Recensies Via Lattea

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Via Lattea wilt kiezen. Een recensie over Via Lattea kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Via Lattea zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Via Lattea achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 14 augustus 2018

Door: Nicky over Cesana

Klein dorpje, prachtig skigebied

Dit is de andere kant van Italië, maar super leuk. Klein, niet echt een wintersportdorpje maar je zit zo middenin het skigebied. Het is echt prachtig skiën hier. Je kunt mooie skitochten maken naar Sestriere en Montgenevre. Het eten op de piste is prettig geprijsd en overheerlijk, aan de Italiaanse kant natuurlijk. Liften zijn wel wat ouder.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 april 2018

Door: Berend over Sauze d'Oulx

Sauze d’Oulx hebben we in ons hart gesloten

Dit is echt een geweldig bestemming! Wij komen hier, als voormalig Oostenrijk-gangers, sinds 3 jaar. Het is echt een leuk dorp waar een geweldige sfeer hangt. Super aardige mensen en heel behulpzaam. Er is voor iedereen wat wils, talrijke mogelijkheden. Een hondensleetocht is echt een aanrader! Voeg daarbij de leuke kroegen, restaurants, en clubs. Dit tekent echt de atmosfeer van dit dorp. Het skiën is helemaal top. Uitdagende pisten voor de (ver)gevorderden. Mooie hellingen voor beginners in een uitgestrekt gebied van 400 km!! Er zijn enorm veel mogelijkheden voor ieders niveau om het mooie tochten te maken door deze prachtige omgeving. De pisten bij Sauze d’Oulx bieden al veel plezier voor de eerste 4 dagen. Mijn enige punt van kritiek is dat voor tochten je afhankelijk bent van de oude 2-zits stoeltjes verbindingslift naar Sestriere. Deze is niet snel maar anderzijds was de wachttijd kort (10 minuten maximaal in de krokus vakantie en weekend). Hoewel deze echt aan vervanging toe is kostte het ons nagenoeg geen skiminuten over de week. Als je ‘s ochtends direct richting deze lift ging kon je direct instappen. Sauze d’Oulx is een echt off-piste paradijs! Wij trokken zelfs verse sporen (met gids uiteraard) wanneer de laatste sneeuw langer dan een week geleden was! Het is daarbij een zeer sneeuwzeker gebied en de sneeuwkwaliteit is over het algemeen uitstekend door het droge klimaat. Toen wij in 2015 en 2016 thuiskwamen en ervaringen uitwisselden met vrienden en kennissen die in dezelfde week in Oostenrijk (Sölden, Mayrhofen, Flachau, en Königsleiten) dan bleken de omstandigheden in Sauze d’Oulx altijd beter te zijn geweest. Het skigebied is erg rustig te noemen in vergelijking met de bekende gebieden in Oostenrijk. In de krokusvakantie hebben we nagenoeg geen wachttijden ervaren. De kwaliteit van eten in het dorp en op de pisten is van zeer hoge kwaliteit. Hier haal ik tussen de middag elke keer een zeer smakelijk bordje. Een vreetschuur vol met kippenvretende Hollanders en worstenvretende Duitsers kom je hier niet tegen. Niet geheel onbelangrijk, alles is hier zeer goed betaalbaar! Voor het geld van 1 week wintersport in Oostenrijk kunnen we nu 2 maal een week per jaar wintersporten (1 week Sauze d’Oulx met krokus en 1 week Pra Loup met Kerst) Wij hebben ons stekkie gevonden! Ons zien ze niet meer terug in St Anton of Serfaus). Een aanrader!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Richard Vlasma over Sauze d'Oulx

Gezellig en knus, mooie pistes, liften slecht

Was een prachtige wintersport, goeie pistes en off-piste mogelijkheden. Het liftenpark daarentegen is ronduit slecht, het hoeft echt niet zoals in Oostenrijk, maar dit lijkt nergens op. Traag en de belangrijkste verbinding naar Sestriere is een tweezitter. Wij waren er met het Dutchweek event dus voldoende te doen, maar anders redelijk rustig qua uitgaan. Skiën in het olympisch gebied van Sestriere is top! Borgata geweldig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Leonie van der Spaam over Sestrière

Verrassend Sestrière/Via Lattea

Italië, skigebied Via Lattea is een prachtig groot en gevarieerd skigebied, net over de Franse grens. Gemakkelijk te bereiken via de Fréjus tunnel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Van Kerkhove Eddy over Sansicario

Prachtig familie skigebied met het zeer mooie Sella massief (zelfs genieten op de liften)

Rustig en mooie pistes, ideaal voor beginners -veel blauwe pistes -op korte afstand is de Sella ronda te starten, wat een dagje plezier is, men kan deze in twee richtingen skiën -2 dagen geen enkele dezelfde piste.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 maart 2015

Door: Frits Brattinga over Sestrière

Fantastisch en uitgebreid skigebied

Het dorp stel niet zo veel voor. Het is een nieuw gebouwd dorp dus geen historie, maar de vriendelijkheid van de inwoners en medewerkers van de barretjes, restaurant en winkels maakt dat zeker goed. Het skigebied is geweldig en zeer uitgebreid, voor ieder niveau is er wel wat, het skiën door de bossen, lange afdalingen, blauwe rode en zwarte pistes, alles is er aanwezig, evenals een funpark. De sneeuwkanonnen zorgen voor een sneeuwzeker gebied. Brede pistes die weer samen komen op kruisingen waar diverse restaurants zijn zorgen dat het er goed toeven is. Het prijsniveau van de restaurants zijn laag vergeleken bij Frankrijk en Oostenrijk. Alleen de tolwegen maken het duur, maar via Oostenrijk rijden of met het vliegtuig naar Turijn is zeker het overwegen waard. Een auto huren is daar eenvoudig en goedkoop zo werd ons verteld door mensen die dat vaker deden. Wij komen zeker terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 april 2014

Door: Mark Versteegen over Sestrière

Gezellig dorp

We zijn hier al twee keer geweest en gingen dit jaar ergens anders. Volgend jaar gaan we toch weer terug naar Sestrière omdat het een leuk dorp is met een goed skigebied. We hebben altijd nog goede sneeuw gehad en goed weer. Onze kinderen hebben het hier ook altijd naar hun zin.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2011

Door: Tineke Nijman over Sauze d'Oulx

Verwacht hier geen spetterende apres-ski, maar daar kwamen wij ook niet voor (alleenstaande moeder met 2 kinderen 9 en 12 jaar oud). Wel supervriendelijke mensen, die je overal mee willen helpen. Zowel bij de ski-verhuur, als boven op de pistes, de restaurantjes waar we gegeten hebben, het hotel (la torre). Het is echt nog een klein dorp, waar ze je na de 1e avond in hetzelfde restaurant herkennen en een praatje met je maken! Daar hou ik wel van.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 2 januari 2009

Door: A van Tilburg over Sansicario

Schitterende lange vnl. rode pistes, maar ook enkele gemakkelijke zwarte en een enkele blauwe. Zeer rustig gebied, goede verbindingen met de gebieden van Sestriere en Sauze-Doux, die wat drukker zijn maar ook erg fraai. Aantal pistes te Sansicario en Sestriere waren Olympisch bij WinterSpelen te Turijn 2006. In 30 jr niet zo veel sneeuw gevallen als deze winter. Orientatie in de gebieden zelf matig mbt bewegwijzering en ontbreken plattegronden/overzichten. Liften veelal wat primitief en soms langzaam. Alles bij elkaar toch een aanrader. Zeer vlot (in 10.5 uur vanaf Rotterdam) aan te rijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 maart 2007

Door: walter luyckx over Sestrière

Ik ben met krokus naar Sestrière geweest. Het is een prachtig gebied, nagenoeg alle pisten open en kleine wachttijden. Ik ga zeker terug . Alle pisten met sneeuwkanonnen waren goed besneeuwd. Vele mogelijkheden van gemakkelijk tot moeilijk. Ik vraag mij af wie of waar de sneeuwhoogte bepaalt of gemeten wordt,volgens gegevens lag er 40 tot 60cm sneeuw,dit heb ik toch nergens kunnen zien vermits er naast de pisten zogoed als niets lag en op de zuidelijke hellingen helemaal niets. De skipassen zijn wel duur ,vanaf 10 j de volle pot (163 euro) en geen kinderpas voor een deel van het skigebied. Enkel buiten seizoen is dit mogelijk. Dit vind ik wel echt profiteren van de vakantieperiode, terwijl kinderen van 10 toch niet het hele gebied kunnen afskiën. Toch ga ik volgend jaar terug. De afstand is ver,maar files heb je niet,dus verlies je geen tijd zoals naar oostenrijk via München.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Via Lattea

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Voie Lactée - Via Lattea. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open
Snowpark