Recensies Kronplatz

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Kronplatz wilt kiezen. Een recensie over Kronplatz kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Kronplatz zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Kronplatz achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 maart 2019

Door: Marijke over St. Vigil in Enneberg

Geweldige pistes. Prima bereid. Eten op berg voor een lage prijs in talrijke hutjes

Al enkele jaren op rij naar dit skigebied als gevorderde snowboardster. Pistes zijn top. Voor ieder wat wils. Talrijke hutjes en sfeervol centrum. Vergeet de pizza niet aan de voet vd Miara.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 23 oktober 2018

Door: Susan de Vries over Pfalzen

Genoten van de rust en Italiaanse sferen

Pfalzen is een bestemming waar je in alle rust van je skivakantie kunt genieten. Een mooie en sfeervolle plaats met een aantal leuke accommodaties en goede restaurants. Voor ons was het iedere avond weer genieten tijdens het uiteten gaan. Nadeel is wel dat je met de bus of auto naar Kronplatz moet om de pistes te bereiken. Ook het skigebied is ons erg bevallen. Goed geprepareerde pistes, mooie uitzichten, leuke berghutten en vriendelijke mensen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 november 2017

Door: Mario Blomme over Kiens

Aan toegangsweg naar Plan de Corones, zeer comfortabele hotels

Klein dorp langs de weg naar Brunico en St.-Lorenzen, makkelijke verbinding met bus en sedert een paar jaar zelfs vanuit nabijgelegen spoorstation Ehrenburg naar ophaalbakjes (met zetelverwarming a.u.b.) vanuit einde van Riedpiste op de Kronplatz.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 7 maart 2017

Door: Kim over Olang

Zalige pistes

Alle dagen perfect geprepareerde pistes en 9 dagen schitterend weer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Kevin Lampers over Bruneck

Geweldig skigebied waar je altijd sneeuw hebt.

Ik ben voor de eerste keer naar Kronplatz geweest en het is mij echt goed meegevallen, veel keuze aan pistes. 1 ding vind ik wel spijtig om van de top naar volledig beneden te komen dat je de zwarte piste op moet voor iemand die enkel blauwe pistes wil doen. Veel Belgen hier bij de Kronplatz met de krokusvakantie, toch een 70% Belgen aanwezig hier. Après-ski beneden in het dal is hier ook super veel ambiance. En op de Kronplatz heb je altijd sneeuw omdat ze met 346 sneeuwkanonnen werken en elke nacht word er gewerkt aan de pistes. Vanaf nu ga ik er alle jaren heen met de krokusvakantie.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 maart 2015

Door: Regien Haak over St. Vigil in Enneberg

Prachtig skigebied. Perfect voor gezinnen

Zeer goed geschikt voor gezinnen met kinderen. Rustig dorp. Voldoende mogelijkheden voor beginners. Lieflijk dorpje met speelweiden en rodelbaan. Prachtige wandelmogelijkheden in het (UNESCO) park.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2012

Door: hans provijn over St. Vigil in Enneberg

Rustig familiedorp met 95% italianen in vakantie en goede restaurants , heel weing Duitsers of andere. prachtige blauwe piste naar het dorp van 2km die aansuit met kronplatz en via pocolin en bus van 20 minuten naar alta badia . ideaal geschikt voor families en apres-ski is enkel te vinden onderaan de piste naast de miara.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 oktober 2011

Door: Jacqueline over Olang

Voor het eerst in Italië op wintersport, de dolomieten zijn een perfecte mix van de oostenrijkse gemutlichkeit en het heerlijke italiaanse eten. Op de pistes errug lekker gegeten. Kronplatz is een overzichtelijke berg, iedereen verzamelt zich op de top en vanaf daar kan je vanaf elke kant naar beneden. Veel mooie brede blauwe pistes, maar ook wat moeilijkere rode pistes. Misschien niet voor de echte cracks maar zowel beginners als gevorderden kunnen hier prima uit de voeten. Apres ski is niet echt levendig, maar er zijn plenty gezellige stubes en hotels waar je voor weinig kan eten met betaalbare wijntjes :-).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 24 februari 2011

Door: Ans over Pfalzen

Pfalzen is een rustig dorp in een prachtige omgeving met aardige mensen. Als je van rust en natuur houdt zit je hier wel goed. Het Duits dat ze hier spreken is alleen lastig te verstaan. Wij hebben heerlijk gewandeld en gelanglaufd in de omgeving. We hebben niet op de ski´s gestaan, dus daar heb ik geen mening over.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 oktober 2010

Door: Anoniem over St. Vigil in Enneberg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 augustus 2009

Door: Mario over Bruneck

Hoofdplaats in Sudtirol (treinstation), Makkelijk bereikbaar via autostrade en nog 40 km gewone weg, skigebied ligt nog 4 km uit deze plaats (Reisach-Kronplatz), der glatzkopf, met voor zowel de beginner als gevorderden meer dan genoeg mogelijkheden (veel blauw langs de kant naar Olang, rood en blauw naar San Vigil (met aan het einde zelfs zeer brede eenvoudige beginnerspiste van wel zeker 2,5 km lang; 2 zwarte pisten (Sylvester, Hernegg, elk zowat 5,5 km lang lans de kant naar Reisach, heel wijs om te doen vooral 's morgens). Nu ook verbinding met Alta Badia (Corvara, San Cassiano, ...) via zwarte afdaling langs overkant van San Vigil en dan nog 20 min met bus tot afzet te Pedraces. Misschien niet de meest uitdagendste pistes maar wel erg verzorgd en ... veel kans op zon en in elk geval fijner van accommodatie en vooral het eten (Italiaanse flair) in vgl met de vette kost in Oostenrijk bevalt ons telkens weer. Voor de jonge lui, afspraak in de K1 benedenstation te Reisach. Ik vind het de iets verdere verplaatsing meer dan waard. Ik hoop dat de vele Nederlanders dit te ver blijven vinden, lekker veel plaats voor ons dan. Mario

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 januari 2009

Door: NN over St. Vigil in Enneberg

18 jan 2009. Wij zijn dit jaar voor het eerst in St. Vigil geweest. We vonden het een leuk dorp en de omgeving is prachtig. (om zomers te wandelen) Mooie lange pistes. Voor je boven bent moet je drie keer overstappen, wat wij niet zo leuk vonden, dan is een stoeltjeslift toch makkelijker. Liften zijn van goede kwaliteit. Wij zaten in hotel Sonnenhof direct voor in het dorp. Heel gezellig en lekker eten! Oostblok landen zijn hier ook ruim vertegenwoordigd! We hadden het geluk dat het erg mooi weer was.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 januari 2007

Door: Rens over St. Vigil in Enneberg

Een leuk dorp. Voor de geoefende skiër een redelijke gebied, maar niet echt een aanrader. Eten is fantastisch, maar de aprs-ski staat nog in de kinderschoenen. Al heb ik de indruk dat de Italianen geen interesse hebben om de après-ski echt uit te breiden. Het is er relatief duur in vergelijking met Oosterijk en Frankrijk, maar nog wel betaalbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 januari 2007

Door: Lientje over Olang

Wij gaan met onze 4 kinderen voor het 6de jaar daar skiën. Via skischolen leren skiën. De kinderen hadden een Nederlandse monitor, wat zeker een pluspunt was. Wij zitten in een appartement boven de sportwinkel Corones. Fantastisch rustig, bakker, slager, winkel, bank, onmiddelijk binnen bereik is héél handig. De skibus stopt praktisch voor de deur. De pistes zijn breed, duidelijk afgelijnd en je kunt verschillende kanten op. Ook goede verbinding mat Altabadia. Altijd zeker van sneeuw wegens kanonnen. Géén lawinegevaar. Je hebt een mooi overzicht én uitzicht. Het plaza om te eten boven op de berg is erg lekker en bij prijs. Ook gezellige après-ski hutten onderweg, zowel om te drinken als om middag te eten. Moderne liften met constante bewaking. Op en top. Dit is zeker mijn lievelingsbestemming! Als je meer wilt weten, geef een seintje: ikweetniet77@hotmail.com

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 oktober 2006

Door: Anoniem over St. Vigil in Enneberg

Klein gezellig dorpje, eerder geschikt voor families dan voor de mensen die vooral voor de apres-ski komen. Prettige beginnerspistes. Vanaf dec. 2006 ook verbinding naar Val Badia via een nieuwe zwarte piste en een bus. Je kunt er ook goed langlaufen. Lekkere restaurants en pizzeria's. Prettig is dat er geen doorgaand verkeer is omdat het dorp in een dal ligt dat doodloopt. Er komen hoofdzakelijk Italianen naar San Vigilio, in Bruneck daarentegen (andere kant van de Kronplatz) komen vooral Duitsers. Tip: met de sneeuwschuiver (gatto della neve) je naar Fanes laten brengen vanaf Pederue, slee op het dak en terug sleeend naar beneden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 december 2005

Door: Jean over St. Lorenzen

Lekker rustig dorp niet veel uitgaans mogelijkheden,maar .......daar komen we niet voor !!! We komen om te boarden en dat is GREAT !!!!!!!!! Nog 10 weken en dan zijn we daar weer. Da Capo here whe come , into the boarding zone !

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 27 november 2005

Door: Karen over St. Vigil in Enneberg

Vorig seizoen (feb. 2005) voor het eerst hier in de winter geweest. Erg leuk gebied, goede liften, gezellige eetgelegenheden naast de pistes en een fijne ski- school voor de kids. Het is wel vanuit Nederland een behoorlijk stuk rijden, dan rijdt Zwitserland/ Frankrijk/ Oostenrijk prettiger aan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 november 2005

Door: Anoniem over St. Vigil in Enneberg

Rustig, wat chic aandoend dorp. Goede restaurants.In enkele hotels wat apré-ski activiteiten. Als het mooi weer is zit je hier helemaal top. Lange beginners piste. Goede liftmogelijkheden vanaf de top van de Kronplatz, zodat je als beginner ook eens mee naar boven kunt zonder dat je naar beneden hoeft te skieën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 november 2005

Door: Neeltje over Olang

Olang... Ik ga nu al ik denk 7 jaar naar Olang en Plan de Corones en eerlijk waar ik vind het fantastisch. De skischolen zijn goed voor kinderen en de meeste leraren en leraressen kunnen duits, italiaans, engels sommige ook nog frans of spaans. Over het algemeen is Olang (hiermee bedoel ik MitterOlang) een rustig dorpje met een paar cafetjes. Er zijn niet veel nederlandse toeristen, waar ik persoonlijk wel van houd. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Kronplatz zelf is een heel overzichtelijke berg met heel wat skipistes. Het is niet te groot en als je zin hebt in een keer wat anders dan ski je naar de volgende berg of naar de berg aan de andere kant van St. Virgil. Genoeg te doen dus, voor niet alleen ervaren skiers maar ook voor beginners.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Kronplatz

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Kronplatz. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten

Reisorganisaties
kronplatz