Beoordelingen Sauze d'Oulx

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Sauze d'Oulx te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Sauze d'Oulx ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Sauze d'Oulx op wintersport zijn geweest. Ben jij in Sauze d'Oulx geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 april 2018

Door: Berend over Sauze d'Oulx

Dit is echt een geweldig bestemming! Wij komen hier, als voormalig Oostenrijk-gangers, sinds 3 jaar. Het is echt een leuk dorp waar een geweldige sfeer hangt. Super aardige mensen en heel behulpzaam. Er is voor iedereen wat wils, talrijke mogelijkheden. Een hondensleetocht is echt een aanrader! Voeg daarbij de leuke kroegen, restaurants, en clubs. Dit tekent echt de atmosfeer van dit dorp. Het skiën is helemaal top. Uitdagende pisten voor de (ver)gevorderden. Mooie hellingen voor beginners in een uitgestrekt gebied van 400 km!! Er zijn enorm veel mogelijkheden voor ieders niveau om het mooie tochten te maken door deze prachtige omgeving. De pisten bij Sauze d’Oulx bieden al veel plezier voor de eerste 4 dagen. Mijn enige punt van kritiek is dat voor tochten je afhankelijk bent van de oude 2-zits stoeltjes verbindingslift naar Sestriere. Deze is niet snel maar anderzijds was de wachttijd kort (10 minuten maximaal in de krokus vakantie en weekend). Hoewel deze echt aan vervanging toe is kostte het ons nagenoeg geen skiminuten over de week. Als je ‘s ochtends direct richting deze lift ging kon je direct instappen. Sauze d’Oulx is een echt off-piste paradijs! Wij trokken zelfs verse sporen (met gids uiteraard) wanneer de laatste sneeuw langer dan een week geleden was! Het is daarbij een zeer sneeuwzeker gebied en de sneeuwkwaliteit is over het algemeen uitstekend door het droge klimaat. Toen wij in 2015 en 2016 thuiskwamen en ervaringen uitwisselden met vrienden en kennissen die in dezelfde week in Oostenrijk (Sölden, Mayrhofen, Flachau, en Königsleiten) dan bleken de omstandigheden in Sauze d’Oulx altijd beter te zijn geweest. Het skigebied is erg rustig te noemen in vergelijking met de bekende gebieden in Oostenrijk. In de krokusvakantie hebben we nagenoeg geen wachttijden ervaren. De kwaliteit van eten in het dorp en op de pisten is van zeer hoge kwaliteit. Hier haal ik tussen de middag elke keer een zeer smakelijk bordje. Een vreetschuur vol met kippenvretende Hollanders en worstenvretende Duitsers kom je hier niet tegen. Niet geheel onbelangrijk, alles is hier zeer goed betaalbaar! Voor het geld van 1 week wintersport in Oostenrijk kunnen we nu 2 maal een week per jaar wintersporten (1 week Sauze d’Oulx met krokus en 1 week Pra Loup met Kerst) Wij hebben ons stekkie gevonden! Ons zien ze niet meer terug in St Anton of Serfaus). Een aanrader!

Sfeer in het dorp, sneeuwzeker gebied, veel kilometers iPod-relatiegeschenkprogramma in een prachtige omgeving, goede kwaliteit eten, schappelijke prijzen, variatie aan ski mogelijkheden
De lift verbinding naar Sestrière

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 maart 2018

Door: Richard Vlasma over Sauze d'Oulx

Was een prachtige wintersport, goeie pistes en off-piste mogelijkheden. Het liftenpark daarentegen is ronduit slecht, het hoeft echt niet zoals in Oostenrijk, maar dit lijkt nergens op. Traag en de belangrijkste verbinding naar Sestriere is een tweezitter. Wij waren er met het Dutchweek event dus voldoende te doen, maar anders redelijk rustig qua uitgaan. Skiën in het olympisch gebied van Sestriere is top! Borgata geweldig!

Gezellig overzichtelijk
Liftenpark!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 13 februari 2011

Door: Tineke Nijman over Sauze d'Oulx

Verwacht hier geen spetterende apres-ski, maar daar kwamen wij ook niet voor (alleenstaande moeder met 2 kinderen 9 en 12 jaar oud). Wel supervriendelijke mensen, die je overal mee willen helpen. Zowel bij de ski-verhuur, als boven op de pistes, de restaurantjes waar we gegeten hebben, het hotel (la torre). Het is echt nog een klein dorp, waar ze je na de 1e avond in hetzelfde restaurant herkennen en een praatje met je maken! Daar hou ik wel van.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen