Recensies Massif des Aravis

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Massif des Aravis wilt kiezen. Een recensie over Massif des Aravis kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Massif des Aravis zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Massif des Aravis achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2020

Door: Jenny over La Clusaz

Prachtig dorp met goede restaurants en barretjes.

Skipistes super netjes bijgehouden. Mooi uitzicht op de Mont Blanc vanaf Balme! Veel off-piste. Niet te druk skiërs verdelen zich goed over de pistes. Chillen bij La Praz of Happy chalet hapje eten. Tip wel reserveren of vroeg eten. Die Fransen zijn gek op lunchen dus alles zit snel vol !!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 mei 2018

Door: Linda over St. Jean de Sixt

Meerdere skigebieden aan je voeten

St. Jean de Sixt ligt centraal in het Massif des Aravis en dit heeft zo z'n voor en zijn nadelen. Allereerst is het hierdoor voordelig en kun je meerdere kanten uit, maar je moet wel altijd de auto pakken en zit niet direct bij de pistes. Wij vinden het altijd wel fijn om niet in zon wintersportdorp te zitten, maar wat lager in het dal. Die kilometers die we nog met de auto moeten maken stellen niet zo veel voor en nemen we voor lief. Skiën in La Clusaz en Le Grand Bornand is heerlijk maar kan in het weekend wel wat druk zijn met dagjesmensen, ook qua verkeer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 mei 2018

Door: Olaf over Le Grand Bornand

Wintersport in Frankrijk is zo gek nog niet

Le Grand Bornand is ons goed bevallen. Prima dorp, heerlijk eten en goed skigebied. Ze zijn bezig met het vernieuwen van de liften en ook komen er steeds meer faciliteiten. Wanneer je een keer naar Frankrijk wil is Le Grand Bornand een uitstekende optie. Ga ook zeker een dagje skiën in La Clusaz!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 april 2018

Door: De Nooy over La Clusaz

Sfeervol en veelzijdig Frans bergdorp

La Clusaz bewijst het tegendeel van het feit dat Franse bergdorpen niet sfeervol kunnen zijn. Het dorp voelt vanaf het eerste moment warm aan en grote betonnen appartementenkolossen ontbreken. Het dorp heeft een flinke omvang, met in het centrum een leuke verzameling van winkels, barretjes en restaurants. Vanuit het dorp kan je snel naar de kindvriendelijke/familieberg Beauregard of via Le Bossonnet direct dieper het skigebied in richting de Col de Balme. Ga zeker even naar die Col de Balme want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Dagje niet skiën? Maak een wandeling bij La des Confins waar ook veel wordt gelanglauft.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 5 maart 2018

Door: Annemijn Kroon over La Clusaz

Mooi skigebied: leuke bospaden, uitdagende rode pistes en niet te groot.

La Clusaz is een mooi skigebied met redelijk wat variatie en qua niveau voor ieder wat wils. Het gebied kent leuke bospaden, wat bredere groene en blauwe pistes voor beginners en voor gevorderden een aantal uitdagende rode pistes. Voor experts is het aanbod niet erg groot. Het park maakt dat het ook geschikt is voor freestyle.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 november 2014

Door: Dominique over Le Grand Bornand

Geweldig dorp!

Afgelopen winter in Le Grand Bornand geweest, en echt een geweldige vakantie gehad. Het dorp heeft een gezellig centrum, en bestaat uit mooie huisjes en chalets. De sfeer is hier heel gezellig. Ook de kleintjes hebben een fantastische vakantie hier beleefd. Zeker voor herhaling vatbaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 november 2014

Door: Anna over Massif des Aravis

Super skigebied en prachtig dorp

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Le Grand Bornand. Het dorp is echt prachtig en heeft een geweldige sfeer. Ook het centrum heeft een gezellige uitstraling. We hebben heerlijke afdalingen gemaakt, de afdalingen zijn op allerlei niveaus dus voor iedereen is het hier leuk. Komende winter zeker weer naar dit gebied!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 november 2013

Door: Anoniem over La Clusaz

Voor elk wat wils!

Ik ga niet herhalen wat voorgangers volkomen terecht hebben gemeld! Wij gaan nu al een jaar of acht per camper naar deze plek. Kamperen op camping Le Fernuy met prima en korte skibusverbindingen naar zeer gevarieerde pistes. Hebben reeds voor 2014 gereserveerd!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 20 maart 2012

Door: Marianne bouman over Le Grand Bornand

2 authentieke skidorpen, prachtige omgeving, heerlijke pistes. Zie nu al uit naar volgend jaar

Le Grand-Bornand en het skidorp Le Chinaillon zijn nog echte Franse dorpen, geen massatoerisme. De pistes zijn uitstekend, 90 km. Er is ook een skipas voor het Aravis-gebied, dan staat 220 km ter beschikking. Nodig is dit niet, Le Chinaillon en Le Grand-Bornand zijn trots op hun Olympische skiërs, ze zijn getraind en geschoold in hun eigen skigebied. Off piste is er ook het een en ander mogelijk. Een topper: de afdaling van Le Chinaillon naar Le Grand-Bornand voor een lunch of après ski en dan weer naar boven, met de lift of de bus. We waren met 2 gezinnen met pubers en een oud echtpaar. Iedereen heeft zich vermaakt. Wie niet skiede, ging wandelen of naar de markt of op een terras zitten. We hadden prachtig weer maar ook veel sneeuw!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 februari 2012

Door: Anoniem over La Clusaz

Ik kom al bijna 12 jaar zowel in de zomer als in de winter in La Clusaz en het is echt een geweldig dorp. In de afgelopen 12 jaar is het een stuk drukker geworden, maar daardoor ook beter als je kijkt naar alle faciliteiten en restaurants, enz. La Clusaz is echt nog een dorp wat authentiek is gebleven en de gemeente ook zo wil houden. Mooie pistes, geen hoogbouw, leuke kroegen en tevens ook een leuke vakantiebestemming voor de zomer, met Annecy op nog geen 30 kilometer en Genève op 50 kilometer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 18 januari 2012

Door: la clusaz is chill over La Clusaz

In het dorp van la clusaz is het zeer gezellig. ook op culinair gebied is hier veel te beleven, de restaurants zijn zelfs voor franse maatstaven suuuuper, wat pistes betreft is er veel afwisseling, en kan je elke dag een andere tocht maken. wij zaten in een chalet met prachtig uitzicht over de beauregard, en we hoefden maar 3 minuten naar de piste te lopen, voor kinderen is er midden in het dorp een oefenweidje met een mini-sleeplift en heel veel mensen van het esf, hier kun je gerust je kind droppen. la clusaz is super

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 23 februari 2011

Door: Armando over St. Jean de Sixt

St. Jean de Sixt is klein maar leuk. Je kan er fantastische toeskitochten maken. Er zijn diverse leuke restaurents in de omgeving. Geschikt voor de sportieve wintersporter niet niet wil feesten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 december 2010

Door: gerard over Le Grand Bornand

De apres ski mag echt wat beter zijn/worden. Ook de gevorderde skier heeft het er naar zijn zin.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 januari 2010

Door: Waterschoot over Le Grand Bornand

Zijn tijdens de kerstperiode van 2009 naar Le Grand Bornand geweest, de sneeuw kwaliteit was toen echt slecht. Het heeft tijdens ons verblijf enkele dagen flink geregend wat er voor zorgde dat het beetje sneeuw zeer snel weg was. Het dorp zelf is perfect, elke avond was er wel iets te doen. Het is een zeer gezellig dorp met mooie verlichting en veel winkels met plaatselijke specialiteiten. Verder vind je er een schaatsbaan en slee piste (niet te lang en niet te steil) voorzien van een stootkussen aan het einde van de piste. De bus verbindingen binnen het dorp van en naar de gondels lopen perfect en bestuurders zijn altijd beried informatie te geven aangaande andere bussen of rijden soms speciaal een stukje rond zodat je toch niet te ver moet lopen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 januari 2009

Door: Michiel over La Clusaz

Dit jaar voor het eerst in La Clusaz geweest met de mannen. Heel gaaf appartement op 4 min. lopen van de piste. Er lag veel sneeuw ook in het dorp en het weer was super!! Op de berg kan je goed eten, als je naar de juiste plekken gaat waar je bediend wordt, dus niet die vreet schuren. Ook de bediening spreekt vaak Engels of probeert zijn best te doen. Hahah het blijven Fransen!!! De lift boy's zijn Frans, dus laat die lekker met rust. Goede restaurants en winkels in het dorp (neem je geld maar mee) wel wat druk met auto's (Hummers Q7 BMW LaRo's). Volgend jaar ga ik er zeker weer heen. In januari, want dan is het lekker rustig op de piste en weinig Nederlanders. Ik heb voor een week €800,- betaald zonder huur ski's en de reis. Gr. Michiel

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 januari 2009

Door: rienk over La Clusaz

Lekker gebied. We zijn op heel veel plaatsen geweest met een groep en dit beviel ons prima. Veel chalets te huur voor een redelijk bedrag als je goed zoekt(Abritel). Wat leuk is is dat het een redelijk onbekend gebied is zonder veel Hollanders, niet zo druk dus( behalve inderdaad in het dorp). Het is geen megagroot gebied maar prima voor een week plezier. Goede winkels. Qua sneeuw hebben we zeer verrschillende resultaten gehad. De grote pistes richtng Clusaz waren vaak niet besneeud genoeg om te kunnen doen, maar er zijn wegen genoeg om overal te komen. Vanaf de weg van Clusaz omhoog liggen veel Chalets die te huur zijn. Ik ga er in ieder geval over twee weken weer naar toe! Succes!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2008

Door: Familie, 2 skiers, 2 snowboarders over La Clusaz

Gezelige wintersportplaats, leuke restaurants, gezelige terrasjes. Mooi sigebied. Eigenlijk heeft deze plaats alles wat men nodig heeft. Zowel voor de skier als snowboarder. Wij begrijpen niet dat hier zo weinig Nederlanders komen. Misschien te duur?? Of vanwege t gebrek aan Hollandse apres-ski?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 november 2008

Door: Anoniem over La Clusaz

Een gezellig dorp dat het authentieke karakter heeft weten te behouden: mooie winkels, goede restaurants en barretjes. Voor wintersporters van beginner tot gevorderden volop mogelijkheden. Daarnaast leuke dingen als sledehonden, een snowboardpark, maar ook een zwembad (van binnen naar buiten zwemmen in de sneeuw). Ook zeer kindvriendelijk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 december 2007

Door: Anoniem over La Clusaz

Ik ben een 3 jaar op rij naar toe geweest, laast was in 2006 is ik me niet vergis. Om te beginnen is dit een zeer goed gebied. Voor de meer gevorderde skiërs flink wat mogelijkheden. Maar voor snowboarders zijn er hier niet echt veel voorzieningen getroffen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 8 augustus 2007

Door: Eddy Dierckx over Le Grand Bornand

Is idd ook in de zomer een fantastische vakantieplaats voor gezin met kinderen. Prachtig zwembad, trampolines, tafeltennis, zalig klaterend beekje om dammetje te bouwen. Antieke paardemolen aan de kerk, elke avond speelt de muziekkapel in de kiosk op het dorpsplein etc ...En dan vergeet ik nog de enige mooie omgeving met prachtige wandelingen in de Chaine d'Aravis. Niks gevaarlijk, goed te doen met kindertjes. Voor ons is dit een dikke aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 10 december 2006

Door: Anoniem over La Clusaz

Zeer mooi en gezellig dorp met mogelijkheid om met de camper aan de piste te staan. Vanuit de camper skiën. Prachtig uitzicht. Beneden aan de lift kunnen de kinderen sleeën terwijl de ouders op een terrasje genieten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 oktober 2006

Door: Anoniem over La Clusaz

Leuk gebied om een paar dagen door te brengen op de latten. Dorp overvol met auto's, toch een leuk dorp maar al dat verkeer ben je snel beu. We hadden een leuk pension waar we verbleven, aan de piste met een heerlijk uitzicht.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 september 2006

Door: marjo over Manigod

Manigod is een prachtig dorp, het is klein en gezellig. De pistes zijn 7 km van het centrale dorp van Manigod. De eerste pistes "La Croix Fry" zijn heel gezellig ideaal voor gezinnen. De pistes zijn niet te moeilijk maar als je meer wil heb je meteen een connectie naar La Clusaz of Le Grand Bornand met de bus of ski en lift. Het ideale van Manigod is dat je vanuit het dorp snel naar de pistes kunt rijden zonder dat je in een vervelende file hoeft te staan. wat après ski betreft is het in Frankrijk belangrijker om tijdens de lunch goed te eten en gezellige restaurantjes zijn er volop aan de piste, helaas niet in het dorp. Het meer van Annecy is in de buurt dus het is ook ideaal voor de zomer. Kortom een aanrader om hier op vakantie te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Sneeuwhoogte
Massif des Aravis

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Le Grand- Bornand. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Aantal geopende pistes 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten