Skip to navigation Skip to main content
Val Di Fassa © Trentino Marketing G. Ramirez
© Trentino Marketing / G. Ramirez

In de regio Trentino in het noorden van Italië vind je meerdere fijne skigebieden. Als je hier op wintersport gaat, staat je een vakantie te wachten die nèt even anders is dan in het noorden van de Alpen. De bergen zijn ruiger, het eten een tikkeltje meer verfijnd en de pistes echt uitdagend. Ben jij toe aan een wintersport vol geweldige ervaringen?

Schitterende zwarte pistes

In het oostelijke deel van Trentino vind je in Dolomiti Super Ski 1200 km skipiste en hellingen die variëren van 3269 tot 800 meter boven de zeespiegel. Er zijn hier meerdere skigebieden: San Martino di Castrozza - Passo Rolle, Fiemme – Obereggen, Val di Fassa – Carezza en Alpe Lusia - San Pellegrino. Deze skigebieden zijn heerlijk voor alpineskiën en ze hebben geweldige zwarte pistes. Pistes waar wereldtitels op zijn bevochten, waar skilegendes zich op omlaag hebben gestort en waarvan jij gegarandeerd een adrenaline rush krijgt. Hou je van uitdaging en heb je lef? Dit zijn de pistes die je dan zeker moet proberen:

Pista Olimpia in skigebied Val di Fiemme

De zwarte piste Olimpia heeft een hoogteverschil van 1400 meter en is 7,5 km lang, verdeeld in drie delen. Het is een uitdagende helling, met optimale sneeuwcondities tot laat in het seizoen. De afdaling start op de Paion del Cermis, op 2250 meter hoogte. Vanaf de piste heb je prachtig uitzicht over de Alpen, van de Brenta Dolomieten en de oostelijke Dolomieten tot de Oostenrijkse Alpen.

La Volata in skigebied Val di Fassa

La Volata is een pure adrenalinekick van 2,3 km lang. De piste begint op 2514 meter hoogte en daalt af naar de San Pellegrino pas op 1918 meter hoogte. Die afdaling heeft een hellingsgraad van bijna 50%, dus maak je borst maar nat! Op deze zwarte piste volgt de ene steile passage na de andere. Niet voor niets oefent het Italiaanse nationale skiteam hier en worden er belangrijke internationale skiwedstrijden gehouden.

Tognola 1 in skigebied San Martino di Castrozza

Tognola 1 is een brede en technische piste van ruim 3 km lang. Hij slingert door de bossen van de Alp Tognola. Na een uitdagende route met verschillende hellingsgraden en bochten is de laatste strook een must als je een ervaren skiër bent. Tijdens de hele afdaling heb je prachtig uitzicht op de stad San Martino di Castrozza en de berg Pale di San Martino.

Geweldige pistes - daarvoor wil je naar Trentino!

Skiën in Trentino
© Trentino Marketing / A. Moling
3Tre world cup slalom in Skigebied Madonna di Campiglio - Val di Sole
© Trentino Marketing / P. Luconi Bisti
Skigebied Folgaria in Trentino
© Trentino Marketing / A. Cuel
Passo rollo in San Martino di Castrozza
© Trentino Marketing / R. Bragotto
Skigebied Pinzolo in Skirama Dolomieten
© Trentino Marketing / A. Russolo

Canalone Miramonti in Madonna di Campiglio

Dit is een legendarische piste en de racetrack van kampioenen. Deze uitdagende en technische piste is bekend van de World Cup Slalom. De piste start op 1725 meter hoogte en daalt af naar 1545 meter. De gemiddelde hellingsgraad is 27%, maar op sommige delen loopt dat op tot 60%!

Pista Olimpionica 2 in Paganella Ski

Eigenlijk is Paganella Ski een gemoedelijk skigebied, geschikt voor families. Met de Pista Olimpionica 2 heeft het skigebied echter ook een veelzijdige, uitdagende helling in de gelederen. Het hoogteverschil op deze helling is 1000 meter en dient als trainingsgebied voor skiërs van wereldklasse. De piste is verdeeld in drie delen, waarvan het middelste deel een ontzettend steile helling heeft, die als meest technische helling van het hele skigebied wordt beschouwd.

Pista Agonistica in Folgaria

Met een hoogteverschil van 280 meter is de Agonistica-piste de topper van het skigebied Folgaria. Dankzij de technische elementen en het brede parcours wordt de piste graag gebruikt bij belangrijke internationale skiwedstrijden. Ook is het een belangrijke trainingspiste voor de nationale topskiteams uit verschillende landen.

Skiën op de Presena gletsjer in Trentino
© Trentino Marketing / S. Mondino
Skiën op de Presena gletsjer in Trentino

Gletsjer skiën in Skirama Dolomieten

Skirama Dolomieten Adamello Brenta is een van de belangrijkste skicarroussels op de zuidlfank van de Alpen. Deze skicarroussel verbindt acht skigebieden met elkaar, waaronder Madonna di Campiglio, Paganella Ski en Alpe Cimbra - Folgaria. Andere skigebieden die tot deze skicarroussel behoren zijn Pinzolo, Folgarida – Marilleva, Pejo, Pontedilegno – Tonale, Monte Bondone en Lavarone. In totaal heb je met de skipas voor Skirama Dolomieten toegang tot 380 km skipiste. Skirama Dolomiti is van november tot april gegarandeerd sneeuwzeker. De pistes liggen op grote hoogte, tot op wel 3000 meter! Ze liggen namelijk op de gletsjers Presena en Pejo. Over zulke brede pistes skiën, dat is wel even een andere ski-ervaring!

Trentino deals

Overweeg je om een wintersport naar Trentino te boeken? De hele winter worden er hotelarrangementen aangeboden in Trentino, waarin de skipas is inbegrepen. Vaak zijn er ook andere extra’s, zoals de verhuur van uitrusting, skilessen en andere leuke extra’s inbegrepen. Bij hotels met eigen wellness en zwembad vind je speciale arrangementen waarin bv. yoga, massage en bijzondere saunaprogramma’s zijn inbegrepen. Meestal krijg je bij deze arrangementen ook nog korting op je skipas. Voor gezinnen zijn er aanbiedingen met korting op de skipas voor de ouders en kinderen tot 16 jaar, waarbij kinderen tot 8 jaar een gratis skipas krijgen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Trentino Marketing.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.