Recensies Les Trois Vallées

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Les Trois Vallées wilt kiezen. Een recensie over Les Trois Vallées kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Les Trois Vallées zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Les Trois Vallées achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 24 maart 2019

Door: Fabian over Les Menuires

Top gebied

Gezellig dorp en beste skigebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 30 januari 2019

Door: FRANCISCUS aem WOUTERS over Val Thorens

sneeuwzeker en veel km uitstekende pistes

Club Med Sensations is een van de betere clubs voor wintersport. (Waren aantal keren in Roi Soleil St. Moritz, ook in Pontresina en La Plagne. Villars in 2015. Samoens was top in 2018.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 19 maart 2018

Door: Ad Voermans over Val Thorens

Geweldig skigebied voor een ieder

Verschillende afdalingen mogelijk, door de vele verschillende pistes groen blauw rood zwart.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2018

Door: Jannie Bijkerk over Val Thorens

Val Thorens heeft ons hart gestolen!

Na jaren Oostenrijk voor het eerst Val Thorens. Wat een prachtige pistes! Zo ontzettend veel beter dan Oostenrijk! Tja... de appartementen zijn duur en van mindere kwaliteit. Maar, aan de piste. Daarnaast bespaar je op eten, want tussen de middag even een broodje eten in het appartement en dan weer verder op de ski's. Ook voor kinderen een prachtig skigebied! Het dorp is groot en alles is er te krijgen. Voor ons staat vast, de komende jaren niets anders meer. Val Thorens wint van Oostenrijk!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 4 maart 2018

Door: Daan van de Pol over Les Menuires

Erg mooi hoog gelegen skidorp met goeie aansluitingen tot de rest van Les 3 Vallees

Skipistes waren van 's ochtends vroeg tot de laatste lift omhoog erg goed. In tegendeel tot lager gelegen gebieden s' middags geen moguls op de piste waardoor ze goed begaanbaar zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Danielle over Saint Martin De Belleville

Mooi gebied, mooie piste

Onze dochter voor het eerst skiën en onze zoon al voor de 3e keer. Voor beide erg goed te doen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2018

Door: Frieda over Val Thorens

Prima gebied voor beginners

Montana Soleil ligt aan de piste. Prima kamer als je niet veel eisen hebt. Grote lockers voor je skies. Bakker brengt brood aan je deur als je bestelt. Supermarkt op loopafstand. In voorjaarsvakantie was het rustig op de pistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 februari 2018

Door: R Frowijn over Val Thorens

Uitmuntend skigebied

Een schitterend skigebied met zeer veel mogelijkheden, zeer goed geprepareerde pistes en veel afwisseling

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 5 februari 2018

Door: Jeroen over Val Thorens

Niet aan te raden

Wij zijn een weekje in Val Thorens geweest, de pistes en sneeuw zijn prima, heerlijk skiën, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het dorp zelf is een armetierige bedoeling, het appartement was ronduit slecht, en het is wel duidelijk dat de Franse bevolking het woord sfeer nog niet heeft uitgevonden. Val Thorens is een autovrij dorp. Dit is niet waar want de locals parkeren waar ze willen, dit is enkel bedacht om toeristen een parkeerkaart van 80 euro aan te naaien, zorg wel dat je op tijd bent, want een kaartje kopen wil nog niet zeggen dat je ook kunt parkeren. Het appartement geeft warm water voor 1 persoon, heel prettig als je met 4 mensen bent. daarnaast kun je lekker genieten van lauwe biertjes voor rond de 8 eu stuk. Wij zijn de eerste dag de hele dag bezig geweest met het regelen van allerlei zaken die voor zich horen te spreken. In het kort, en dit is voor iedereen, geef die 200 eu meer uit en ga naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië op skivakantie. Voor ons geldt in ieder geval; Frankrijk 1 keer maar dan ook echt NOOIT meer

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 14 november 2017

Door: Kim over Val Thorens

Super!

Allervetste ski gebied ever! Gezellige sfeer. Après-ski is veel minder dan in Oostenrijk, maar wel veel leuker! En geen carnavalsmuziek!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 april 2017

Door: Martin over Val Thorens

Prachtig gebied, maar met veel te weinig capaciteit

De vorige keer waren we hier eind november / begin december en dan is het goed te doen. In het naseizoen - eerste week april - zijn de wachttijden echter gigantisch: Niet alleen sta je soms een kwartier of meer in de rij voor een afdaling van 5 minuten, je staat makkelijk een half uur in de rij voor een drankje of een uur voor een tafeltje bij een restaurant. Alles bij elkaar is een gevorderde skiër meer tijd kwijt met wachten dan met skiën. Volgend jaar weer naar Italië, met als bijkomend voordeel dat een pizza daar de helft kost en een Espresso maar een kwart...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 november 2016

Door: Susan Kramer over Les Menuires

Geweldig skigebied

Les Menuires is een plaatsje midden in het skigebied Les Trois Vallees. Bij minder goede sneeuwcondities kun je toch nog altijd goed skiën in Val Thorens. Het gebied is zo uitgebreid dat je altijd wel je pistekaartje bij je moet hebben en moet je bijtijds weer teruggaan naar je eigen gebied, want anders mis je de liftaansluitingen. Bij de appartementen zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes. Vergeleken met de andere plaatsen in het skigebied is Les Menuires redelijk 'goedkoop'

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 14 september 2016

Door: Bert over Orelle

Uitstekend alternatief

Vorig jaar de wintersport doorgebracht in Orelle. Wie de drukke dorpen in Les Trois Vallees wil vermijden zit hier goed. Vriendelijk geprijsde accommodaties, rustige bestemming en geen apres-ski. Iedere dag wel een flink stuk met de lift maar dan sta je ook midden in het skigebied. Daarna geniet je, zoals iedereen, van al het moois dat dit skigebied te bieden heeft. Och wat kan je hier mooi skien. Wanneer je niet op zoek bent naar apres-ski etc. kun je gerust naar Orelle

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 2 mei 2016

Door: Ineke over Val Thorens

Top skigebied!

Ook na al 15 keer in Val Thorens te zijn geweest, gaat het gebied nog steeds niet vervelen. Prachtige pistes voor beginners en gevorderden. Wel jammer dat de prijzen op de piste behoorlijk omhoog zijn gegaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Marc over Val Thorens

Heerlijk gebied waar we jaren graag komen

We komen al jaren in wisselende bezetting in Val Thorens. Het is een gebied waar jong en oud zich kan vermaken op de piste. De pistes zijn er zoals veel in Frankrijk breed en goed onderhouden. Apres-ski is er er zeker, niet voor niks een Frans woord. Het is echter anders dan in de meeste plaatsen in Oostenrijk. Pisterestaurantjes zijn er ook in overvloed, met fijne plekjes in de zon. Het eten in de avond is ook heerlijk, (met zelfs een sterren restaurant). Wel even reserveren. Let wel een beetje op de vakantiekalender van Frankrijk, kan erg druk zijn als de grote steden vrij hebben nl. Met andere woorden, wanneer gaan we weer?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Marcia over Les Menuires

Super mooie lange pistes

Erg mooi gebied en genoeg km kan je er maken. Leuke tochten omdat het gebied erg groot is.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 maart 2016

Door: Bart korthoudt over Les Menuires

Heerlijk om terug te komen!!!

Les menuires is gelegen in Les 3 Vallées. De piste's zijn heerlijk om te skiën!!! De piste's zijn oooh zo heerlijk!!! Prachtige events zoals de skileerkrachten met de fakkeltocht!!! Je staat er met een zakdoek in je handen van alle emotie's i love it!!! Les menuires verdient een grote bravo voor hun respect naar de toeristen!!! Ik vind het heel knap en heel belangrijk dat mijn collega's daar ook zijn met een deftig uitgeruste Brandweer korps. Ik heb zo genoten Les menuires blijft voor eeuwig in mijn hart bestaan!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 maart 2016

Door: Jessica de Groot over Val Thorens

Prachtige pistes!

Als je wilt skiën of snowboarden: top gebied! Mooie lange, brede, goed geprepareerde pistes. In het hele Les Trois Vallées gebied kun je fantastische tours maken en er is genoeg uitdaging voor zowel beginners als gevorderde wintersporters. Leuke winkels en restaurants, aan de prijs maar neem een appartement direct aan de piste en je bespaart een hoop geld. Apres-ski: matig. Er zijn wat leuke tenten maar duur en niet een duidelijk programma (of openingstijden) is er niet. Maar met een appartement direct aan de piste en het scala aan horeca is het prima vermaken in Val thorens.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 mei 2015

Door: floris veenhoff over Val Thorens

Groot overzichtelijk gebied, mooie pistes, weinig sfeer en hoge prijzen

Ik ben van 2 t/m 9 mei 2015 naar de Dutchweek in val thorens geweest. een week later had het niet moeten zijn want de sneeuw kwaliteit daalde hard en het weer werd steeds meer zomers. Val Thorens heeft een redelijk groot overzichtelijk gebied met mogelijkheden voor elke skiër, de pistes worden goed geprepareerd en de skiërs die aanwezig zijn hebben redelijk wat ervaring (wat rare incidenten voorkomt). De liften zijn in tegenstelling wat er vaak wordt gezegd redelijk snel maar inderdaad wel verouderd (stoeltjesliften). Er lag meer dan genoeg sneeuw maar de kwaliteit werd minder met de dag. De sneeuw was óf te ijzig en oud óf te papperig. Ik heb voor de Dutchweek gekozen met het idee dat er veel après-ski zou zijn. Ik merkte hier echter minder van dan eerder gedacht en het verbaasde mij dat, toch één van de grootste feestplekken van de Alpen, 'La foulie douce' zelfs dicht was. Ook de line-up van de stages en locaties vond ik vaag en erg groot waren de namen niet, tot grote spijt. Ook was de après-ski erg duur en vind ik het niet waard om 5 euro te betalen voor een blikje cola. Die hoge prijzen zijn jammer want de terrassen zaten lang niet altijd vol. Echter was het fijn dat er genoeg supermarkten in het dorp aanwezig zijn (waar de prijzen ook niet de laagste zijn) zodat je toch kan lunchen in het appartement i.p.v. op de piste. Het is dan ook handig en relaxt dat de appartementen aan de piste liggen zodat je gelijk een uitweg hebt mocht het weer slecht zijn of mocht je thuis willen eten. De sneeuw viel me mee, de appartementen staan paal naast de pistes, maar de Dutchweek viel tegen. Kortom een aantal negatieve en positieve punten over Val Thorens. Ik wil zeker terugkomen maar dan eerder in het seizoen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 mei 2015

Door: Anoniem over Val Thorens

Prachtig skigebied met veel variatie en hoge prijzen

Skiën in de lente wie houdt dat voor mogelijk, in Val Thorens kan het! maar begin mei waren de piste, ondanks goede preparatie van de pistebullys, niet best.. In de ochtend, mist, ijzig, en al naar gelang de temperatuur toenam was boven aan de berg nog te skiën maar beneden dikke slush puppy, heel vervelend skiën. Wat ons is opgevallen zijn de zeer hoge prijzen voor eten en drinken op en ronde de piste, vakantie in de sneeuw bestaat uit een mooi gebied maar ook verwend worden op een terras, je moet uitgaan van 60-70 euro voor een gezin voor een drankje en een hele simpele lunch (panini, frites o.i.d). Veel skiërs verruilen het terras voor hun appartement, en dat is jammer vooral voor de sfeer. De bediening is bijna onfrans, netjes, snel en ook als je Frans niet optimaal is dan kun je je ook prima in het Engels verstaanbaar maken. De Dutchweek was gezellig maar het ontbrak aan grote namen, 's avonds in de tent en voor wie wil doorfeesten in één van de clubs, de overlast is zowel in het appartement als op straat minimaal, een compliment aan de feestvierders. Ik ben ervan overtuigd dat mijn beoordeling een stuk positiever was geweest ergens in februari/maart, dit is een walhalla voor de beginnende tot gevorderde skiër met prachtige afdalingen, bijna allemaal heerlijk lang, zelfs in mei waren er nog 60-70 piste km geopend. Appartementen aan de piste is geweldig, je hotelkamer uit, ski's onder en gaan, top geregeld.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 maart 2015

Door: Peter over Val Thorens

Prachtig gebied

De week voor kerst 2014 zijn we naar Val Thorens geweest. Eerst zouden we naar Oostenrijk gaan, maar daar lag geen sneeuw. In Val Thorens wel, al kon je niet makkelijk naar de andere valleien gaan, werd er verteld. Zijn dus alleen in het gebied van Val Thorens zelf geweest. De afdaling naar en in Orelle zijn echt aanraders. Natuurlijk was het druk, maar heel erg lang wachten hoefde je nauwelijks. De pistes lagen er goed bij, ondanks de omstandigheden. Van drukte en lawaai in het uitgaansleven heb ik weinig gemerkt, ik vond het wel gezellig allemaal. De restaurants spraken met niet echt aan, dat is in Oostenrijk toch wat leuker. Maar supermarkten genoeg om zelf wat klaar te maken, prijzen daar vielen me enorm mee, dus alles van huis uit meenemen is niet nodig. Ik vond het mooi dat de pistes door het dorp heen liepen, dat geeft wel iets extra's. De skilessen waren van 9 tot 12, beviel ook goed, kon je daarna nog een paar uur met elkaar skiën. De appartementen zijn wel heel krap allemaal, daar moet je wel rekening mee houden. Maar ja, je zit wel in een topgebied. Ik ga er zeker nog een keer heen als de kids ouder zijn en dan nemen we een pas voor het hele gebied. Dan kunnen we echt lange tochten maken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 januari 2015

Door: Alexandra over Val Thorens

Het beste wintersportgebied voor liefhebbers, ook met kinderen

Wij komen met ons gezin met vier kinderen (5-15 jaar) al zeven jaar in Val Thorens aan de rue de Soleil. Er is daar goede kinderopvang (nursery, garderie, piou piou club) en je hebt de keuze uit drie skischolen die ski- en snowboard lessen verzorgen (ook in Nederlands) voor kinderen (en volwassen) vanaf drie jaar. Het gebied is zo groot dat je ook bij extreme drukte altijd een piste kunt vinden die niet zo druk is. De wachttijden bij de drukste liften van Val Thorens (Peclet, la Moutière, Plein Sud) zijn te overzien, als je het timed sta je maximaal 10 minuten te wachten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 januari 2015

Door: martijn over Les Menuires

Mooiste skigebied in de hele wereld!

Eindeloze pistes. altijd goede sneeuw, wat wil je nog meer! En sneeuwzeker! Kortom ik ga hier al 5 jaar lang achter elkaar naar toe en wil niet anders!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 4 december 2014

Door: Denise over Méribel

Mooi en gezellig dorpje

Al een aantal keer in Méribel geweest, keer op keer een fantastische tijd beleefd. Het dorp is erg gezellig, er hangt een knusse sfeer. Verder zijn de pistes uitstekend en voor iedereen de moeite waard. Kom er graag weer terug deze winter!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 14 november 2014

Door: Skoover over Les Menuires

Typisch lelijk Frans skidorp maar zalige pistes.

Geen mooi dorp zoals in Oostenrijk. Geen afdalingen tussen de bomen. Maar voor liefhebbers van hoge bergen en witte vlaktes, ideaal. Soms heel erg druk, zeker bij slechtere weersomstandigheden. Heel vaak kan je niet de ganse pas 3 Vallées gebruiken omdat de verbindingen gesloten zijn wegens te veel wind, mist of iets anders...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 oktober 2014

Door: Daniel dV over Courchevel

Groot skigebied, duur dorp

De verschillende dorpen van Courchevel hebben elk hun eigen karakter. Wat wel overeenkomt is dat ze allen vrij duur zijn. Het skigebied is uitgestrekt, groot en echt heel mooi! Voor de après-skiërs zijn er ook duidelijk een aantal geschikte locaties. Verder afwisseling tussen nieuwbouw en chalets.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 september 2014

Door: Buijs over Val Thorens

Super uitdagend skigebied voor de ECHTE SKIËRS wil je meer Apres-skiën dan skiën in typische Oostenrijkse sfeer kies een andere bestemming!!!!!

Mooi skigebied met prima pistes waar je je nooit verveelt!!! Voor gezinnen denk ik iets minder want het draait in Val Thorens nogal om uitgaande jongeren welke s'avonds en s'nachts nog wel eens luidruchtig kunnen zijn!! En ook het taalgebruik is dan niet altijd even netjes te noemen. Maar ik vondt dit alles nog redelijk meevallen en zou zelf best kinderen durven meenemen naar Val Thorens al moet ik zeggen dat er niet veel gezinnen met kinderen daar kwamen toen ik er was in maart 2013!!!! Kortom een prima skigebied met geweldige pistes en lift faciliteiten. En omdat het gebied zo groot is blijf je uitdagingen houden ook al kun je al goed skien!! En de prijs-kwaliteit verhouding vond ik prima. Skien zal nooit super goedkoop worden maar gezien het prima gebied en de prima faciliteiten is de prijs redelijk te noemen!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 4 april 2014

Door: snowboard-ster over Val Thorens

Fantastisch!!

Ik ga over twee weken voor de derde keer dit seizoen naar Val Thorens. Ik heb in de afgelopen 20 jaar in veel skigebieden mogen zijn, maar niks is beter dan Les 3 Vallées. Ik hoor veel mensen zeggen "Onvriendelijke Fransozen", "Oostenrijk is veel gezelliger", "Frankrijk is duur" enz. Over de zogenaamde onvriendelijkheid: dat is mij nog nooit opgevallen. Wellicht komen ze niet jodelend je Schnitzel brengen inderdaad. Maar ik houd niet van schnitzel dus dat scheelt. En dat Oostenrijk veel gezelliger is.. Dat kan; ieder zijn mening. Ik kom echter om te snowboarden/skiën en hoef niet om 14.00 met een halve liter bier in de kroeg te staan. Dat kan ik thuis ook doen. Het verschil is dat je een van de beste en grootste skigebieden (of Portes du Soleil) in de wereld bezoekt als je in Val Thorens bent. De Folie Douce met top live-muziek (vanaf 15.00 uur tot 16/17/18/19 uur; afhankelijk van het weer), saxofonist en MC is werkelijk geweldig evenals de feestjes bij de 360-Bar. Ook 's avonds en 's nachts kun je goed vertoeven in Val Thorens. Frankrijk is duur? Hmm.. Ik ben in januari 10 dagen voor €400 (incl. bus+skipas+appartement) gegaan, in maart 6 dagen voor €200 (incl) en over twee weken 8 dagen voor €250. Zoiets krijg je in Oostenrijk naar mijn weten niet voor elkaar. Verder gooi ik mijn koffer vol met soep en spaghetti en geef ik gemiddeld in een week niet meer dan €100 uit daar. Je kunt het echter inderdaad zo duur maken als je wilt (Flesje Cristal Champagne bij de Folie Douce voor €2900 :) ) Voor degenen die op wintersport gaan om daadwerkelijk te wintersporten: In Val Thorens moet je zijn! * O ja: alle accommodaties zijn gelegen aan de piste; je hoeft dus niet met een bus of gondel (Östenreich) om het skigebied in te komen :)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 april 2014

Door: Jim Bosman over Brides Les Bains

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Brides Les Bains is de geschikte plek als je wilt genieten van skigebied Les Trois Vallées voor een mooie prijs. Verder biedt het dorp alles wat je nodig hebt voor een mooie wintersportvakantie. Genoten en kan het iedereen aanraden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 april 2014

Door: Wilco over Orelle

Klein dorp

Het dorp is vrij klein, voor ons net iets te rustig. Het is wel een stukje met de bus of auto om bij het skigebied te komen. Voor iedereen die graag veel rust wil, is dit de perfecte plek.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2014

Door: Peter de Haan over La Tania

Vanuit de rust naar een prachtig skigebied

Mijn partner en ik zijn hier afgelopen maand geweest. We houden van rust na het skiën. La Tania bood ons alles wat wij willen tijdens een wintervakantie. Rust en knallen op de pistes. Waanzinnig mooi skigebied! Helemaal top

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2014

Door: Daan Eggermont over Val Thorens

Gezellig en prima pistes

Hier voor de eerste keer heen ten opzichte van Tignes een prima skigebied met een gezellig dorp, soms wat te gezellig als je wilt slapen en ze lopen te gillen als de disco's dicht gaan. Dus wil je van een goede nachtrust genieten kies dan voor een hotel of appartement aan de piste of buiten het uitgaansgebied. Ook worden niet alle afdalingen altijd geprepareerd wat soms aardige bulten oplevert zeker met veel verse sneeuwval zoals in onze week. Al met al een plek om zeker naar terug te komen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 13 december 2013

Door: Anoniem over Brides Les Bains

Lekker goedkoop

Voor het derde jaar hier in één van de grootste gebieden van de wereld. Skiën in het gebied van Les Trois Vallées. De uitvalsbasis is goed te noemen, en heel erg in trek bij Russen, Polen, Wit-Russen en Oekraïners. Dus de westerse vakantiegangers kom je hier weinig tegen. De accommodaties zijn dan ook voordeliger dan elders in het gebied, het minpunt vind ik, is dat "schone" studio's ver te zoeken zijn. Dit betekent dat ik zelf eerst alles "zelf" schoonmaak, en dan is het goed mee te leven. Voor 14 nachten betaal je ongeveer €520,-. Geschikt verklaard dus! Het enige nadeel is, dat je met de gondel ongeveer 12 minuten onderweg bent naar het basis station Méribel. Maar dan staat er een gebied van 600 kilometer voor je klaar!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 juni 2013

Door: Miranda over Les Menuires

Fantastisch skigebied voor kleine kinderen

Les Menuires is echt een topgebied voor gezinnen met kinderen die willen leren skiën. Onze jongste van 4 heeft voor het eerst geskied afgelopen kerstvakantie en de vlakke oefenweides met lopende band liftjes zijn perfect om te leren skiën! Voor ons genoeg blauwe en rode pistes, dus een zeer afwisselend en uitgebreid skigebied. Het is wel erg druk in de vakanties merkten we op. Het dorp zelf is ook erg gezellig voor gezinnen. De kinderen vonden de lange sleebaan helemaal geweldig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2013

Door: Robbert over Val Thorens

Het ultieme wintersportdorp?

Wat wil je als je op wintersport gaat? Sneeuw, goede pistes en gezelligheid. Val Thorens biedt het allemaal. Ik stelde mij een ongezellig en sfeerloos dorp voor maar dit viel reuze mee. Door de chaletachtige bebouwing voelt Val Thorens gezellig aan en op het gebied van après-ski zijn hier ook voldoende mogelijkheden. De 360 Bar en La Folie Douche liggen direct aan de piste, in de avond verplaatst het feest zich naar de Malaysia en het Snowcafe. Over het skigebied niets dan lof. Ik heb alleen geskied in het Val Thorens-Orelle gebied maar dit was voor 4 dagen meer dan genoeg. Afwisselende pistes waarvan de eenvoudige afdalingen direct bij het dorp liggen. De sneeuwkwaliteit was optimaal en de liften zijn modern. Alle facetten van wintersport zijn in Val Thorens vertegenwoordigd.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 3 januari 2012

Door: lesmen27 over Les Menuires

elke dag actuele foto's uit Les Menuires zie : http://www.flickr.com/photos/123_456/collections/72157628393506447/

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 december 2011

Door: Chris over Val Thorens

Heel mooi gebied. Ben niet zo lyrisch als sommige andere mensen hier. Ik ken wel andere gebieden die net zo mooi zijn. Voor beginners is het niet altijd even makkelijk. Après-ski us voor Franse begrippen top, al mis ik wel een tentje onderaan de piste waar iedereen blijft plakken, maar bar 360 halverwege de piste is top. Helemaal tijdens Dutch week.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 23 augustus 2011

Door: Joyce over Val Thorens

Geweldige vakantie gehad, een super skigebied!! Wij gaan nooit naar hetzelfde gebied maar moet bekenen dat we dit jaar weer heen gaan. Volgens ons is er niet mooier.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2011

Door: Anoniem over La Tania

Het was echt geweldig in La Tania. Veel mogelijkheden om te skieën en snowboarden. De omgeving is prachtig en we hadden schitterend weer. De prijzen in de horeca zijn wel hoog, maar b.v. bij SnowFood in het dorp valt het wel mee.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2011

Door: Olivier over Courchevel

Courchvel ligt mooi centraal in Les 3 vallees. Je kunt er prachtige skitochten maken. De plaats is een stuk duurder dan bv. Les Menuires en dat merk je aan het publiek dat er komt. Je moet echt oppassen waar je iets gaat drinken, want sommige tenten zijn wel heel duur.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 juli 2010

Door: Anoniem over Val Thorens

Het mooiste skigebied ooit! Sinds ik hier ben geweest wil je niks meer anders. Met familie gaan we altijd de 1 is beginner en de ander skiet al 14 jaar voor ieder wat wils!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 februari 2010

Door: Netty over Méribel

Meribel is een van de dorpen van het Trois Vallees skigebied, 650 km skipiste, lange afdalingen, prima verbindingen dmv stoeltjesliften en gondels, geen sleepliften. In Meribel geen lelijke grote appartementencomplexen maar laagbouw, veel hout, chalets. Door de centrale ligging in het skigebied ski je zo naar Val Thorens, Les Menuires, Courchevel. Het skigebied ligt hoog, dus weinig bomen, kan koud zijn en waaien daarom niet zo geschikt voor jonge kinderen.Apres ski in Frankrijk is niet te vergelijken met Oostenrijk, je ziet hier een stuk minder kroegen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 februari 2010

Door: Anoniem over Val Thorens

ValThorens en natuurlijk het gehele skigebied 3 Vallees enige echte skigebied in Europa. Ga meerdere keren per jaar skieen maar altijd minimaal 1x naar 3 Vallees en dat al meer dan 30 jaar... en ja er is veel veranderd van een paar appartementen gebouwen destijds in ValThorens en het toen nog (op sommige plaatsen dan en vergeleken met nu) schilderachtige Les Menuires. super faciliteiten altijd voorop in de ontwikkeling van nieuwe liften en giga aanbod van pistes en gelukkig nog off piste mogelijkheden. Helemaal top!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2010

Door: Willem over Val Thorens

2 keer per jaar ga ik skien. 1 week ieder jaar naar een gebied waar ik niet eerder geweest ben, gewoon om weer eens iets nieuws te proberen, maar ook 1 week, ieder jaar weer, naar Valtho. Ik zou niet zonder kunnen. Meer sneeuwzekerheid, skigenot en variatie bestaat er gewoon niet. Ja, het is allemaal waar, de appartementen zijn klein, het is er duur, niet zo gezellig als in Oostenrijk, de Fransen zijn absolute horken en het sterft er van de Nederlanders, maar als je daarmee kan leven en voor het pure skien/boarden gaat is er geen gebied dat maar enigszins kan tippen aan Les 3 Vallees. 1 tip: gebruik Les Menuires alleen als verbindings plaats. Een lelijker ski oord bestaat er namelijk niet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 7 januari 2010

Door: Vermeir Gino over Val Thorens

joehoe, op 6 maart naar val thorens, VOOR DE EERSTE KEER!!!! ben zeer benieuwd hoe het daar zal zijn, we zijn gewoon om te skieën in Italie, obergen, ook een prachtig skigebied!!!!! zeer aan te raden zeker voor beginners! wie eens wat anders wil, met z'n allen daarheen!!!! Maar nu afwachten wat het in val thorens gaat zijn! Groetjes Gino

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2010

Door: Waterschoot over Val Thorens

In Val Thorens steeds in een chalet geweest, dus zelf eten maken. Is ons steeds zeer goed bevallen, Val Thorens is gewoon perfect om te skiën (brede pistes, boven de boomgrens dus geen kleine paadjes). Er is enkel een groot nadeel en dat is de prijs. Het dorp op zich vind ik persoonlijk niet zo speciaal, er is een klein winkel centrum met zwembad, zaal met spelcomputers en wat sportruimtes. Het dorp kan je makkelijk doorkruisen door een systeem van brug en lift, zo moet je niet steeds berg op en af lopen. Het dorp is in principe verkeersvrij, dit wil zeggen dat er geen auto's langs de straten mogen geparkeerd staan en je dus een parking moet huren. Dit kan vaak bij het hotel of vakantiecentrum zo niet moet je een parking huren buiten het dorp. Verse groenten of vlees zijn er schaars en duur. Duur is het verblijf daar over het algemeen toch wel maar skiën of boarden kan je er ongelofelijk goed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 december 2009

Door: Jolanda over Saint Martin De Belleville

Wij komen al 10 jaar in dit gezellige dorpje. Vanuit ons appartement loop je 10 meter naar de gondel, de Saint Martin 1, daarna de stoeltjeslift Saint Martin 2, dit duurt ongeveer 30 min. Vandaar kun je alle kanten uit, Val Thorens, Meribel, Courshevel enz. Een geweldig skigebied. Zowel voor beginners als gevorderden skiërs en snowboarders. Wij hebben met onze 3 kinderen verschillende tochten gemaakt. Nu ze 20 jaar en ouder zijn zoeken ze liever een skigebied op waar ook 's avonds meer te doen is. Voor de jeugd is er niet veel vertier, apres ski is minimaal aanwezig. Hiervoor moet je bijv. in Val Thorens wezen. Er zijn een aantal eetgelegenheden, winkeltjes voor boodschapjes en elke woensdagavond wordt er door de skileraren een fakkeltocht gehouden en is er vuurwerk, erg leuk. Dit jaar gaan we een keer naar Oostenrijk, omdat onze zoon daar als snowboardleraar werkt. Volgend jaar komen we hier zeker weer terug. Jolanda

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 juni 2009

Door: Anoniem over La Tania

Ontzettend mooi gebied, maar appartement van Christiania te ranzig vies voor woorden! Klagen bij de receptie hielp niet!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 februari 2009

Door: Johan Splinter over Val Thorens

Net terug uit Val Thorens. Wat een superweek hebben wij gehad. Super sneeuw, geweldige pistes. Appartement direct aan de piste, schoon niet al te groot maar ruim voldoende. Iedere dag naar een ander gebied. Bijna niet een keer de zelfde piste hoeven skieen. Enige nadeel is de prijs. Les Trois Vallées is niet goedkoop maar je krijgt er wel iets voor terug. Ook het eten en drinken op de piste en in het dorp zijn flink aan de prijs. Zeker weer een plek om naar terug te gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 februari 2009

Door: Neeltje over Val Thorens

Ik ben hier al heel wat jaren geweest en het blijft een super-gebied; ik kom hier om de lange pistes, elke dag weer een ander gebied, andere afdalingen. Prima liften, bijna allemaal stoel/gondel. Hier maak je echt kilometers. Ik vind het minder geschikt voor kleine kinderen; het is hoog, geen bomen,kan daarom erg koud zijn. Appartementen: nadeel: vaak klein. voordeel: aan de piste. Apres-ski: genoeg mogelijkheden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 5 januari 2009

Door: Anoniem over Les Menuires

Ik kom nu al 9 jaar in les Menuires en vind het het mooiste gebied wat er is. Voor ieder wat wils. Het is niet zo gezellig als in Oostenrijk, maar met elkaar kan je het wel gezellig maken!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 december 2008

Door: Anoniem over Val Thorens

Vorig jaar rond kerst twee weken wezen skien in Val Thorens. Nu nog 2 weekjes wachten en dan zijn wij opnieuw te vinden in dit ski-oord. Kinderen kijken er net als ons erg naar uit om weer in Valtho te kunnen skien. Gezellige mensen, prachtige uitgestrekte pistes en ook een goede apres-ski. Dit jaar opnieuw in een hotel voor 2 weken waar het goed toeven is. Kortom een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 november 2008

Door: Anoniem over Val Thorens

Skien is geweldig in Val Thorens. Erg brede pistes en zeer sneeuwzeker. Ik was alleen niet te spreken over de " aardige " Fransozen en de apres - ski. Mensen zijn verre van vriendelijk en het is allemaal erg duur. Geef mij maar de Oostenrijkse gemutlichkeit, met zijn riesen wiener Schnitzels en zijn grote glazen bier. Voor mij dus geen Vive la France, maar Wilkommen in Ostreich. Ga je dus alleen voor het skien, dan is dit de place to be. Ga je voor het skien en de gezelligheid, dan moet je absoluut in Oostenrijk zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 oktober 2008

Door: Monique over Val Thorens

Wij gaan altijd eind april naar Val Tho. Vorig jaar was het echt fantastisch! Geen hond op de piste, heerlijk weertje en genoeg sneeuw. Ook voor de jongeren was er genoeg te doen. De après-ski en het uitgaan zijn echt leuk! Op naar 24 april, dan gaan we weer! =) Xx

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 augustus 2008

Door: Anoniem over Val Thorens

Eerlijk = eerlijk, wat betreft het ski-gebied is 3 Vallées FANTASTISCH. Maar de rest eromheen is een compleet DRAMA: onvriendelijk Frans personeel, "ophok-plicht": appartementjes voor 4 pers van 20m2 (in een dusdanige staat/vies dat menig studentenhuis hier ideeën kan opdoen), duur!!! (€ 4.-- voor een aangelengd biertje met een schuimkraag van 4 vingers), eten op de piste is duur/grote vreetschuren, een échte gezellige apres ski zoals in Oostenrijk kennen ze niet --> wel een heel goed nachtleven, alléén maar Nederlanders (ik bedoel NL studenten) of Engelse pubers, ongezellig/troosteloos dorp (maar dan wel met appartementen op de piste). Maar zoals gezegd het gebied is geweldig en dat is ook veel waard, voor het overige eromheen gaan we het wel in Oostenrijk opzoeken! Dan hebben we de best of both worlds. Veel sneeuw-plezier in het nieuwe seizoen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 maart 2008

Door: paulina en sohpia over Val Thorens

Wij zijn in Val Thorens geweest op 1 maart 2008. Een geweldig skigebied voor iedereen. Voor de jongeren zijn er genoeg discotheken. Het was ook nog schitterend weer die week. Je kunt skien tot aan de accomodaties, ze liggen aan de pistes.Het appartement was net ruim genoeg voor vier personen, je bent er toch de hele dag niet. Het was een geweldige week en gaan er nog een keer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 januari 2008

Door: Eva over Les Menuires

Wij gaan al een aantal jaar 3-5 weken skiën per jaar. We hebben reeds met een 6-tal verschillende organisaties geboekt. De Chalet Marmottes in Les Menuires was prima verzorgd en had alle nodige luxe. Wel de eerste keer in al die jaren dat we belazerd werden via de organisatie. Alhoewel de verantwoordelijke ter plaatse, Maaike, een prima job leverde hebben we vandaag, meer dan 2 weken na terugkeer nog steeds de waarborg twv 1000€ niet teruggestort gekregen. Telefonisch geraak je niet binnen en op een mail verstuurd meer dan 9 werkdagen gelden hebben we nog steeds geen respons gekregen. Begin februrai gaan we normaliter opnieuw op wintersport, gegarandeerd nooit meer via sportura!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 december 2007

Door: Jeroen over Val Thorens

Absoluut TOP gebied! Het is prijzig maar de grote skipas voor de 600km is echt de moeite waard als je van lange afstanden houdt. Het is hard werken wil je in een week zoveel mogelijk pistes pakken, maar echt schitterend mooi.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 29 november 2007

Door: Sanne over Val Thorens

Vorig jaar voor het eerst en nu weer. Het is het skimekka van Frankrijk. Mooie brede pistes en lekker veel zon overdag en 's nachts een heel gezellig apres-ski gebeuren in de Yorin bar, le monde en discotheek Malysian.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 oktober 2007

Door: Ingrid over La Tania

Perfecte locatie om snel de mooiste afdalingen van de Trois Vallees te bereiken. Keus uit een blauwe, rode of zwarte afdaling naar huis aan het einde van de dag, dus voor ieder wat wils. Meer relaxed terugskien dan de drukte in het buurdorp Courcheval. Vooral gezellig in de chalets waar vaak ook gecaterde aanbiedingen zijn. De apres-ski is dan knus voor de open haard in je eigen chalet. Ik zat in Chalet Juba van Nick en Joey, die naast het lekkere eten, je ook nog meenemen met skien, zodat je de beste pistes en plekken met verse poedersneeuw te zien krijgt. Het dorp zelf is niet bijzonder, maar heeft wel wat leuke bars/restaurants onderaan de blauwe piste waar je met de beginners kan afspreken, of de kinderen kan laten skien. Verder ook alle benodigdheden als skihuur, skiles, winkels, pinautomaat, etc. direct beschikbaar.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 21 maart 2007

Door: Anoniem over Les Menuires

Het is een gezellig dorp, goed voor kinderen, veel km piste. Het is wel goed voor gevorderen. Vooral de La Massa is heerlijk, alleen dan wel 's ochtends.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 maart 2007

Door: j. van Valkenburg over La Tania

We hebben in de voorjaarsvakantie 2007 mogen genieten van deze geweldige plek. Bossen, brede pistes, goede verbindingen met de rest van le trois vallees én leuke restaurants waar we van de in overvloed aanwezige zon konden genieten!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 3 maart 2007

Door: Mike over Val Thorens

Eén woord: onwijs. Als je hier geen keuze hebt om te skiën, dan weet ik het ook niet meer! Echt Supppper!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 maart 2007

Door: Anoniem over Les Menuires

We verbleven in een schitterend Chalet van Ski Olympic in Reberty 2000, iets boven Les Menuires. Zeer goede ligging ski in en out, rechtover de Etele-lift. Absoluut een aanrader voor mensen met kinderen is de Skischool Snowbow die in het chaletdorp actief is met enkele Nederlandstalige monitoren. Duurder dan de ESF, maar vooral voor kleinere kinderen interessant. Les Trois Vallees is uiteraard de top qua skigebied en in de periode dat wij er waren was nagnoeg alles open (18/2-25/2). Sneeuw was ok, maar talloze de sneeuwkanonnen kwamen zeker van pas en dat is het dan het voordeel van een hooggelegen Frans resort ivm bv Oostenrijk. Vooral buiten de pistes zag je dat het een zachte winter was. De opmerkingen hieronder gaan uitsluitend over Reberty, in Les Menuires zelf zijn we nauwelijks geweest.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 februari 2007

Door: Anoniem over Val Thorens

Het ski gebied is fantastich, maar het is wel een duur dorp.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 februari 2007

Door: Anoniem over La Tania

La Tania is een topper voor kinderen maar ook voor volwassen. Het ligt vrij centraal in het mooiste skigebied van de wereld kan alle kanten op als je boven la tania sta. In het dorp valt de prijs nog wel mee maar in alle andere plaatsen is het niet meer normaal voorbeeld vier bakjes koffie voor 15 euro dat is niet leuk meer. Voor de kids is het heel goed mooi parkje en oefenweide.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 11 januari 2007

Door: white widow over Val Thorens

Val thorens is echt super..!! Al een beetje overal geweest waar sneeuw ligt en leuke hellingen zijn, maar niets vergeleken met dit. Natuurlijk is het aan te raden de skipas 'les troi vallée'te nemen. Qua uitgaan valt dit ook nog mee (ten minste als je voor de sneeuw gaat éh ;) Met de krokus 10 dagen terug naar val thorens. Eindelijk!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 januari 2007

Door: Jakobtruus over Les Menuires

Het is geweldig. Je kunt alle kanten op. Goede sneeuw in het poederparadijs! Het mooiste skigebied en lekker groot en prachtige afdaling zoals de la masse!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 11 december 2006

Door: Anoniem over Val Thorens

Het is hier geweldig! Mooi hoog en zon!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 30 november 2006

Door: Eric, Martine en Leen over Les Menuires

Wij komen al 13 jaar naar kirchberg en keren elk jaar zeer tevreden terug. Wij verblijven de laatste 5 jaar in hotel Brauns en zijn daar zeer tevreden. Heel goede eigenaars, zeer lekker eten en rustig gelegen.Wij keren volgende zomer zeker terug .

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 november 2006

Door: arjan staes over Val Thorens

Erg weinig sneeuw gehad. Wel veel lol gehad in 't yorincafe. Voor goede boarders zoals ik, wel een goede spot. Ik kan het andere boarddudes zeker aanragen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 november 2006

Door: JP over Les Menuires

28 jan in dit supergebied geweest. Vooral de pistes zijn goed om te knallen. Voor ieder wat wils. Ook kun je mooie dagtochten maken naar andere plaatsen in dit gebied. Offpiste zijn er ook veel mogelijkheden (le massa). SUPER

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 november 2006

Door: jp over Les Menuires

Voor de tweede keer naar les menuires geweest. Super gebied, goede liften en superpistes.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 november 2006

Door: Val Thorens fanaat over Val Thorens

Januari 2006. We zijn nu al meerdere malen naar Val Thorens geweesd voor onze skivakantie. SUPER. We hebben hier een gezellig hotelletje gevonden. Klein van opzet met een fantastische keuken, mooie kamers en een zeer goede service. Dit jaar hebben we voor de eerste keer een skipas voor het totale skigebied genomen. We hebben in één week een kleine 600 km afgelegd. Het was werkelijk super. De pistes waren een beetje ijzig, dus het was op sommige punten goed opletten. Al met al zijn we nu helemaal verliefd op Val Thorens, en we zullen niet snel naar een ander skigebied gaan. Voor een ieder die twijfelt over VT: Niet doen, gewoon gaan. Tip voor de boarders: Hier liggen enkele zeer mooie pistes en parken voor jullie waar jullie je goed kunnen uitleven. In januari 2007 zijn we weer van de partij.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 augustus 2006

Door: Familie Tetaert over Méribel

Dit jaar met Pasen naar Mottaret geweest. Het dorp boven Méribel ligt op ongeveer 1750m. Daarmee ligt het iets lager dan de andere dorpen van Trois Vallées en dat was dit jaar duidelijk aan de sneeuwcondities te merken. Het was weliswaar extreem warm, maar de pistes richting Courchevel en les Menuires lagen er beter bij. Residentie Le Hameau lag uitstekend aan de groene piste naar het centrum, maar was op het einde toch al niet zo eenvoudig voor beginners. Voor wie kan skiën is het een absolute topper. Mottaret zelf heeft niet de formidabele pistes van de andere valleien, maar ligt perfect als uitvalsbasis. Dus toch een aanrader voor wie het hele gebied wil ontdekken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 maart 2006

Door: Anoniem over Les Menuires

Zeer goed skigebied eindeloos skiën

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 maart 2006

Door: Marieke over Les Menuires

Pistes sluiten op elkaar aan, worden goed geprepareerd, met een 3 vallees skipas kom je ook overal en kun je je de hele dag erg goed vermaken. Misschien ligt het aan de week dat wij er waren (25-2 t/m 4-3), maar wat een enorme drukte! Een half uur wachten voor de eitjes om een piste op te komen, en weer een half uur wachten voor de volgende stoeltjes lift, bleh... In het dorp zelf zijn we niet veel geweest, we hadden een goed appartement met vriendelijk personeel. In de winkels en restaurants lijkt men (in tegenstelling tot Val Thorens) geen engels te kunnen of te willen spreken. Jammer. Al met al hebben we wel een hele goede skiweek gehad :-)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 18 februari 2006

Door: Ramon over Val Thorens

Net terug uit val thorens. laatste 2 dagen verse poeder maar geen zon dus slecht zicht. Beetje te veel van het goede,vooral als het niet ophoud.... Maar ja hoe meer sneeuw hoe meer lol. Pistes, uitgaan enz enz allemaal goed in orde.neem wel een paar centen mee....... Was nog een motorcross show, heel erg tof gedaan. Meegedaan aan de fakkeltocht erg leuk allemaal. Misschien tot zien op de berg..... Greetings uit R`dam

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 10 februari 2006

Door: N. de Zwart over Val Thorens

Val Thorens is van de kaart! Ik ben er vorig jaar geweest begin maart en dit jaar ben ik weer de gelukkige...3 maart ga ik weer voor 10 dagen! De pistes zijn top! Ik ben 18 jaar lang naar Oostenrijk geweest...de pistes daar zijn ook mooi, maar lang niet zo uitgestrekt als in Val Thorens! Ik heb 18 jaar geskied en ga, net zoals vorig jaar weer boarden! Gaat me goed af btw! De halfpipe heb ik nog niet geprobeerd, maar dit jaar zal ik mij eraan wagen! Nee, Val Thorens is qua pistes echt the place 2 be! Uitgaan is ook leuk in de vele cafe's! helaas is de Yorin bar voor mij niet geschikt...ik ben 2.04m en zit constant met mijn hoofd in de rook! Haha, dus dat was minder! Gezelligheid straalt het dorp niet uit moet ik eerlijk zeggen! Oostenrijk is op dit gebied veel gezelliger, maar goed, dit is een mening! Je moet het zelf naar je zin maken! Ik kwam om flink te boarden en te feesten, en dat is precies wat ik dit jaar ook weer ga doen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 7 februari 2006

Door: R.P. van Dam over Les Menuires

Prima skidorp, centraal gelegen in de Trois-Vallee. Appartement in le Necou voldeed goed. Ruim genoeg voor 4 personen. Geen uitgebreide apres-ski mogelijkheden en terrassen, eetgelegenheden zijn bovengemiddeld duur voor de verkregen kwaliteit. Dorp zelf is goedkoper dan Val Thorens. Skipistes waren door gebrek aan sneeuwval zeer ijzig. Pistes in omliggende dorpen goed bereikbaar. Kortom: Prima skiplek en een tip van een zuinige Hollander: Neem zelf je eten mee. Smaakt beter en je houdt over voor iets leuks.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 februari 2006

Door: Pieternella over Les Menuires

Het dorpje St. Martin de Bellville is enig. Heerlijk rustig en vredig met gezellige restaurantjes, winkeltjes. De piste is vlakbij en daarmee kun je snel het hele gebied bereiken. Lekkere traditioneel eten , heerlijke kaas en lekkere savoyaanse wijnen. De mensen zijn erg aardig en behulpzaam. In de zomer kun je er ook vele sporten beoefenen en heerlijke wandelingen maken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 februari 2006

Door: Sven Verhoeven over Les Menuires

We hebben een lang weekeinde geskied in les menuires. Donderdag nacht rijden. Vrijdagmiddag skieen tot en met Maandag. Echt fantastisch. Zo vanuit het hotel de lift in. Dat is in Oostenrijk wel anders. Het dorp zelf is niet veel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 januari 2006

Door: pascal over Les Menuires

super echt super gaaf gebied voor elk wat wils neem 3 vallees pas kun je ook naar meribel en courchevel waar je heerlijk kunt skiën

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2006

Door: Anoniem over Les Menuires

Hele mooie pistes, voor elk wat wils. Het dorp zelf is zeer lelijk: torenflats, grauw, ongezellig. Als je puur voor de wintersport gaat is het zeker aan te raden, voor de gezelligheid zou ik ergens anders heen gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 januari 2006

Door: DnA over Les Menuires

wat een supergebied is dit,iedere dag weer goede pistes en vriendelijk personeel.hier wordt je als boarder in de watten gelegd.Vette parken!!!!!!!!Echt een aanrader voor iedereen die voor de sneeuw gaat,en niet zozeer voor de apres ski.Ik kom zeker terug in april

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 15 januari 2006

Door: Jor over Les Menuires

Ben net terug van een vakantie in Les Menuires. Het dorp zelf is absoluut NIET gezellig. Maar dat zie je toch wel meer in Frankrijk. Maar het is wel Le Trois Vallees, en dat staat garant voor ontzettend veel kilometers skieen. Twee liften en een bocht naar rechts en je zit weer in Val Thorens, wat behoorlijk hoog gesitueerd ligt. De pistes zijn elke dag weer perfect geprepareerd, wat ook wel fijn is. Tot nu toe maar enkele mooiere pistes gezien in Zermatt. Kortom: Als je flink wat ski-kilometers wil maken, dan is dit een lekker gebied. Alles is mooi op elkaar aangesloten, en je kan mooie lange afdalingen maken. Maar als je meer van gezelligheid houd en wil je een leuke en wervelende apres-ski, moet je zeker niet in Les Menuires zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 januari 2006

Door: ilona Piris over Les Menuires

Eigenlijk bedoel ik het ten onrechte in een adem genoemde Saint MArtin de Belleville: het enige authentieke dorp in les tropis vallees. zeer byzonder is het even verder gelegen hotelletje : la bouitte waar je de echte savoyardse sfeer proeft in een zeer smaakvole zetting. St Martin heeft ook nog iets gemoedelijks en met twee snelle liften zit je zo boven aan de berg om vervolgens naar meribel of les menuires af te dalen. Les Menuires en Val Thorence waren vor mij minder geslaagd, daar hier die gruwelijke torenflats en resorts de grond uit gerezen zijn. Al doet les menuires het laatste jaar zijn best dit image te verbeteren. Meribel is helemaal te gek , de afdaling naar Courchevel ook en voral bij de Altiport heb je een waanzinniog restaurant voor de echte verwende wintersporters. Prachtige pistes en eindeloos skiplezier. Uigaansleven kent St Martin niet zo veel, behalve een paar barretjes en wat restaurantjes, maar de sfeer is fantastisch.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 januari 2006

Door: Marjolein over Val Thorens

Het is geweldig in Val Thorens. Ik ben er afgelopen jaar geweest en het is super gezellig, zo gezellig dat we er dit jaar weer heen gaan! (al doen we dat niet snel) Zelf snowboard en ski ik allebei en het is geweldig. Er is een prachtig snowpark. Kortom de moeite waard. 's Avonds kan je als je wil nog even over de piste lopen of klieren in de sneeuw. Je kan zo terug skien naar je appartement/hotel. Geen gondel dus, 's ochtend doe je je schoenen aan, pakt je skies gaat naar buiten en je skiet zo naar de stoeltjes lift, dat hoeft niet eens want je kan ook vanuit val thorens meteen (zonder lift) naar het volgende dorp skien/boarden. Dus mensen, kan je skien en heb je geen zin in gondels en wil je 's ochtends meteen op de skies stappen.. Val Thorens is THE place to be!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 december 2005

Door: een fanetieke skier over Les Menuires

wij zijn hier van 10 tot 17 december geweest het was in een woord gewelgig. het gebied is perfect voor ieder wat wils. de liften sluiten zeer goed aan ga al 10 jaar overal naar toe maar dit is het mooiste skigebied tot nu toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 december 2005

Door: JP v. Bergen over La Tania

La Tania is een autovrij dorp; zeer geschikt voor kinderen / families. Prachtig gesitueerd; omringd door vele bossen op 1400 mtr. hoogte. Gunstig prijsniveau. Ligt perfect gesitueert in het skigebied Les Trois Vallee; in 5 minuten richting Courchevel of Meribel. Prima te bereiken per auto. Voldoende faciliteiten. Skiinn, skiout dorp. Echt een aanrader voor wie rust, maar toch een groot skigebied onder handbereik, zoekt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 december 2005

Door: irma over Val Thorens

VAL THORENS IS ZOOH LEUK..! -Je hebt er ook een geweldig cafe: yorin fm cafe er komen daar alleen maar nederlanders dus ook geschikt voor de jeugd.. -je kunt er geweldig leuk sleeen.. dus ook leuk voor kinderen... - de pistes zijn prachtig. - jehebt ook 3 skischolen.. I LOVE VAL THORENS..! van alle dorpjes waar zijn wij geweest.. ( geloof me dat zijn er veel ) is dit DE plek!! ik ben zelf 13 en ik HOU en ik ben VERSLAAFT aan skien..! ik heb zelfs heel de kalender volgeschreven over hoeveel dagen we gaan skien..! alvast veel plezier ;) ..xX-irma-Xx..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 december 2005

Door: Sproetje over Les Menuires

Wij gaan altijd begin maart en komen hier al een aantal jaren. Geweldig ski gebied, voor elk wat wils. Goede sneeuw kwaliteit. je kan er met alle talen terecht. Goede skischool en ontzettend aardige mensen. Lekker eten en gezellige restaurants. Wij zijn er nog lang niet uitgekeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 6 december 2005

Door: Lekkerdiing over Les Menuires

Het is een paradijsje..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 28 november 2005

Door: Jannis over Les Menuires

Het is een groot mooi uitstekend skigebied voor alle leeftijden. Er is aprés ski. Ik ben hier elk jaar terug te vinden. Door ook niet te dure appartementen.. Voor ieder wat wils.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 november 2005

Door: Bertus over Les Menuires

Prachtig wintersportgebied met teveel mogelijkheden voor een week. En de gezellige apres-ski begint gelukkig ook eindelijk te komen door de Yeti's.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 november 2005

Door: patty bauwens over Val Thorens

Val-thorens is gewoon fantastisch. Heb er geen andere woorden voor.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 november 2005

Door: SimOnee..!! over Val Thorens

Het is het mooiste dorp van heel de wereld..

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 november 2005

Door: SiiimOneee over Les Menuires

Geweldigg!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 30 oktober 2005

Door: Anoniem over Les Menuires

Het is hier geweldig. Echt het mooiste om te skiën.. Echt een paradijsjes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 oktober 2005

Door: Loek over Val Thorens

Perfect gebied, groot met ontelbare mogelijkheden. Offpiste helemaal geweldig, vooral die afdaling onder Point de la Masse! Geen slecht woord voor dit gebied, of het zou wel het cliche van het hollandse vakantieoord moeten zijn.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 29 september 2005

Door: Arjan over Val Thorens

Dorp straalt ongezelligheid uit. De kroegen zijn nederlands de pistes zijn mooi voor gevorderden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 september 2005

Door: Anoniem over Val Thorens

Val Thorens is toch wel één van de beste plekken om te snowboarden voor zowel beginners als gevorderden. De brede pistes geven je goed de ruimte om lekker los te gaan. De Halfpipe is top en de zwarte pistes heel interessant. In de middag lunchen bij de italiaan of je pakt gewoon je patatje of pizza aan de piste en je gaat weer door, helemaal geweldig. De Après ski is helemaal te gek, met Le Monde en de Yorinbar als basis ingrediënten zijn er diverse soorten uitgaansgelegenheden. Al met al een bijzondere plek 1.000 km bij ons vandaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Les Trois Vallées

Berg15 cm
Dal15 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Les Trois Vallées. Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes poeder
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten