de Nederhütte op de piste heb je leuke après-ski met live muziek vanaf 16 uur, top! Gaan volgend jaar weer hierheen, erg goed bevallen! Fam Piekaar

Geen drukte, goede pistes en sneeuw, goede service en skischool
Geen gebied voor jonge gasten die tussen de jeugd en après-ski willen zijn

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 januari 2011

Door: Rob over Obergurgl

Afgelopen weekend in een regenachtig Oostenrijk bijna niet te skieen. Aangekomen in Obergurgl prima condities. prachtig hotel met super Welness. Wel voornamelijk het duurdere segment. Boven mooie brede pistes voor ieder wat wils. Mooie uitzicht punten. Goede snelle liften en een horizontale verplaatsing van Obergurgl naar Hochgurgl. Prima restaurants op de pistes. Zowel voor de gevorderde als minder gevorderde skieer is er genoeg te doen. Voor ons een aanrader en hier komen we zeker nog eens terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2010

Door: Eric Dierckx over Obergurgl

Ik vindt dit skigebied prachtig,nergens veel volk en brede goed onderhouden pisten en ook supper deluxe skiliften,De beginners klasjes storen niet door de groote en brede van de piste,zodat de gevorderde toch hun ding kunnen doen.Gezellig mondaine dorpje,iets duurder maar ge hebt dan de luxe om nooit aanteschuiven aan de liften,en te genieten van een zeer hoogstaande gastronomie op en naast de piste.Ik ga 4 maal per jaar skieen ,maar moet minstens een keer in Obergurgl komen omdan te beseffen, hoe fijn het er toch weer iedere keer is.Wij logeren al 12 maal in hotel Crystal wat ook een topper is en op de piste ligt met een geweldige wellness en gastonomie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2009

Door: jeroen van den berg over Obergurgl

Prachtig autoluw dorp. Zeer sneeuwzeker. apres-ski is magertjes. Ski pistes zijn schitterend. Prijs niveau hotels /pension/ appartementen is hoog.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2009

Door: Anoniem over Obergurgl

Ondertussen al voor de vijftiende maal in Obergurgl gaan skien en na omzwermingen in allerhande andere gebieden blijft dit een absolute topbestemming. Het gebied is ruim voldoende en gevarieerd, sneeuwzeker, prachtige omgeving, nooit wachttijden aan de op en top verzorge liften. Alle hotels zijn zijn van zeer hoog niveau het grote minpunt zijn echter de prijzen !! Duur. Heeeel duur !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 februari 2009

Door: Anoniem over Obergurgl

Top!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 december 2007

Door: Manolo over Obergurgl

Hochgurgl is het beste ski-gebied waar ik ooit ben geweest. Mooie hotels, 110 km piste, goede afdalingen en liften o.a. stoeltjes, gondel en ankerliften. Op de pisten zijn gezellige skihutten en apres-ski bars. de faciliteiten waarover je kunt beschikken s'avonds in ieder hotel zijn: zwembad, sauna, tennisbaan en kinderclub activiteiten, georganiseerd door de hotels. Er is een apres-ski bar 5 meter lopen vanaf de hoofdweg, naast de stoeltjes lift. De ski-school is goed georganiseerd, goede instructeurs en leuke klasjes. Groet manolo

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 maart 2007

Door: J.W. de Jong over Obergurgl

Denken naar Obergurgl te gaan. Wie kan ons een goed hotel aanbevelen. Is het hier ook leuk voor kinderen van 17 en 15 jaar? Reactie graag aan jongjagm@xs4all.nl

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 maart 2007

Door: Ineke over Obergurgl

Wij zijn afgelopen januari voor de zesde keer in Obergurgl geweest. Genieten elk jaar opnieuw van het mooie, maar vooral rustige skigebied. Wilde volgend jaar een ander gebied proberen, maar toen we er eenmaal weer waren, toch besloten om het gezellige appartement dat we hebben opnieuw voor volgend jaar vast te leggen. We genieten toch elk jaar weer enorm van dit mooie skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2007

Door: Anoniem over Obergurgl

Ik kan niets anders zeggen dan dat deze twee dorpen het perfect voor elkaar hebben! Geweldig mooi skigebied met meer dan 100km skipisten, niet druk (nergens wachtrijen bij de liften) en dat alles in een overweldigende omgeving want de liften gaan tot 3100 meter hoogte! Hochgurgl is niets meer dan een hotelnederzetting, maar Obergurgl is een klein maar prachtig dorpje! Enige minpunt aan dit meest zuidelijke stukje Ötztal zijn de prijzen.... die zijn haast astronomisch.... Maar desalniettemin: topper! Een zeer goed alternatief voor het overlopen Sölden!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2007

Door: albert over Obergurgl

Wij zijn net terug uit Obergurgl en we hadden sneeuw. Dit is een groot pluspunt voor dit dorp. Het is er niet echt goedkoop, maar de kwaliteit is 100%. Ook in de drukste week van het jaar geen wachttijden bij de lift. Ik kom hier al jaren ben 2x naar een ander gebied geweest maar hier is het echt te gek.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 januari 2007

Door: heuvelink over Obergurgl

Wintersport in Obergurgl is top. Wij zijn kerst en oud & nieuw 2006 geweest. Een sneeuwzeker en modern gebied met iets meer dan 100 km pistes. Geen wachtrijen bij de liften.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 januari 2007

Door: Anoniem over Obergurgl

Periode kerst 2006 opnieuw in Obergurgl geweest. Nog steeds 1 van de betere skigebieden in Oostenrijk. Zeker weer voor herhaling vatbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 februari 2006

Door: Eshter over Obergurgl

wij gaan 24 en 25 Maart naar OBergurgl (2006) Welke lekkere mannen gaan er nog meer!! Ik houd erg van ski en nog meer van apres ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 2 februari 2006

Door: Nelly over Obergurgl

Hallo Helaas zijn wij door omstandigheden eerder terug moeten komen uit Obergurgl. Maar het skigebied is prachtig. Het app Pillerhof is iedereen aan te bevelen het is zeer schoon en vriendelijk en is op 500 meter van de kabelbaan. Ik kan over het dorp Obergurgl alleen maar goed spreken, de mensen en (artsen) zijn geweldig. Wij hopen volgend jaar weer terug te komen. Maar dan hopen wij er wat langer te zijn. Nelly

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 januari 2006

Door: Ingrid over Obergurgl

Nog enkele weken wachten en we gaan voor de 7de keer naar Obergurgl! Dit jaar hebben we hotel Edelweis & Gurgl gekozen, omdat de locatie ideaal is! Op ons lijstje staat ook al hotel hochfirst, een zeer luxueus en aangenaam hotel dat zeker de moeite waard is, en hotel Alpina, die ook zeker aan te raden is(klein minpuntje is de berg die men op en af moet gaan om tot het'dorpje' te komen). We kunnen jullie niets slechts vertellen over Obergurgl, het is 1 en al TOP!!!!! Hopelijk kan het jullie ook bekoren, TSchuss!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 18 januari 2006

Door: Nelly over Obergurgl

Wij gaan 28 januari voor de eerste keer naar obergurgl. Wij zijn erg benieuwd, ik hoor alleen maar positive ervaringen. Als wij geweest zijn zal ik mijn ervaring opschrijven. Nelly

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 januari 2006

Door: Anoniem over Obergurgl

We zijn dit jaar in Obergurgl op vakantie en hebben daar overnacht in hotel Alpine. Het is een zeer gezellige plaats met een erg leuke aprés ski. De pistes zijn erg breed en goed geprepareerd. Iedereen is erg vriendelijk, wat we in andere wintersportplaatsen niet vaak hebben gezien. Er kan hier nog een extra woordje van af en men is echt geïntresseerd in je. Al met al een zeer fijn wintersport gebied en we komen hier zeker terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 januari 2006

Door: Diederik over Obergurgl

Ik kom nu al vanaf mijn 4e jaar in dit dorp. Het is er super. Er is misschien niet veel km aan piste, maar buiten de piste is het er ook super! vb: Königstal of Hohe Mutt süd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2005

Door: Anoniem over Obergurgl

Obergurgl, kennen we al zo'n 20 jaar! Wij vinden het helemaal geweldig. Er is totaal geen criminaliteit, super vriendelijke mensen een zeer gemoedelijk klein dorp, met luxe hotels en luxe skiliften. Wij vinden het helemaal top!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2005

Door: Sebastiaan en Caroline over Obergurgl

Obergurgl is een fantastisch dorp. Klein, rustig en heel gezellige apres ski! In dit dorp begroeten de meeste mensen je nog bij de lift wat een zeer gemoedelijke en warme sfeer geeft. Een echte aanrader!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2005

Door: Anoniem over Obergurgl

Nooit in de rij voor de lift! geweldig dorp!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen