Beoordelingen Orcières Merlette

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Orcières Merlette te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Orcières Merlette ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Orcières Merlette op wintersport zijn geweest. Ben jij in Orcières Merlette geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 februari 2018

Door: Filip over Orcières Merlette

Mooi maar klein gebied

Als gevorderde skiër heb je dit gebied op 2 dagen gezien, je kan wel heel gemakkelijk buiten de pistes. Een goed gebied voor de familieskiërs waar presteren en kilometers maken niet belangrijk is.

Overzichtelijk
De liften kunnen niet dicht, wat bij wind heel koud kan zijn

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 18 december 2013

Door: Anoniem, Mechelen over Orcières Merlette

Zonnig gebied, plezant met kinderen

We gaan deze kerst voor de derde keer naar dit gebied. Uiteraard omdat de vorige 2 vakanties zeer goed zijn meegevallen. Het skigebied is misschien niet supergroot, maar is zeer overzichtelijk en vooral: zonnig! Begin januari kan het er wel koud zijn, maar als die zon er is, maakt dit voor ons veel goed. Onze dochter van nu 8 jaar volgt er skiles, wat ook goed meevalt. Het zijn Franssprekende monitoren, maar ze doen hun best om haar toch alles uit te leggen. Wat tot nog toe goed lukt;-) Ons appartement heeft direct toegang tot de pistes, er is een leuk zwembad in het centrum, evenals een schaatspiste. Prijs van de skipassen vallen ook nog goed mee.

Zonnig
Veel appartementen met directe toegang tot de pistes
Vrij rustig
Aan aantal verouderde liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 augustus 2013

Door: Anoniem over Orcières Merlette

Zeer goed skigebied

Waar Mathijs dat van betondorp haalt weet ik niet. Er zijn enkele hoge gebouwen met 15 verdiepingen maar dat maakt het juist zo schoon en beton is bij mij grijs. Van die verouderde liften begrijp ik eigenlijk ook niet. Er zijn wel nog 2 2-zitstoeltjesliften die ze altijd nog mogen vervangen, maar die zijn zeker niet slecht. Bovendien heeft het gebied momenteel 3 telemix en 2 snelle stoeltjesliften (één is voor dit jaar), en dan nog 2 recente 4-zitsstoeltjesliften. (Het kleine liftje Soleil moet je niet meetellen). Het project is nu nog niet aan de orde, ze moeten eerst oude stoeltjesliften vervangen. Ik heb liever dat ze wachten totdat er genoeg geld is voor een snelle lift dan dat ze snel kiezen voor een gewone stoeltjeslift. De skipassen zijn hier nog goedkoop. Orcières is voldoende sneeuwzeker, het is een ideaal skigebied voor de koude wintermaanden en het ligt hoog genoeg zodat de zon over de omliggende bergen schijnt en zo het hele skigebied kan bereiken. Het gebied beschikt ook over voldoende sneeuwkanonnen in geval van weinig sneeuw. Voor de echte beginners is het skigebied zeer goed. De beginners met al een beetje ervaring die kunnen zich begeven op de pistes van de Telemix Drouvet 1 en als ze het nadien ook willen Telemix de Rocherousse en de nieuwe stoeltjeslift Estaris maar dat zou ik eerst overlaten aan een meer ervaren skiër (onderaan piste Mézelle is nogal aan de moeilijke kant, de rode piste "Le Gourou" vind ik zelfs gemakkelijker omdat deze lager uitkomt, er zitten wel 2 moeilijkere stukjes in waardoor het een rode piste is). Ook voor de gevorderde skiërs is het een ideaal skigebied. Blauwe pistes zijn hier wel zeer weinig, veel voelen eerder aan als rood doordat er plots veel hobbels kunnen opduiken. Er zijn een paar goede rode pistes, maar ik vind zowel rode pistes als blauwe pistes in andere Franse skigebieden beter en aantrekkelijker. Alle pistes komen in het dorp terecht dus geen problemen met verbindingen die gesloten zijn. Het ligt wel ongeveer 2 uur van de snelweg verwijderd.

Skiën in de zon van 's morgens vroeg tot 's avonds laat
Goedkoop
Leuk dorp voor families met kinderen
Alles is te bereiken met stoeltjesliften
Geen verbindingen
Geen bomen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 december 2012

Door: Mathijs over Orcières Merlette

Kunstmatig verouderd skigebied met leuke pistes.

Ongezellig betondorp met verouderde liften, maar wel vrij steile pistes. Veel zon en dus weinig sneeuw. De toekomstprojecten komen maar niet op gang. De kunstsneeuwinstallaties stellen niet veel voor.

Mooie rode pistes
Betondorp
Verouderd liftensysteem
Te klein voor een week

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2011

Door: Anoniem over Orcières Merlette

Leuk gebied voor beginners, kinderen en zonaanbidders. Piste's zijn heel makkelijk, de zwarte zijn met rood te vergelijken. Het dorp komt op ons ongezellig over, maar als je er zelf wat van maakt dan kan het heel gezellig worden!. s'Morgens erg druk bij de liften. Vanaf de snelweg is het nog wel heel lang rijden over veel slinger-wegen. Maar wel heel mooi onderweg. Volg als je dicht bij het dorp komt niet je tomtom, maar de borden, anders rij je via een heel stijl en super smal wegetje [met sneeuw] het dorp in, ik kan je vertellen dat dat best heel spannend is als je tegenliggers krijgt, en niet nodig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 mei 2009

Door: Familie M. over Orcières Merlette

Wij komen zeker volgend jaar terug. We hadden een zeer goed hotel waar de kinderen goed werden opgevangen tijdens de dag. Zodat wij als ouder ook konden gaan skieën. Het skigebied was ook goed. Leuke pistes en niet druk. Spijtig dat we slecht weer hadden want we hebben geen terrasje kunnen doen. Het zwembad was ook de moeite en zeer proper. Wij vinden dit skigebied een aanrader. Tot volgend jaar dan en hopen dat we dan wat beter weer hebben.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 februari 2009

Door: Leha over Orcières Merlette

Voor een beginnende skier is dit een perfect gebied, maar de gevorderde skier is hier snel uitgekeken. De pistes zijn voornamelijk blauw en de rode pistes lijken ook wel blauw, de enkele zwarte (wij noemde dit een rode) piste is heel kort. Op de piste zijn 2 restaurantjes waar je pas om 12 uur een hapje kan eten, om half 5 zijn deze weer gesloten, ook is het er dan erg druk. Liften zijn echt wel verouderd, in het hoogseizoen zijn wachttijden van 20min. eerder regel dan uitzondering. Het dorp is ongezellig, wel kan er van alles gekocht worden, aan eetgelegenheden geen gebrek. Skischool voor kinderen zijn erg groot, 15 tot 20 kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 29 juni 2008

Door: Anoniem over Orcières Merlette

De mening van Guido verdient Orcieres zeker niet. Ben er twee keer geweest tijdens de kerstvakantie. Terwijl ze in de meeste andere skigebieden in Frankrijk liggen te bevriezen, zitten ze in Orcieres te bakken. Bijna alle pistes liggen op zuidhellingen en toch is de sneeuw er goed. Het skigebied is ook sneeuwzeker met de sneeuwkanonnen. De sleepliften zijn er goed, ook de 8 zetelliften (waarvan er drie snel zijn). Misschien dat er 2 of 3 oudere tussen zitten, maar ze moeten nog niet vervangen worden, want ze gaan nog niet traag. Alhoewel ze mogen altijd nieuwe neerzetten, vooral waar veel volk staat (2-zit). Iets gaan drinken of eten kost meestal 3.50 euro, spaghetti kost wel 12 euro, maar dan heb je nog niets gegeten. Je hoeft natuurlijk ook niet altijd op de piste te gaan eten, want daar zijn er maar twee en dan kun je ook nog een tijdje in de rij staan (bij het ene een kwartier en de ander een half uur, als het niet langer is). Ook schitterende pistes (gevarieerd, de meeste zijn rood). Schitterende dorpskern, met als uithangbord het sportpaleis (gratis zwembad en schaatsbaan, geen shorts) en er zijn ook een bowlingbaan en sauna en verder zijn er ook gezellige terrasjes. En er zijn ook mooie appartementen. Voor een week zeker de moeite waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 16 januari 2008

Door: Guido Gilissen - Sint-Truiden (B) over Orcières Merlette

Tijdens de voorbije kerstvakantie zijn wij gaan skiën in Orcières, Vars-Risoul en Superdévoluy. Orcières is een toegankelijk gebied voor alle skiërs en biedt voldoende variatie voor gevorderden, maar niet voor een ganse week. De geplande uitbreiding naar 2.900 m hoogte zal het gebied zeker nog aantrekkelijker maken, alhoewel ik mijzelf de vraag stel of men in Orcières èn in Frankrijk in het algemeen niet beter zou investeren in modernisering van de liften. Massaal veel sleepliften en verouderde (trage) zetelliften zijn schering en inslag, terwijl in Vars-Risoul de skipascontrole nog steeds door 'pisteurs' gebeurt. Géén van de 3 gebieden heeft overigens een zetellift met kap, alhoewel het 's morgens telkens +/- 10° vroor.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 december 2007

Door: ANDY VERMEULEN over Orcières Merlette

Ik heb nu reeds voor de 7e x daar mijn ski vakantie doorgebracht. Telkens de 1e week van het skiseizoen en ik vind het super. Niet druk, zeer sociaal in omgang met de mensen daar. Een echte aanrader voor mensen met kinderen. Ik ben er de 1e maal geweest zonder maar 1 minuut op de latten te staan. Ondertussen ben ik al een redelijk gevorderde skiër. Ocieres is voor mij 10 sterren waard.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 december 2006

Door: Anoniem over Orcières Merlette

Het is mijn 5de jaar op rij dat ik naar deze plaats ga skien , ik vind het zeer rustig. Niet super druk en vooral: het is een mooi skigebied. Niet supergroot waar je de mensen vlug leert kennen. Perfect voor gezinnen met kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen