Recensies Alta Badia

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Alta Badia wilt kiezen. Een recensie over Alta Badia kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Alta Badia zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Alta Badia achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 september 2018

Door: Anoniem over Alta Badia

Top skigebied

Top skigebied voor alle categorieën. Geweldige pistes prima verbindingen en prachtige tochten te skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 augustus 2018

Door: Susan de Waal over Badia

Voor ons geen andere bestemming meer

Alleen de route naar Badia is al prachtig. De indrukwekkende Dolomieten op de achtergrond, kronkelende bergpassen en schitterende uitzichten. Voor ons begint de wintersport dan echt officieel en we kunnen niet wachten om weer op de piste te staan. Badia is een rustige bestemming, maar het wat levendigere La Villa is nabij. Voor ons is het geen probleem om eerst een kleine tocht van liften en pistes te moeten maken voordat we in de rest van het skigebied belanden en echt grote tochten gaan maken. Sterker nog, het is een heerlijk om zo even in te skiën! Overigens is het ook aan te raden om de pistes rondom Badia te verkennen. Tevens een leuke berghut (Lee hutte) waar je echt lokale gerechten kan proeven en waar de bediening zeer vriendelijk en gastvrij is. Ook in de rest van het skigebied hele leuke berghutten met goed eten. Net zoals de restaurants in Badia en het nabijgelegen La Villa. Wat wil je nog meer? Skiën op perfecte pistes, goed eten, lieve mensen en een onwijs mooi landschap... Voor ons bestaat er geen andere bestemming meer!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 juli 2018

Door: Pieter over San Cassiano

Zo mooi

San Cassiano is een van onze favoriete bestemmingen in de Dolomieten. Sfeervol dorpje en klein dorpje, zeer goede restaurants en een geweldig skigebied nabij. De bergen, de pistes, de berghutten, de Italiaanse sfeer, alles klopt gewoon. We staan altijd een dag in de week vroeg op om ook de sella ronde te kunnen skiën. Zo veel mogelijkheden heb je dus hier.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 april 2018

Door: Leonie de Vries over Alta Badia

Skiën in Italiaanse sferen

In maart voor het eerst op wintersport naar Alta Badia geweest. Samen met mijn man sliep ik in het plaatsje La Villa in hotel La Majun. Een heerlijk luxe en prachtig verzorgd hotel op ongeveer 5 minuten lopen van de skipiste. Tegenover het hotel heb je zicht op een piste en skilift. In het hotel vriendelijk personeel, een heerlijk taarten/toetjesbuffet waar je rond het middaguur gebruik van kunt maken, een spa en een bar. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het hotel. Wij vonden het geen probleem om naar de gondel te lopen. Wel jammer dat je daarna moet blijven staan en niet kunt gaan zitten omdat het geen gondel is met een zitje. Eenmaal boven is de keuze aan pistes enorm. Je kunt zelfs vanaf hier richting de Sella Ronda skitocht skiën. En natuurlijk is het eten echt geweldig. Wij hebben onwijs genoten in Alta Badia en komen er zeker nog eens terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 maart 2018

Door: Jan den Draak over La Val

Rustig wandeldorp tussen skigebieden

La Val is een vriendelijk en rustig dorp met voldoende overnachtinsgsmogelijkheden. Er is een snelle skibusverbinding met Skigebied Alta Badia en ook de Kronplatz is goed te bereiken. In de omgeving van La Val zijn veel mogelijkheden voor schitterende winterwandelingen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 10 maart 2018

Door: Marit over Corvara

Prachtig dorp met fantastisch skigebied

Met 2 gezinnen op wintersport geweest, kids van 10,14 en 17. Iedereen fantastisch geskied, super gevarieerd skigebied, waanzinnig mooie omgeving. Geen lallende après-ski praktijken maar een heleboel gezelligheid. En de hele week zon!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: Wouter over La Villa

Fantastische pistes, goed eten en betaalbaar

La Villa is onderdeel van Alta Badia wat is verbonden met de Sella Ronde. Je hebt als beginner de mogelijkheid om in AB te blijven, maar als gevorderden ook naar ander gebieden via de Sella Ronda

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 26 februari 2018

Door: Gea van Dijk over Colfosco

Geweldig skigebied

Dorp straalt rust uit, er is een gezellige kleine après-skibar. Skiën tot aan de voordeur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: Arnold Kraamer over Alta Badia

Mooi skigebied, heerlijk brede pistes, leuke eetgelegenheden

Wezen skiën, heerlijke sneeuw, zat in dorp La Ila

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 31 januari 2018

Door: Laura over Alta Badia

Op en top Italiaanse gezelligheid!

Mijn vriend en ik gaan al jaren naar Alta Badia. Wat een fijne bestemming! Liften op loopafstand, goed eten, fijne afdalingen en veel mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 januari 2018

Door: Lisanne over Alta Badia

Een heerlijk skigebied

Eind december samen met mijn man Alta Badia bezocht. Wat een fijne bestemming. Prachtige hotels in het dorp en de skilift op loopafstand. Wij verbleven in hotel Antines waar je na het skiën in de gezellige hotelbar geniet van Aperol Spritz en heerlijke hapjes. Vanaf hier slechts 5 min. lopen naar de skilift. In het skigebied veel brede blauwe pistes. Ook toegang tot de Sella Ronda. Wij komen zeker terug

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 oktober 2016

Door: Mickey Kwee over Alta Badia

Sneeuwzeker, brede en lange pistes en afdalingen tot in de dorpen

Alta Badia ligt in de Dolomiten en heeft uitstekende verbindingen met alle omliggende skiegebieden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 september 2015

Door: M. Bijl over Alta Badia

Een mooi en gezellig skigebied

Vaak heel mooi weer, goed geprepareerde pistes. Je kunt op iedere piste lekker eten. Verschillende skiroutes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 27 september 2009

Door: Anoniem over Alta Badia

Een geweldig skigebied, wanneer het in Oostenrijk sneeuwt hebben we in Italië lekker zon. Het goede van Oostenrijk en Italië gecombineerd: de "gemütlichkeit" van Oostenrijk en het lekkere eten van Italië. Een geweldig skigebied: veel pistes in alle soorten en maten. Après ski is ook heel goed, je moet alleen wel weten waar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 januari 2009

Door: Rodnet over Alta Badia

Met een groepje van 5 ervaren skiërs ben ik de afgelopen drie jaar in Corvara in Badia geweest en ik moet zeggen dat de Dolomieten het mooiste skigebied ter wereld zijn: enorm veel pistes in alle mogelijke variaties, uitdagende tochten, geen dag hetzelfde en (vrijwel) altijd mooi weer. Sneeuw kan variëren door de ligging aan de zuidkant van de Alpen maar daar staat tegenover dat de pistenpreparatie op eenzaam hoog niveau staat, van 4 centimeter sneeuw maken ze hier nog een fatsoenlijke piste. Apres ski is niet te vergelijken met Oostenrijk, maar de kroegen en hotels zijn ok en de enige disco in het dorp is druk en gezellig en ik heb niet het gevoel iets tekort te zijn gekomen tot een stevig stuk in de nacht aan toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 november 2008

Door: Hans Roelvink over Alta Badia

Ik ken het Alta Badia gebied op m'n duimpje. Ik ben ook in verschillende gebieden in Oostenrijk (St. Anton am Arlberg) en Zwitserland (Davos) geweest dus kan redelijk goed vergelijken. Alta Badia is in 1 woord World Class. Ideaal gebied voor de levensgenieters die "sweingebrat in delicaten sause" de neus uitkomt en de senseo in de afval container hebben gegooid. Ik kan mijzelf niet meer heugen dat ik slecht weer heb gehad, hemel staal blauw en een felle zon langs het geweldige Sella massief. Vanwege de hoogte altijd perfecte sneeuw, zelfs als je in Oostenrijk op de stenen staat te skiën. Natuurlijk is het apres-ski niet gelijk aan Oostenrijk, maar daar heb je m.i. carnaval in Brabant voor. Colfosco heeft een prachtige afdaling tussen 2 ingesloten bergen. Niets mooiers dan de afdaling in Predraces, met een tussenstop bij het bergrestaurant en "spagetti funchi" naar binnen schoffelen kan deze afdaling niet meer kapot. Tochtje via de linies uit de 1ste wereld oorlog met de nodige Williams peren likeurtjes, is aan te raden, heel hoog, erg koud in de ochtend maar geweldig uitzicht. Marmolade (gletsjer) moet je een keertje doen, niet echt leuk te noemen, handjes bevroren, maar wel weer even afgetikt voor het archief. Je kunt de Sella ronde doen, hoef je niet super gevorderd voor te zijn, ben je 1 dagje onder de pannen. St. Cassiano is toppie, leuke afdalingen ook veel blauw voor kinderen en beginners. Op Piz la Villa altijd feest en muziek. Kortom zoveel keuzes, zoveel lekkere restaurants, iedere ochtend mijn espresso, ik wordt weer gelukkig. Misschien dat ik hier mijn pensioen gaan doorbrengen indien Balkende het toelaat om voor je 70ste af te zwaaien. Oja, lekker weinig Nederlanders, want die zitten natuurlijk in Oostenrijk patates frites met schnitzels weg te spoelen in een bedompte stube, omdat het altijd bewolkt is. Succes met je keuze en misschien tot ziens.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 19 april 2006

Door: *jan over Alta Badia

Alta Badia is wel een mooi gebied, maar ik ben toch de mooie en hoge bergen gewend van zwitserland. Heb al 2 keer naar Saas Fee geweest dat is toch wel wat anders dan alta badia. Het dorp is zelfs niet echt gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 februari 2006

Door: Anoniem over Alta Badia

Voor het eerst wezen skien in Italie, Alta Badi. Iedereen denkt altijd aan Oostenrijk en Frankrijk, maar vergeet dat er ook andere landen zijn die mooie skigebieden hebben. Reuze goed bevallen, pistes zijn goed voor de beginners en gevorderden. De accomodatie was ook goed. Ideaal voor stellen en gezinnen. De reis valt goed te doen met de auto. Apres ski is ook hartstikke leuk. De sellaronde is super om te doen. Veel blauw en rood. Voor de gevorderden is er ook veel uitdaging. Voor iedereen wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Alta Badia

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Alta Badia. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten