Beoordelingen Mühlbach am Hochkönig

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Mühlbach am Hochkönig te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Mühlbach am Hochkönig ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Mühlbach am Hochkönig op wintersport zijn geweest. Ben jij in Mühlbach am Hochkönig geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Marc over Mühlbach am Hochkönig

Ideaal met kinderen

Prachtig skigebied met mogelijkheden voor iedereen. Door de lange blauwe dalafdaling leuk voor kleine kinderen. Het kings park fun park is zeer groot. Veel variatie in pistes. Goeie liftverbindingen naar Maria alm, Dienten etc.

Niet te druk
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Ski fan over Mühlbach am Hochkönig

Nog steeds rustig

Ondanks, of net dankzij de Polar Vortex een heerlijke skiweek gehad. De ochtenden waren prachtig en rustig. Rond de middag wel wat meer volk, maar die stonden net op knooppunten of aan toegang tot de liften. Maar op de pistes was er plaats zat en bleef het rustig.

Nog steeds (bijna ) geen wachttijden aan de liften. Best geprepareerde pisten
Nog steeds verzamelen skiërs op de smalste stukken. Ze leren het niet. Alsook ski's uitdoen en gewoon laten liggen ipv in de skirekken te plaatsen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 mei 2016

Door: kris van bulck over Mühlbach am Hochkönig

Een, nog, rustig skidorp

Niet echt voor de "aprés", des te meer voor de ski. Ook dit seizoen steeds voldoende sneeuw. En seizoen 15 - 2016 was een laatbloeier.

Rust, groot gesloten skigebied, haast nooit wachttijden.
Niet echt voor het nachtleven. Wat ik dan weer goed vind.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2010

Door: Johan Larnout over Mühlbach am Hochkönig

Muhlbach is een zeer mooi skigebied die wij reeds 8 jaar bezoeken tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Wij zijn steeds met een groep van +- 20 personen en merendeel lid van de duikclub MAW Brabo uit Antwerpen. Sportiviteit en gezelligheid in Muhlbach is top. Mooie pistes en gezellige aprés ski. Weinig last van opdringerige en gevaarlijke skiërs. Professionele leraars en goede instructeurs voor beginners. In één woord. SUPERTOF!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 oktober 2010

Door: Ski Fan over Mühlbach am Hochkönig

De laatste sleepliften zijn haast verdwenen, of zullen volgend seizoen verdwenen zijn. Skiën weg en weer Maria-Alm kan vanaf seizoen 2010-2011 ! De prijzen van Liften - accomodatie en al het lekkers blijven het goedkoopst van alle skiregio's met zulk een aanbod ! Dus, ook siezoen 2010-2011 zal ik op 6 december mee inskiën, als Frau Hölle niet op zich laat wachten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 juni 2009

Door: Anoniem over Mühlbach am Hochkönig

Twee jaar geleden kon ik per toeval in Mühlbach mijn krokusverlof doorbrengen. Mijn eerste aanblik toen de Mandlwand zag was whaw...Ik voelde mij thuis en het was liefde op eerste zicht. Telkens als ik nu terugkomt zomers en s'winters voel ik mij thuis en het zal ook zo blijven. Ik heb mijn tweede thuisland gevonden. Dank je wel Mühlbach.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 oktober 2007

Door: kris vb Lier B over Mühlbach am Hochkönig

Ook dit jaar begin ik weer af te tellen. De laatste jaren was ik verschillende keren per seizoen in Mülhbach. Ik ben niet echt iemand die graag in mijn eentje op reis gaat, maar naar Mülhbach is dat anders. Het is zowat thuiskomen voor mij. Het dorpje is echt niet zo groot, toch ontdek ik er telkens weer iets nieuws. Ik kom er al van ... euh, toen de dieren nog konden spreken ;-) Vrij sneeuwzeker, al was het laatste seizoen heel mager. Maar bij mijn vrienden die elders, hoger én duurder geboekt hadden waren er velen die enkel "zwarte sneeuw" gezien hebben. Onderdak, eten en drinken is er vrij schappelijk. Zeg nu zelf, waar kan je een rijkelijke maaltijd nemen en 2 1/2 Liter bier drinken voor krap 15 euro? Ik ga zeker nog andere oorden bezoeken, maar steeds keer ik weer terug naar Mühlbach Am Hochkönig! kris lier B

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 oktober 2007

Door: Sjaak over Mühlbach am Hochkönig

Straks in maart 2008 ga ik er voor de 4e achtereenvolgende keer naartoe, en het is nog altijd genieten als je daar aankomt. Het grootste voordeel is dat er geen of bijna geen wachttijden zijn voor liften. Het is er lekker rustig vergeleken met de "grotere" skigebieden. Ik kijk er elk jaar weer naar uit om er naar toe te gaan. Het eten is ook heerlijk en niet duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2007

Door: Jumper over Mühlbach am Hochkönig

Bij deze een recensie van onze eerste vakantie in Muhlbach. Voor 3 van de 4 personen was dit onze 3e wintersportvakantie. Wij zij hier geweest in week 07 van 12-02-07 t/m 17-02-07. Vooraf was Muhlbach bij ons en bij anderen niet bekend, maar zeker goed bevallen. Qua sneeuw e.d. waren er vooraf wat zorgen, die echter ongegrond waren. In het dorp zelf ligt weinig/nauwelijks sneeuw, echt de pistes en daar buiten liggen er goed bij. De dalvaart was dan ook de hele week mogelijk, en ik heb het idee dat deze goed onderhouden worden (oa dmv kunstsneeuw indien nodig). In het dal lag ca 20 cm sneeuw, op de toppen ca. 65 cm of meer. Echter iemand die klagen wil had vast wel een bruin plekje gevonden op de piste, maar zover ik weet doet het geen pijn, zolang je maar overeind blijft! Sommige mensen vergeten dit nog wel eens... En wat dacht je van geen enkele wachtrij (of max. 2 minuten) voor de skiliften. Ook de pistes waren lekker rustig. Voor iemand die niet te veel Nederlanders op vakantie tegen wil komen en rust wil hebben, is Muhlbach zeer geschikt. Qua afstand is het vanaf Utrecht in 8-8,5 uur (bij geen file) te rijden met een luxe auto, ca. 970 km schat ik. Muhlbach en het skigebied is niet echt toeristisch, en heeft in vergelijking met bijvoorbeel Gerlos, Solden, minder restaurants e.d. Maar prijstechnisch aantrekkelijker.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 januari 2007

Door: Yannick over Mühlbach am Hochkönig

De heenreis van Landgraaf naar Mühlbach duurt ongeveer 8 á 9 uur. Tijdens het rijden zie je allerlei mooie voetbalstadions van de Duitse profclubs onder andere; Het nieuwe Frankfurt Stadion die nu in aanbouw is en het Stadion van 1860 München en Bayern München, dat stadion lijkt op een grote glazen autoband. Mühlbach is een bescheiden, maar toch ook een erg gezellig plaatsje in het Oostenrijkse Salzburgerland. In Mühlbach is aanbod voor ieder wat wils, maakt niet uit welke leeftijd jong/oud. Alles samen doen met gezin of vrienden. Je kunt er skiën, snowboarden, langlaufen, van de natuur genieten, gezellig op de paardenslee kortom Mühlbach heeft alles wat een wintersport gebied nodig heeft gevarieerd qua niveau; van beginner tot gevorderd. In Mühlbach kun je heerlijk eten. Oostenrijk staat bekend om zijn heerlijke gerechten; bereiding van vlees. De eerste avond zijn we in een restaurant gaan eten, onderin het dorp. Het restaurant had een gezellige sfeer; knusse zitbanken, oude lampen en veel houtgebruik qua inrichting. Als je dan toch in een Restaurant bent, bestel dan een Grillteller dat is een groot bord met frites, groente/salade en dan krijg je allemaal verschillende gegrilde stukjes vlees erbij! Echt een aanrader. Er zijn 2 grote skischolen in Mühlbach, samen hebben ze een aanbod van 50 leraren, waaronder privéles en de aanwezigheid van 3 talen; Engels, Duits en Nederlands. Tegenover de Skischool ligt ook meteen de verhuur dus je hoeft niet te zoeken waar je je ski’s / snowboard kunt huren. Als je een snowboarder bent, kijk niet verbaasd als je alleen maar skiërs op de piste ziet, want snowboarden is echt iets van de touristen niet van de mensen die in de buurt wonen, de meerderheid is skiër. De tarieven voor skipassen zijn niet zo overdreven duur. De natuur is erg mooi; er stroomt direct naast de weg een rivier die km’s lang is. Het maakt niet uit op welke piste je bent, de Hochkönig van 2941 meter is altijd zichtbaar! Dat is echt een mooie gezicht als je de top ervan besneeuwd ziet. ’s Avonds is er niet veel te doen in Mühlbach, maar dat weet je eigenlijk al van te voren als je er heen gaat en als je iets drukkers wilt, dan moet je naar de bekendere wintersportgebieden gaan. Mühlbach is een aanrader voor ieder gezin / vriendenkring die goed en lekker willen skiën en niet al teveel van drukte houden op de pistes en in het dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 oktober 2006

Door: Anoniem over Mühlbach am Hochkönig

Het is er super gezellig. Met Nieuwjaar een Pergen feest, dus zie je ook nog wat van de Cultuur. Ik ben een beginner en ik vond het een goed skigebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 februari 2006

Door: kris vb over Mühlbach am Hochkönig

Mooi gebied, zeker groot genoeg. Nog wel redelijk veel sleepliften, maarja, die houden je spieren warm :-)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2006

Door: My over Mühlbach am Hochkönig

Mulbach is gewelidg, lekkere skigebieden, goede apres ski en gewoon heerlijke gezelligheid! Vooral de skigebieden krijgen echt een 10!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen