Beoordelingen Ortisei

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Ortisei te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Ortisei ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Ortisei op wintersport zijn geweest. Ben jij in Ortisei geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 29 april 2019

Door: Bernardina van Hattem over Ortisei

Schitterend en vooral veel zon

Wij zijn al sinds 2011 iedere winter in St. Ulrich met vrienden. Het Skigebied is zo groot en hebben het gevoel nog steeds niet alles gezien te hebben. Het dorpje is echt heel gezellig met leuke bars en restaurants. Apres Ski een beetje minder maar ons hotel is zo gezellig dat wij daar ook geen behoefte aan zouden hebben.

Erg goede pistes en veel zon. St. Ulrich is vanaf Arnhem 980 km en ligt 20 minuten van de Brenner Autobaan. Het is dus echt goed te doen in een dag rijden.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 maart 2019

Door: Jacco Schekkerman over Ortisei

Niet te beschrijven

Wie het hossen en zuipen wel even heeft gehad, en puur wil genieten met een grote G!? Dan is de superdolomiti de bom(bardino)! En met name Val Gardena / Grödenthal is de aanrader! En daarbij Ortisei als toptip, vanuit dit mooie en gezellige dorp, vol heerlijke restaurantjes heb je direct toegang tot Seiseralm/ Alp di Siusi het gebied voor langlaufers en beginnende skiërs! En de Seceda dalafdaling van 10,5 km! Via Col Raiser naar de Sella Ronda, Marmolada en Lagazuoi... geweldige skitochten over geweldige pistes topliften en mooie dorpen... vol gezellige leuke en lekkere restaurantjes (geen vreetschuren met SB). Overal funparks voor de kids ... bizar mooi gewoon!

Zon, toppistes, heerlijk eten, veel km!
Prijs van skipassen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 augustus 2018

Door: Jessica over Ortisei

Zo mooi en geweldig

komen hier al jaren al vanaf dat onze kinderen voor het eerst mee gingen. vinden het echt top want het is mooi en het skigebied is groot. je kan lekker eten en het is gezellig. nog 5 maanden wachten!!!!

alles is gewoon top
helemaal niks

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Petra Moeijes over Ortisei

Een heerlijk dorp

Een fantastisch groot skigebied, een gezellig dorp met heerlijke restaurantjes met uitstekend eten! winkeltjes, en goede ski verhuur zaken met nog vriendelijk personeel.

Alles

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 28 februari 2018

Door: Vito over Ortisei

Prima.

Een prachtige stad met een prachtige omgeving.

Mooi dorp, mooi skigebied.
Geen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 maart 2017

Door: Miranda over Ortisei

Gewoon volop genieten

Heel gezellig dorp. Goede accommodaties en heerlijk eten in de vele restaurants. Aan de rand van het immense skigebied Dolomiti Superski. Kom er al jaren en het is ieder jaar weer geweldig.

Gezellig, heerlijk eten, geweldige hotels, prachtige pistes ook bij weinig sneeuw.
In de ochtend lange wachtrijen richting Seceda en ook op Seizer Alm. Zou opgelost kunnen worden door nieuwe liften maar de huidige "boeren" die eigenaren zijn van deze liften willen niet meewerken.Ben je er echter door dan heb je de hele dag geen last meer van opstoppingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 31 maart 2016

Door: Lotte over Ortisei

Sfeervol dorp, geweldige pistes

Wij zijn al in heel wat skigebieden geweest, maar Val Gardena is een absolute topper. Ortisei is een super sfeervol en gezellig dorp. Vooral als er sneeuw ligt! De pistes op de Seiser Alm zijn heerlijk makkelijk met een prachtig uitzicht. Maar ook aan de andere kant, op de Seceda is het perfect, lekker lunchen bij de Daniel Hütte, heerlijk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Colette Kruis-Sweere over Ortisei

Heerlijk autovrij dorp met veel sfeer en ontzettend veel ski-mogelijkheden

Ortisei ligt aan de rand van de Sellaronde, waardoor het niet extreem druk is in het dorp. Ook het autovrije karakter van het centrum draagt daaraan bij. Mooie winkels, gezellige stubes, lekker Italiaans/Zuid-Tirools eten. Seiser Alm is het skigebied van Ortisei, geschikt voor beginners, veel blauwe hellingen. Seceda met mooie rode afdalingen geeft toegang tot Sellaronde naar San Christina en Selva.

Gezellig dorp, groot skigebied
Nauwelijks après-ski (niet dat wij dat missen maar is misschien voor sommigen belangrijk)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: yvonne over Ortisei

Een super mooi skigebied, zeer groot en goed bereikbaar

Een heel mooi skigebied zeer groot en goed bereikbaar. Goede verbindingen met de skibus.

Geen lange wachttijden
De liften zouden wat gemoderniseerd kunnen worden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 maart 2015

Door: Peter Berlijn over Ortisei

Seiseralm heeft een super funpark

Op snowplaza 6/2013 las ik, dat men het een bezwaar vond, dat er geen funpark op de Seiseralm was. Ik zou zeggen ga eens zelf kijken op de Laurin piste. Daar is al jaren een funpark van absolute wereldklasse, waar regelmatig professionele borders trainen en wedstrijden houden. Val Gardena en met name alpi di siusi ( Seiseralm) is een van de beste skigebieden ter wereld, tenzij je niet zonder polonaise, openbare dronkenschap en andere Hollandse gezelligheid kunt. En die flauwekul, dat het hier een beginnersgebied is, zou eigenlijk nu eens de wereld uit moeten. Doordat je hier de ruimte hebt, zul je minder gauw ongelukken krijgen en kunnen gevorderden en beginners dezelfde pistes gebruiken.

Brede goed geprepareerde pistes, snelle liften, geen wachttijden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 30 januari 2012

Door: Pieters over Ortisei

Ortisei is een aardige plaats in Zuid Tirol. Er zijn vrij weinig restaurants en maar 1 leuke apres-ski bar, de Siglu bar. Ski gebied Val Gardena is erg mooi. Prachtige omgeving. Op de pistes is erg goed te eten tegen normale prijzen. Als je de blauwe pistes neemt moet je de vaart er wel in houden anders mag je gaan "prikken". Wil je gebruik maken van de Superski pas dan is Selva de beste bestemming. Vanuit hier kun je meer richtingen uit. In heel het gebied moet je betalen voor de skibus. Kost maar 7 euro per week. Nachtbus tegen extra kosten, 4 euro per dag. De Sella Ronda is mooi maar ook wel druk. Vooral op punten waar mensen niet durven staan overal mensen op de piste. Zeker de moeite waard om een weekje heen te gaan qua gebied. De apres ski valt erg tegen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 maart 2011

Door: cees over Ortisei

Wat een prachtig gebied en dorp(moet wel zeggen dat we er waren met zeer mooi weer).Goede verbindingen voor het hele gebied.goed geprepareerde pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 februari 2010

Door: van der Ploeg over Ortisei

Ortisei is een gezellig dorp met een autovrij centrum, met leuke winkeltjes, een gezellige wijn bar, en veel leuke restaurants. Het eten is in het dorp en in de vele restauarants op de pistes top en een stuk goedkoper dan Oostenrijk of Zwitserland. Tussen de 10 en 15 Euro ben je per persoon bij de lunch klaar. De Seiser Alm is niet zo moeilijk, maar ook ervaren skieers kunnen daar een dag of 2 rond skien zonder al te veel de zelfde pistes te nemen. Een heerlijk gebied om met jonge kinderen te skien. De aansluiting vanuit Ortisei via de Seceda berg met de Sella Ronde is perfect. Dan kun je uren skien zonder maar ook 1 keer dezelfde piste te skien. Het gebied is inderdaad niet erg moeilijk, maar de honderden km pistes, de vele kleine restaurants (soms wel 5 per piste) de vele zonuren en de fantastisch vriendelijke service doet het gebrek aan donker zwarte pistes volledig vergeten.En wie het prettig vind niet al te veel Nederlanders tegen te komen is ook in Val Gardena goed op zijn plek. De ski school is Ortisei is overzichtelijk en erg vriendelijk en heeft een programma van 6 dagen, waarvan 3 volle dagen inclusief lunch en 3 halve dagen zonder lunch. Dat geeft de mogelijkheid om als ouders 3 dagen het hele gebied rond te toeren, zonder in de stress te raken op tijd terug te zijn voor de lunch en 3 middagen met de kids te skien. Ortisei en de andere plaatsen in Valgardena heeft vele goede pensions en Hotels van 3* tot en met 5 *. Moeilijker is het om een goed chalet of appartement te vinden. Daar is zwitserland en Frankrijk weer beter in. Voor de "Cafe Nol altijd los" apres ski kun je beter naar Oostenrijk gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 februari 2010

Door: Anoniem over Ortisei

Mooi dorp met vele leuke winkeltjes. Apré ski vindt je bijna niet wel leuke cafetjes om toch een glaasje te drinken zonder hoempapa muziek. Pistes zijn lang breed en de meeste niet zwaar om te doen. de blauwe pistes lijken soms wel wandelpaden. Voor de wandelaar kan je hier op de berg uren lopen door de sneeuw op routes die dwars over pistes en door bossen gaan. De Sella ronde is ideaal om te doen maar vanuit Ulrich moet je doorskieen om op tijd weer terug te zijn. Anders de bus maar vanuit Christina terug. Deze busverbinding tussen de plaatsen is niet gratis terwijl je toch een hele dure skipas heb voor het hele gebied. Zou gratis moeten zijn. Prijzen in de berghutten zijn in de meeste gevallen normaal een enkel hut vraagt goud. Hier snel opstaan en doorskieen naar de volgende. Er zijn er genoeg. Door grote van het gebied is het er relatief rustig op de piste. Gebied is uitstekend voor de middelmatiger skieer. Hier krijgt hij zelfvertrouwen en de ruimte om expert te worden. Er is maar 1 afdaling naar het dorp aan een kant (sella ronde). De andere kant moet je met de lift naar beneden. In het Centrum stopt de bus op centraal plein dus als je in het centrum zit moet je lopen naar de liften en terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 december 2008

Door: Eric Janssen over Ortisei

Ortisei is het grootste en gezelligste dorp in het Val-Gardena gebied. De Seiser Alm is alleen voor beginners. De rest van het gebied is zeer geschikt voor gevorderden. Apres ski is matig. Eten is top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 oktober 2008

Door: kees over Ortisei

Wil even dit zeggen, ben een Oostenrijkofiel maar ik ga nu al 15 jaar naar Ortisei ..en wil nergens anders meer naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2007

Door: Ria over Ortisei

Wij zijn in januari in St Ulrich, oftewel Ortyisei, op wintersport geweest. Het is daar geweldig. Hele brede en lekker lange pistes die super geprepareed zijn. Het is een groot skigebied en als je een grote skipas koopt, heb je een dikke 1300km piste om te skiën.Wij waren er al vaker geweest maar dan in Canazei. Ook deze keer hebben we weer deel genomen aan een skisafari (evenals de vorige keer) en dat is ons super bevallen (weer).Het is georganesserd door nederlandse gidsen en is dus een nederlandse organisatie (snow-emotion; wat makkelijk is met de taal) en het zijn allemaal super enthousiaste mensen. Al met al het is in de dolomieten geweldig om te skien. Wij zijn beide bijna 60, dus je hoeft niet jong te zijn om deel te nemen aan zo'n safari. Er zijn ook verschillende niveaus. vriendelijke groet Ria

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 januari 2007

Door: Anoniem over Ortisei

Wij zijn de 2e week van Januari naar Val Gardena gegaan. Wat een geweldig gebied. Moderne liften en eindeloos skien. Ook de sella ronda is bijzonder mooi (denk wel aan de tijd)! Seiser Alm is een aanrader voor iedereen die van mooie brede pistes houdt. Lekker rookvrije restaurants en geen aangeschoten zingende Nederlanders die zaten allemaal in tirol in de regen! Wij heben 6 dagen zon gehad!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 december 2006

Door: Meike over Ortisei

Ik kom al 15 jaar in Siusi en ik vind het echt een prachtig gebied. Elke dag super veel skiën en genoeg eet-/ drinkgelegenheden. Verder zijn de pistes altijd mooi glad gereden en fijn om op te skiën. Het is er ook nooit heel druk doordat de pistes zo breed zijn en vaak ook verschillende afdalingen hebben. De afdalingen zijn niet heel moeilijk aangeschreven, maar er zitten best lastige stukjes bij. Ook voor snowboarders zijn er aparte stuntbanen. En natuurlijk zijn er de snelheidsmeters. Vanuit het dorp is er een goede verbinding met de alm, door een kabelbaan. Wat ik ook zeker het grote voordeel vind, is dat er niet zoveel Nederlanders zijn. Als je weer een wat afwisseling zoekt, kan je naar de nabijgelegen dorpen gaan, of de Sella-ronde doen. Al met al, vind ik het een super tof gebied, met veel mogelijkheden! Ik kan het ook iedereen aanraden om er eens naartoe te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 juni 2006

Door: Anoniem over Ortisei

Wij zijn in febr. 2006, na lange afwezigheid (20 jaar), weer eens naar Seiseralm gegaan. Nog altijd heerlijke zwierpistes. Het is enorm uitgestrekt en voor de kinderen ook geweldig. Ons appartement lag vlakbij de Eurotel lift. Ideaal, skiend het huis in en uit. Maar toch kiezen we er niet weer voor; een eind rijden (behoorlijke steile klim!) en niet genoeg uitdaging (meer), kun je goed skien dan is het hier "too relaxed". Je zoekt dan toch eens een zwarte piste, of flinke rode, en die kun je er helaas niet vinden. Maar zonder meer een prachtige uitgestrekte alm, met zeer veel liften en zalige zwierpistes. De innovatie is maximaal, fantastisch liftennetwerk, en alles "up-to-date". Voorheen in Berwang-Tirol geweest, dan is Seiseralm wel wat anders. Meer mondain en niet in de tijd stil blijven staan. (En heel weinig Hollanders). Al met al: mooi, groot zonnig skigebied, maar geen uitdagingen. Nadeel: absoluut maar dan ook absoluut geen apres-ski. Om 17.00 uur is alles dicht. Dat vonden we dus ook een groot nadeel. En voor de rokers: mocht je een sigaretje willen paffen..... dat kan alleen buiten (op terrasjes ofzo). Nergens mag in Italie binnen gerookt worden. N.B. We vinden de Oostenrijkers wel wat aardiger dan de Italianen! Althans, dat is onze ervaring.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2006

Door: Anoniem over Ortisei

Voor een echte familievakantie! Ook voor "oudere" mensen die het willen leren is de SeiserAlm heel geschikt. De Sella Ronda valt tegen: je zit veel in liften en de wachttijden kunnen aardig oplopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 februari 2006

Door: Annatal over Ortisei

Zojuist teruggekeerd uit Val Gardena/Ortisei/St. Ulrich. Dit gebied hebben we (2 ervaren skiers) voor het eerst bezocht. Wij vonden het geweldig ! We zaten in hotel Lersc, vlakbij de Seceda lift die ons toegang gaf tot een schitterend en afwisselend skigebied. We hebben geboft met het weer, 4 1/2 dag zon en 1 1/2 dag bewolking/sneeuw. De pistes zijn elke dag goed geprepareerd en de rijen bij de liften lopen vlot door. Prijs/kwaliteit verhouding is goed, en de mensen daar zijn supervriendelijk ! Reden om volgende keer weer te gaan

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 januari 2006

Door: Oof over Ortisei

Inderdaad is de apres-ski wat minder. De liften onderling in het dorp zijn niet verbonden met elkaar dus een stukje lopen hoort erbij. De Seiseralm is inderdaad voor familie en beginners. St. christina geeft bij mij de voorkeur en de apres-ski bij Hotel Wolkenstein krijgt van mij een ruime voldoende.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 14 januari 2006

Door: Erik over Ortisei

IK was er ook met de kerst in dec 2005. Leuk dorp maar beetje weinig vertier. Seiser Alm is leuk voor de familie maar voor de echte fanaat moet je toch de Sella Ronde doen en in Wolkenstein gaan zitten. Daar kun je meer kanten uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2005

Door: Walter Luyckx over Ortisei

We waren voor de eerste maal in st-ulrich en het is zeer goed bevallen, op de seiseralm was er genoeg sneeuw om de kinderen te leren skieen, alleen spijtig dat het s'avonds zo druk ik om terug te keren naar het dorp.in wolkenstein zijn goede oefenpisten voor beginners,het aanbod aan piste voldoet goed van makkelijk tot moeilijk, voor ieder wat wils, een aanrader voor gezinnen met kinderen.veel goede en grote stoeltjes liften met kleine wachttijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen